» »

Potrebujem pomoč pri interaktivnosti strani

Potrebujem pomoč pri interaktivnosti strani

Yunai ::

Živjo!

Pri oblikovanju spletnih strani sem bolj nova, tako da mi dela težave povezovanje spletne strani s podatkovno bazo. Zadeva je zelo splošna - na strani je obrazec, preko katerega obiskovalec vnese podatke. Te podatke bi rada shranila v PB. Ne vem pa, kam naj to PB shranim, v kakšni obliki, kako naj kasneje do nje dostopam... Uporabniško ime imam pri Arnesu, uporabljam pa DreamWeaver in MS Access.
Zanima me tudi, kako poteka pošiljanje e-maila (tko da imaš na strani okence, kamor vpišejo svoj email in vsebino emaila).
Kako na svojo spletno stran dodaš možnost, da jo nastavijo za domačo spletno stran? Vem ,da se to na roke naredi preko okenca v nastavitvah brskalnika, ne vem pa kateri je fajl k nosi ta podatek in kako točno v njem spremenim to stran. Če je to stvar programiranja, bi bila vesela, če mi kdo razloži kodo ali pa napiše v Cju/ Pythonu (Ne vem kaj je bolj primerno), drugače bi bila pa vesela podrobnejše razlage (to bi mi namreč pomagalo še pri drugih zadevah).
Zanima me tudi, kako se lahko stran sama posodablja - neka okrnjena različica foruma - da lahko obiskovalci pišejo commente.
Prebrala sem kar nekaj člankov na podobne teme, vendar nikjer nisem našla dovolj podrobnega odgovora s primerom :(

Hvala za razlage in linke že vnaprej :))

Binji ::

C/Python?
Hmm.. sam bi naredu to recimo v PHP-ju in potem shranjeval v MySQL bazo, ali pa z JSP-jem. Potem pa povlekel iz baze glede na podatke, ki jih uporabnik poda na strani. Ali pa pac avtomatsko s cookijem.
Preprost forum pa tudi na priblizno enak nacin.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Tody ::

Access nevem če je dobr za take reči... Arnes pa mislim tud da ne podpira server side tehnologije (vsaj za svoje uporabnike ne... res je pa da že par let ne uporabljam več)

Tako da imaš dve opcije :)

Ali se naučiš php ali ASP, mogoče kar kakšen framework ala Ruby on rails ampak odločitev je tvoja, vodičev je pa polno na netu.

Opcija b je pa da si vzameš kak CMS in preprosto zadevo inštaliraš in se poigraš z nastavitvami in pozabiš na kodo :)


Seveda obe opcije zahtevata gostovanje z SQL bazami in podporo skrpitnem jeziku, ki si si ga izbrala.

sverde21 ::

Priporočal bi ti PHP, ker ima sintakso zelo podobno C-ju... Za začetek si lahko osnove pogledaš tukajle (Štamcarjev PHP tečaj).
<?php echo `w`; ?>

mte ::

Če poznaš python, imaš na voljo par frameworkov - TurboGears, Zope, Django... Je pa res, da če nisi nikoli delala s server-side zadevami, tega ne boš naredila v nekaj popoldnevih.

Na prostoru od Arnesa ne boš na noben način mogla gostovat te aplikacije, saj kolikor mi je znano ne podpira nikakršnih dinamičnih vsebin. Poleg tega se Access v spletnih aplikacijah skoraj ne uporablja. Tu je večina stvari v MySQL, PostgreSQL, MS SQL (če delaš s .net), mogoče sem še kaj izpustil.

Če s tem še nisi delala, ti tudi koda verjetno ne bo kaj dosti pomagala - vsakega najmanjšega koraka pa verjetno ne boš dobila tukaj. Vglavnem primerov na netu je OGROMNO, sploh za kakšen php, tako da če ti ni uspelo nič najti, ne vem kako se boš znašla če ti bo kdo napisal tu kodo na forum. Je treba vsaj malo osnove poznat. Na splošno se mi zdi, da folk podcenjuje spletni razvoj, ker vidi da je dreamweaver podoben wordu, par kar nekaj naflanca in bi naenkrat rad komentarje, forum in vse živo. Taka stran je v veliki večini primerov zanič, ker nima pametnih temeljev.

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako oz. z čim izdelujete spletišča? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
5713190 (11606) Goran's Blog
»

Spletna videoteka

Oddelek: Programiranje
243733 (2923) nuclear
»

V katerem jeziku se lahko naredijo najzahtevnejše spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7011144 (8656) gamemen
»

[Flash AS3] Povezava z MySQL

Oddelek: Programiranje
81815 (1676) 680x0
»

MDB in MYSQL

Oddelek: Izdelava spletišč
173474 (3152) gokky

Več podobnih tem