Forum » Omrežja in internet » 20m dolg kabel od routerja
20m dolg kabel od routerja
pharaon ::
Zanima me, če ima kaj veze, kako dolg kabel imam od routerja do svojega kompa? A se s tem kaj zmanjša zmogljivost prenosa podatkov ali karkoli povezano s tem? Router imam v dnevni sobi pri "primarnem" kompu, vendar bi rad povezal na net tudi svoj komp, ki pa je nekaj sob stran, tako sem premeril približno kje bi ga potegnil in prišel na slabih 20 metrov dolžine kabla. Je to preveč ali nima veze? Bi bilo bolje razmislit o kakšnem wirelles routerju? Ali se ne splača glede na to,da bi rabil samo en komp povezat dodatno? Cena bi bila verjetno tudi dosti manjša, če potegnem kabel, saj mislim da 20 metrov kabla ne stane toliko, kot nov wirelles router in ena wirelles kartica.
Elvoo ::
Ne nic ne bo vpilvalo jest sem imel 40m kabla pa je delalo brez problema ( pa se bolj poceni je kot wireless)
ELvoooooooooooo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Elvoo ()
dronyx ::
Če imaš možnost, ga ni boljšega kot stari dobri utp kabel. Ethernet ima drugače omejitev dolžine kabla nekje do 100 metrov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vlečenje kablov ali brezžični internet?Oddelek: Omrežja in internet | 5558 (2616) | starfotr |
» | UTP kabli za prenos zvoka?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3583 (2922) | kr en |
» | 100Mbps ali 10Mbps (40m kabli)Oddelek: Omrežja in internet | 2393 (1873) | balocom |
» | LAN po hisi ne delaOddelek: Strojna oprema | 1168 (1000) | ali3n |
» | lan povezava - 100mOddelek: Omrežja in internet | 2600 (2141) | Blue3D |