» »

[C#] dolpoteg slike

[C#] dolpoteg slike

ql000 ::

Rad bi si naredil en mini programček, ki bi mi iz neke strani, kjer so redno updatani podatki o vremenu, dol potegnil samo vremensko sliko v nekh rednih intervalih. Je zadeva izvedljiva v C# ?

MaCoFaCo ::

Seveda je. Najbolj izi varijanta je, da napišeš eno konzolno aplikacijo, ki v neskončni zanki izvaja prenos in potem gre v sleep za nekaj časa.

Za prenos datotek si poglej WebClient Class.

Tutankhamun ::

U to sm pa js delu.
Bom probu zvečer ko pridem dam najdt ta programček. Js sm si to naredu, ko je bla kšna stran z velik slikcam, mi je najdu use slikce na strani pa dol potegnu.

Le kakšne slikce :8)
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB

Tutankhamun: please pošlji! Dobiš za pir! Sam, da vidim kako si to avtomatiziral. Kater programski jezik si uporabil?

MaCoFaCo: sem probal in zadeva deluje. Sam, kaj ko dobiš ta http stream, se obesiš na del kjer je slika pa dol vlečeš?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ql000 ()

Tutankhamun ::

Tko kot si napisu c#. Sej sploh ni težko.
Sej bi use napamet napisu pa je že kr neki časa minil.
Se bom potrudu pa najdu.
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB

MaCoFaCo ::

Če so imena slik statična in bi rad slike direktno na disk shranil uporabiš WebClient.DownloadFile in se ne rabiš nič s streami ukvarjat.
Če pa hočeš npr. najprej HTML prebrati in potem iz njega parsati linke do slik pa uporabiš npr. StreamReader za branje (metoda ReadToEnd() prebere cel stream v string).
Potem po stringu (HTML-ju) iščeš da dobiš linke do slik in na koncu lahko uporabiš tisti WebClient.DownloadFile.

Nekaj v tem stilu.

Ma dela k šus! Sej ne morem verjet, da je zadeva tako enostavna. Me love .NET :D :D :D !

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ASP.NET + C# vprašanje

Oddelek: Programiranje
342758 (1772) Morenov
»

[c#] Slika iz URL

Oddelek: Programiranje
162597 (2184) MrBrdo
»