Forum » Zvok in slika » merilec glasnosti
merilec glasnosti
gkovac ::
Zanima me če ima kdo od vas merilec glasnosti oziroma če kdo pozna kakšen način kako izmeriti jakost nekega zvoka iz okolice. Recimo glasni avtomobilski ali moto izpuh, ali pa nabijanje glasbe ob 4 zjutraj (banalni primeri vem, ampak samo, da ponazorim).
hvala za informacije in pomoč
hvala za informacije in pomoč
lp,
kondezator ::
Take merilnike so včasih prodajali v Conradu, te napravi se pa reče decibel meter, obstajajo pa analogni na skalo in digitalni na LCD.
Tak merilnik mam jaz tudi na mobitel
Tak merilnik mam jaz tudi na mobitel
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kondezator ()
mjakop ::
Če imaš telefon, ki ima Symbian OS glej za programom SoundMonitor. Z njim lahko meriš decibele kar s telefonom. Pretirane natančnosti pa ne pričakuj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Merilec porabe električne energije + razdeliciOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 17069 (8395) | mihecpegec |
» | led obratomer + prikazovalnik prestaveOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5966 (4381) | DimmniBurek |
» | izračun vrt./min.Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1222 (1118) | bluefish |
» | merjenje kapacitivnosti kondenzatorjevOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3834 (3743) | asskicker |
» | wireless routerji skodljivi?Oddelek: Omrežja in internet | 3225 (2650) | kolesar |