Forum » Omrežja in internet » Skupna raba datotek na žični in brezžični povezavi
Skupna raba datotek na žični in brezžični povezavi
miguel ::
Zanima me sledeče:
Na router priklopiš 4 računalnike preko kabla in dva prek wirelessa. Ali je možno da imajo vsi ti računalniki (ožičeni in neožičeni) skupno rabo datotek in tiskalnika? Vem da je to možno pri samo ožičenem omrežju in pri samo brežičnem, ne vem pa ali se to da tudi pri mešanem.
Hvala za pomoč.
lp Miha
Na router priklopiš 4 računalnike preko kabla in dva prek wirelessa. Ali je možno da imajo vsi ti računalniki (ožičeni in neožičeni) skupno rabo datotek in tiskalnika? Vem da je to možno pri samo ožičenem omrežju in pri samo brežičnem, ne vem pa ali se to da tudi pri mešanem.
Hvala za pomoč.
lp Miha
Hvala za odgovor!
A se potem le na vsakem računalniku s čarovnikom (za brezžično omrežje in žično omrežje) ustvari skupna raba datotek in to bi moglo delat?
A se potem le na vsakem računalniku s čarovnikom (za brezžično omrežje in žično omrežje) ustvari skupna raba datotek in to bi moglo delat?
jan01 ::
Za varnost moraš obvezno zvišati lmcompatibilitylevel. Privzeto je na 0. Daj na vseh računalnikih na vsaj 4, priporočam na 5.
preberi
preberi
Hvala za link, sem prebral. Samo nisem čist razumel v kakšnem kontekstu je to oz. kako se to potem odraža pri delu z računalnikom v omrežju.
dronyx ::
Saj za računalnik je vseeno, ali je povezan prek kabla ali brezžično. Ti moraš samo zagotoviti, da so vsi računalniki v istem IP omrežju (LAN), ker sicer se "ne vidijo". Če dobijo vsi IP prek istega DHCP strežnika potem verjetno so.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Moj računalnik ni viden v omrežjuOddelek: Pomoč in nasveti | 1362 (1282) | gorenjc |
» | težave z domačim omrežjemOddelek: Omrežja in internet | 2505 (2095) | jan01 |
» | Wireless domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 2725 (2399) | moho1 |
» | Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?Oddelek: Strojna oprema | 9571 (6507) | bastadu |
» | Luknja v požarnem zidu SP2 za Windows XPOddelek: Novice / Varnost | 3448 (3448) | Cokolesnik |