Forum » Pomoč in nasveti » Problem: računalnik se ne prižge
Problem: računalnik se ne prižge
ZaLoMaT ::
Imam 1problem:
Včeraj sem "razdro" računalnik čisto vse sem dal iz ohišja,... in sem ga malo spuco - porihto.
In potem ko sem začel nazaj vstavljat komponente v računalnik sem najvrjetneje z***** in narobe dal konektorje pri matični plošči in tipki za vžig in reset,... sedaj pa nevem kako jih morem obrnat,...
Problem:
-Računalnik se ne zažene (računalnik se prižge vendar sploh ne pride do zagona,...)
-Vedno ko pa ga prižgem, ga tako, da ga morem vgasnit na napajalniku in nazaj prižgat, šele potem lahko pritisnem tipko za vžig in potem se končno računalnik zažene
Kje torej tiči problem?
Včeraj sem "razdro" računalnik čisto vse sem dal iz ohišja,... in sem ga malo spuco - porihto.
In potem ko sem začel nazaj vstavljat komponente v računalnik sem najvrjetneje z***** in narobe dal konektorje pri matični plošči in tipki za vžig in reset,... sedaj pa nevem kako jih morem obrnat,...
Problem:
-Računalnik se ne zažene (računalnik se prižge vendar sploh ne pride do zagona,...)
-Vedno ko pa ga prižgem, ga tako, da ga morem vgasnit na napajalniku in nazaj prižgat, šele potem lahko pritisnem tipko za vžig in potem se končno računalnik zažene
Kje torej tiči problem?
ZaLoMaT ::
Za dodatni INFO:
-Matična je DFI AD77 Pro
Konektorje pa morem priklučiti na: KLIK
Hvala vsem že v naprej za odgovore.
-Matična je DFI AD77 Pro
Konektorje pa morem priklučiti na: KLIK
Hvala vsem že v naprej za odgovore.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ZaLoMaT ()
farko ::
Poskusi vzet ven baterijo in tako resetirat bios.Vstavi jo nazaj po dveh urah in če se ti pc ne zagnal je nekaj narobe z plato ali možno tudi rami ter procesor.Isti problem sem reševal ampak je bil fuč procesor.
farko
Pinzl ::
sj drugače na sliki ki si jo priložil je napisano kam je treba priklopiti kakšen kabel
tam kjer piše reset(2 pina) daš pač reset
na koncu bi ti morali še kakšni 3 pii ostat prazni
tam kjer piše reset(2 pina) daš pač reset
na koncu bi ti morali še kakšni 3 pii ostat prazni
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik ne delaOddelek: Strojna oprema | 1413 (895) | solatko |
» | Pokvarjena matična ali procesor?Oddelek: Strojna oprema | 1971 (1387) | jabba |
» | Zaslon laptopa se ne prizgeOddelek: Pomoč in nasveti | 4017 (2522) | solatko |
» | Računalnik se noče več prižgati!Oddelek: Strojna oprema | 762 (654) | magical_L |
» | računalnik se ne zaženeOddelek: Strojna oprema | 1958 (1748) | DamijanD |