Forum » Informacijska varnost » Kako si poskenirati porte in ugotoviti če si "varen"
Kako si poskenirati porte in ugotoviti če si "varen"
;-) ::
Zdravo!
Zanima me kater program mi predlagate da vidim katere porte imam odprte, in kako zaprem totalno vse porte, pustim pa le tiste ki so nujno potrebni za internet (mozilla, u torrent in cod2 multiplayer).
Mogoče še kaki firewall test predlagate, ki naj bi bil "siguren"?
Zanima me kater program mi predlagate da vidim katere porte imam odprte, in kako zaprem totalno vse porte, pustim pa le tiste ki so nujno potrebni za internet (mozilla, u torrent in cod2 multiplayer).
Mogoče še kaki firewall test predlagate, ki naj bi bil "siguren"?
Daedalus ::
Ja, nekdo naj pošteno preskenira tvojo kišto s kaj nmapu podobnega. Drugače pa bo ShieldsUp! čisto ok.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
zee ::
če si sposodim temo, kateri firewall naj si namestim. edini pogoj je, da je izredno restriktiven.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
zee ::
kul. se da nastavit tako, da so vsi porti po defaultu zaprti, odprti pa samo tisti, ki jih določim?
zee
madviper ::
@zee
Ja pri Comodo-u si moraš po defaltu nastavit katere porte hočeš imet odprte. Gre za enega najbolj prilagodljivih FW, pa še zastonj je. O njem je že bilo ogromno napisanaga na forumu. Drugač pa mal uporabi google za nastavitve
Ja pri Comodo-u si moraš po defaltu nastavit katere porte hočeš imet odprte. Gre za enega najbolj prilagodljivih FW, pa še zastonj je. O njem je že bilo ogromno napisanaga na forumu. Drugač pa mal uporabi google za nastavitve
I'd like to do something crazy!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Maximalna zaščita! "uporabnika"Oddelek: Informacijska varnost | 3934 (3139) | Janac |
» | [Port Forwarding] Prokleta gamad!Oddelek: Omrežja in internet | 4521 (3988) | blackbfm |
» | ARNESOddelek: Informacijska varnost | 2303 (1932) | joejoe |
» | poskusi vdora al kajOddelek: Omrežja in internet | 2155 (1763) | tris |
» | (pre)odprti porti??Oddelek: Omrežja in internet | 1911 (1834) | sidd |