» »

Vrednost učenja tujega jezika v šoli?

Vrednost učenja tujega jezika v šoli?

Poldy ::

Pred kratkim sem izpolnjeval obrazec za delo, kjer sem moral vpisati tudi aktivno in pasivno znanje o tujih jezikih. Na moje začudenje, če nimaš certifikata, potem sploh ni mogoče, da govoriš aktivno tuji jezik. Jaz ga v srednji šoli nisem dobil, ne pri angleščini, ne pri nemščini. Na fakulteti nisem imel tujih jezikov. Zakaj sem se potem sploh učil? Pasivno zna skoraj vsak...

Matek ::

Ermm, kar si povedal je res, ampak če imaš dovolj dobro znanje, lahko opraviš nižje stopnje teh certifikatov brez večjih težav. Je pa mislim da ena izjema - če opraviš maturo iz angleščine, imaš bojda priznano eno formalno stopnjo znanja angleškega jezika. Mogoče bo vedel kdo povedati kaj več o tem.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Poldy ::

Ker če je to res, bi k učni snovi angleščine spadalo le branje angleških časopisov in potem slovenska obnova... mislim, podn.

@nny ::

Matura iz angleščine, ki si jo imel vsa štiri leta, naj bi po številu ur ustrezala FCE (First Certificate). Pri ostalih jezikih je podobno.

Za moje pojme je tudi certifikat kot dokaz aktivnega oblvladanja jezika, no ja, bolj larifari kot ne. Vem iz lastnih izkušenj. Če hoče delodajalec preveriti, naj te preizkusi na zaposlitvenem razgovoru.

hamax ::

kaj pa nemščina, ki sem jo imel 4 leta, pa nisem iz nje pravljav mature?
roko na srce... tudi odnesel nisem bog ve kaj od te nemscine.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

certifikat angleščina

Oddelek: Loža
123027 (2711) St235
»

Maturutetni tečaj

Oddelek: Šola
153535 (3166) trancer01
»