Forum » Omrežja in internet » Povezava
Povezava
DarkHand ::
imam kabelski dostop do interneta ... v redu recimo ,... na windowsih mi vse dela lepo in prav, ... internet dela in tako naprej imam windose XP
sedaj imam pa na drugem racunalniku linux pa bi rad da bi ta tudi delal na netu ,... v windows masini imam 2 mrezni kartici
prva je na modem prikloplena druga pa na linux ,... ip-.je imam pa tako na drugi mrezni 192.168.0.1
na linuxu pa 192.168.0.2
hocem imeti linuxo povezan na net preko windows masine in ne obratno,... samo je pa problem da mi notranja mreza dela ,... povezava med kompama je -Tako da ni problem prenasati failov med kompama sam na linuxu pa net se vedno ne dela
kaj naj naredim?
sedaj imam pa na drugem racunalniku linux pa bi rad da bi ta tudi delal na netu ,... v windows masini imam 2 mrezni kartici
prva je na modem prikloplena druga pa na linux ,... ip-.je imam pa tako na drugi mrezni 192.168.0.1
na linuxu pa 192.168.0.2
hocem imeti linuxo povezan na net preko windows masine in ne obratno,... samo je pa problem da mi notranja mreza dela ,... povezava med kompama je -Tako da ni problem prenasati failov med kompama sam na linuxu pa net se vedno ne dela
kaj naj naredim?
- spremenilo: DarkHand ()
wprasajcek ::
samo obratno vem kako se naredi da je linux prvi pa da windowsi delajo preko linuxa da sta oba racunalnika na internet povezana
Ales ::
Potrebuješ NAT - tvoj XP računalnik mora biti posrednik za podatke med internetom in linux računalnikom ter obratno - torej router.
Najpreprosteje je verjetno če pod XP-ji omogočiš internet connection sharing, na linuxu pa nastaviš mrežno na DHCP in ne na fiksen IP... nisem še nikoli poskusil, moralo pa bi delovati.
Aleš
Najpreprosteje je verjetno če pod XP-ji omogočiš internet connection sharing, na linuxu pa nastaviš mrežno na DHCP in ne na fiksen IP... nisem še nikoli poskusil, moralo pa bi delovati.
Aleš
DarkHand ::
hvala za odgovor
sedaj me pa zanima kako se to naredi v linuxu ,... v XP sem nastavil na internet connection sharing ,... kako pa se to naredi v linuxu?
na linuxu sem sele bol zacetnik
sedaj me pa zanima kako se to naredi v linuxu ,... v XP sem nastavil na internet connection sharing ,... kako pa se to naredi v linuxu?
na linuxu sem sele bol zacetnik
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WLan + LanOddelek: Omrežja in internet | 1616 (1317) | jernej_0x |
» | Luknja v požarnem zidu SP2 za Windows XPOddelek: Novice / Varnost | 3477 (3477) | Cokolesnik |
» | Mreža linux-windowsOddelek: Operacijski sistemi | 1324 (1234) | dizel |
» | nujno-internet sharing v linux mandrake 10.0Oddelek: Operacijski sistemi | 1369 (1234) | moj_nick |
» | ADSL+3 mrežneOddelek: Omrežja in internet | 1114 (795) | CaqKa |