Forum » Loža » Svet knjige
Svet knjige
jperc21 ::
Zdravo
Mene pa zanima, kako se lahko izpišem iz sveta knjige ( mora bit pisno ali lahko tud preko e-pošte. )
Napišite svoje izkušnje.
Lp
Mene pa zanima, kako se lahko izpišem iz sveta knjige ( mora bit pisno ali lahko tud preko e-pošte. )
Napišite svoje izkušnje.
Lp
Keep your head up, even when the world is hard, never give up!
BigWhale ::
Vsekakor mora biti zadeva opravljena pisno, da je sigurno. Za vsak slucaj jim odpoved poslji se s povratnico, da bodo sigurno dobili. ;)
;-) ::
Iz sveta knjige ni važno kako se poskusiš izpisat, vsekakor pa je težko Se izpišeš pa še kar gnjavijo potem itd. Še po par mesecev te kličejo in pošiljajo pošto na telefon itd.
clothes ::
Sem bil clan tudi sam (pred nekaj leti)
Izpis je res skoraj nemogoč.
Ko sem se hotel izpisati, so mi najprej rekli, da moram počakati na nek izpisni rok, ki bo cez toliko in toliko mesecev, pa sem ga potem itak zamudil.
Naslednjič sem se hotel izpisati, ko sem šel v vojsko, pa so mi samo zamrznili članstvo za ta čas.
Po prihodu iz vojske sem zopret poizkusil z izpisom, pa so rekli, da nisem dovolj nabavljal, pa da moram še nekaj kupit.
Naslednjič sem se zopet hotel izpisati z izgovorom, da nimam denarja za nabavljanje knig, pa so mi zopet predlagali zamrznitev članstva, dokler se mi finančno stanje ne izboljša.
Uspel sem šele, ko sem čisto popizdil in rekel, da sem se pač odločil, da v življenju ne bom več bral knjig in ostajam na tej ravni pismenosti in razgledanosti do koca svojih dni.
Mal čudno so gledali in se zdeli šokirani nad mojim besnenjem, a uspel sem pa le.
Torej pazite - tisto "darilo" (knjiga), ki ga dobite ob vpisu vas v drobnem tisku pogodbe zavezuje k temu skoraj dosmrtnemu članstvu. Na to so se zgovarjali, ko me niso hoteli spustiti.
LP
Izpis je res skoraj nemogoč.
Ko sem se hotel izpisati, so mi najprej rekli, da moram počakati na nek izpisni rok, ki bo cez toliko in toliko mesecev, pa sem ga potem itak zamudil.
Naslednjič sem se hotel izpisati, ko sem šel v vojsko, pa so mi samo zamrznili članstvo za ta čas.
Po prihodu iz vojske sem zopret poizkusil z izpisom, pa so rekli, da nisem dovolj nabavljal, pa da moram še nekaj kupit.
Naslednjič sem se zopet hotel izpisati z izgovorom, da nimam denarja za nabavljanje knig, pa so mi zopet predlagali zamrznitev članstva, dokler se mi finančno stanje ne izboljša.
Uspel sem šele, ko sem čisto popizdil in rekel, da sem se pač odločil, da v življenju ne bom več bral knjig in ostajam na tej ravni pismenosti in razgledanosti do koca svojih dni.
Mal čudno so gledali in se zdeli šokirani nad mojim besnenjem, a uspel sem pa le.
Torej pazite - tisto "darilo" (knjiga), ki ga dobite ob vpisu vas v drobnem tisku pogodbe zavezuje k temu skoraj dosmrtnemu članstvu. Na to so se zgovarjali, ko me niso hoteli spustiti.
LP
WarpedGone ::
Slišal sem že veliko strašnih zgodb o nemogočem izpisu. Js s tem nism mel nobenih problemov.
Že na začetku so mi lepo povedal, da je članstvo vezano na leto. Izpišeš se lahko ko se obrne naslednje leto.
Js sm jim mal pred tem poslal en email in to je blo to. Poklicala ne je le še ena ženska, ki je 'preverla, če sm se slučajno premislu'. Ker se nism, smo se lepo poslovili.
Že na začetku so mi lepo povedal, da je članstvo vezano na leto. Izpišeš se lahko ko se obrne naslednje leto.
Js sm jim mal pred tem poslal en email in to je blo to. Poklicala ne je le še ena ženska, ki je 'preverla, če sm se slučajno premislu'. Ker se nism, smo se lepo poslovili.
Zbogom in hvala za vse ribe
kaga ::
Po mojem je problem v tem, ker ljudje ne berejo določil pogodbe, ki jo podpišejo. Zadnji odstavek razloga za članstvo, ki je na strani Svet knjige pravi:
"Članstvo traja najmanj dve leti in se podaljša vsakič za eno leto, če ga vsaj tri mesece pred iztekom pisno ne odpoveste."
"Članstvo traja najmanj dve leti in se podaljša vsakič za eno leto, če ga vsaj tri mesece pred iztekom pisno ne odpoveste."
Matev ::
zakaj je tak problem biti član
saj če nič ne kupiš te nič ne stane
in slej ko prej se tudi oni naveličajo klicati ter ti pošiljati kataloge
sicer pa katalogov se itak normalen človek ne bi smel barniti
kaj je to nekaj kar te poje
zanimivo da sprejemamo vse razne top-šop leklerk špar kataloge ... a knjig se pa branimo
saj če nič ne kupiš te nič ne stane
in slej ko prej se tudi oni naveličajo klicati ter ti pošiljati kataloge
sicer pa katalogov se itak normalen človek ne bi smel barniti
kaj je to nekaj kar te poje
zanimivo da sprejemamo vse razne top-šop leklerk špar kataloge ... a knjig se pa branimo
jarre ::
Njet, Dejansan. Sam sem naredil enako kot Mtosev. Enostavno nisem kupil knjige, pa mi nikoli niso poslali tako imenovane knjige četrtletja. Mislim (pravniki pomagajte, prosim), da ti brez tvojega naročila knjige NE SMEJO poslati, če pa ti jo, jo lahko obdržiš, ne da bi zanjo kar koli plačal, ker je nisi naročil.
Kakorkoli. Mislim, da mi čez kakšno leto niso več pošiljali katalogov....
Zato... clothes... nikar ne nasedaj njihovim pravljicam. Nobene pravne podlage nimajo (tisti njihov drobni tisk je eno samo zastraševanje, nič drugega... ne bi zdržal nobene tožbe), da bi te imeli "ujetega" v svojem članstvu...
Kakorkoli. Mislim, da mi čez kakšno leto niso več pošiljali katalogov....
Zato... clothes... nikar ne nasedaj njihovim pravljicam. Nobene pravne podlage nimajo (tisti njihov drobni tisk je eno samo zastraševanje, nič drugega... ne bi zdržal nobene tožbe), da bi te imeli "ujetega" v svojem članstvu...
dejansan ::
jarre: potem si očitno imel srečo, meni so namreč takoj poslali knjigo četrtletja, šlo je za atlas, ki je bil seveda prav poceni
kar se pa tiče tvojega ? o pošiljanju nenaročenega imaš pa lepo napisano v pogodbi kako in kaj, tako da nimaš kaj za palamuditi a si naročil ali nisi
kar se pa tiče tvojega ? o pošiljanju nenaročenega imaš pa lepo napisano v pogodbi kako in kaj, tako da nimaš kaj za palamuditi a si naročil ali nisi
dejansan
Bom vse poskusil pa bomo videli.Sedaj sem jim preko emaila poslal .
Če to ne bo zaleglo pa bom prek pošte pisno poslal.
Pa bomo videli
Hvala za nasvete
Če to ne bo zaleglo pa bom prek pošte pisno poslal.
Pa bomo videli
Hvala za nasvete
Dne 20.5.07 sem jim poslal email , da se hočem izpisat.
Danes pa sem dobil domov preko pošte odgovor , da mi bodo ugodili.
Tak da za mene se je vse lepo končalo.
LP
Danes pa sem dobil domov preko pošte odgovor , da mi bodo ugodili.
Tak da za mene se je vse lepo končalo.
LP
Na email
svet-knjige@mkz-lj.si
Pod Subject : Odjava članstva
Pozdravljeni!
Žal moram zaenkrat prekiniti članstvo s št.............
ZAHVALJUJEM SE VAM ZA SODELOVANJE IN VAS PRAV LEPO POZDRAVLJAM.
svet-knjige@mkz-lj.si
Pod Subject : Odjava članstva
Pozdravljeni!
Žal moram zaenkrat prekiniti članstvo s št.............
ZAHVALJUJEM SE VAM ZA SODELOVANJE IN VAS PRAV LEPO POZDRAVLJAM.
mavec ::
jperc21, kdaj pa se ti izteče članstvo?
Ker mene tudo to zanima, saj mi manjka samo še slabo leto in ne mislim podaljševati.
Ker mene tudo to zanima, saj mi manjka samo še slabo leto in ne mislim podaljševati.
Meni so napisali 1.7.2007.
Moraš pa poslat prebližno 3 mesece prej.
LP
LP
Njihovo kartico sem dobil 1.7.2005.
Članstvo se izteka 1.7.2007.
2 leti moraš bit.Samo ne smeš pozabit , ker potem ti podaljšajo še za 1 leto.
Lp
Članstvo se izteka 1.7.2007.
2 leti moraš bit.Samo ne smeš pozabit , ker potem ti podaljšajo še za 1 leto.
Lp
Meni so napisali 1.7.2007.
LP
Hvala za odgovor.
LP
Ni za kaj.
Zato smo tu, da drug drugemu pomagamo.
Lp
Zato smo tu, da drug drugemu pomagamo.
Lp
Sporočam, da se mi je uspelo uspešno izpisati iz Sveta knjige.
Tako da to ni tak bav-bav, kot nekateri pravite. Je pa ironija v tem, da vse od 1.1.08 pa do danes ko sem šel na pošto nisem dobil nobenega obvestila pisno o izpisu, nakar po oddani pisni odpovedi - poslani priporočeno, dobim klic od doma, da sem dobil pismo od Sveta knjige o uspešni prekinitvi članstva.
Pa mi je šlo tistih nekaj €.
Tako da to ni tak bav-bav, kot nekateri pravite. Je pa ironija v tem, da vse od 1.1.08 pa do danes ko sem šel na pošto nisem dobil nobenega obvestila pisno o izpisu, nakar po oddani pisni odpovedi - poslani priporočeno, dobim klic od doma, da sem dobil pismo od Sveta knjige o uspešni prekinitvi članstva.
Pa mi je šlo tistih nekaj €.
bvc=D ::
Pozdravljeni. še kdo aktiven glede te teme? v kratkem je mene in še enega ustavil ta ponudnik iz sveta knjige in nama vse na hitro in površno razložil. Ko sva dobila pošto seveda šok. Polovica pogojev sploh nisva vedela. ne o dveletni vezavi ne o nujnem nakupu nad 20€ vsake 4 mesece. Seveda so me klicali kje hočem vplačati bon in sem komaj zadržvav jezo. povedal sem ji o zadevi in mi je dala mail naslov pa naj napišem zakaj hočem iti od njih. Kako je kaj z tem? še kakšna žrtev? se da kaj na hitro rešiti? se opravičujem zaradi tako dovgega romana
jusv ::
Torej si podpisal pogodbo preden si vse do potankosti prebral?
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!
Matev ::
Torej si podpisal pogodbo preden si vse do potankosti prebral?
ja
ker človek zaupa instituciji z neko zgodovino in renomejem
ne pričakuje suhega natega
Georgios ::
Hejla,
Moj komentar... iz Sveta Knjige se je izjemno tezko izpisat in sicer:
1. ko si se vpisal si s tem podpisal da bos vsaj 2 leti njihov clan torej kupil vsaj 8 knjig -> 1 na 3 mesece
2. izpises se lahko samo pisno
3. izpises se lahko samo konce cetrtletja kot pravijo na svetu knjige
4. po 6ih letih odkar se mi je uspelo izpisati me se vedno spammajo in klicarijo
Drugace pa najbolje poklicat tisto zensko kako se izpisat in po njenih navodilih naredit in seveda imet neko potrdilo da si poslal, ker se lahko tudi zgodi da oni niso prejeli tvojega izrecne zelje o izpisu
veliko uspeha
Moj komentar... iz Sveta Knjige se je izjemno tezko izpisat in sicer:
1. ko si se vpisal si s tem podpisal da bos vsaj 2 leti njihov clan torej kupil vsaj 8 knjig -> 1 na 3 mesece
2. izpises se lahko samo pisno
3. izpises se lahko samo konce cetrtletja kot pravijo na svetu knjige
4. po 6ih letih odkar se mi je uspelo izpisati me se vedno spammajo in klicarijo
Drugace pa najbolje poklicat tisto zensko kako se izpisat in po njenih navodilih naredit in seveda imet neko potrdilo da si poslal, ker se lahko tudi zgodi da oni niso prejeli tvojega izrecne zelje o izpisu
veliko uspeha
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Georgios ()
buttcrack ::
tole bom iz naftalina vzel...
ali so danes še vedno težave z izstopom iz tega sranja? Fotr po telefonu ne zmore odgnat modela...
ali so danes še vedno težave z izstopom iz tega sranja? Fotr po telefonu ne zmore odgnat modela...
jarre ::
V njihovih Splošnih pogojih poslovanja (https://www.svetknjige.si/splosna-vsebi... piše takole:
"Članstvo se avtomatično podaljšuje, vendar je izpis iz kluba možen kadarkoli po preteku dveh let od včlanitve. Po oddaji izstopne izjave v pisni obliki se bo članstvo zaključilo konec naslednjega četrtletja. Novi poslovno sposoben član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok poslovno nesposobnega člana lahko v štirinajstih dneh po podpisu pristopne izjave odstopi od pogodbe o članstvu v knjižnem klubu Svet knjige. V ta namen lahko član neobvezno uporabo pisni obrazec, ki ga je potrebno poslati po pošti na naslov Mladinska knjiga Založba d. d., Svet knjige, Slovenska 29, 1000 Ljubljana, ali na elektronski naslov svet-knjige@mladinska-knjiga.si ali po faksu na št. 01 425-0185."
Vse ostalo pa si lahko prebere v njihovih Splošnih pogojih poslovanja.
"Članstvo se avtomatično podaljšuje, vendar je izpis iz kluba možen kadarkoli po preteku dveh let od včlanitve. Po oddaji izstopne izjave v pisni obliki se bo članstvo zaključilo konec naslednjega četrtletja. Novi poslovno sposoben član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok poslovno nesposobnega člana lahko v štirinajstih dneh po podpisu pristopne izjave odstopi od pogodbe o članstvu v knjižnem klubu Svet knjige. V ta namen lahko član neobvezno uporabo pisni obrazec, ki ga je potrebno poslati po pošti na naslov Mladinska knjiga Založba d. d., Svet knjige, Slovenska 29, 1000 Ljubljana, ali na elektronski naslov svet-knjige@mladinska-knjiga.si ali po faksu na št. 01 425-0185."
Vse ostalo pa si lahko prebere v njihovih Splošnih pogojih poslovanja.
Tidule ::
tole bom iz naftalina vzel...
Naj ga spomni na zakon o varstvu osebnih podatkov in zahteva da nemudoma izbrisejo vse kontaktne podatke. Takoj ko bo naslednji klic pa prijava informacijski pooblascenki.
jocoj ::
A je kdo član tukaj na forumu? Naročil bi eno knjigo, ki je ne morem dobiti online drugje, po knjigarnah pa ne bom sedaj hodil. Če bi mi kdo uslugo naredil, naj me kontaktira na zs.
Tidule ::
hvala obema, poizkusim preko maila, če ne pa pošta s povratnico.
Če je naročnik, potem mora najrpej odjavit zadevo. Email zadošča. Pri tem lahko zahteva, da se s zaključkom člasntva zbrišejo njegovi podatki in tudi eksplicitno prepove kakršnokoli uporabo njegovih podatkov za oglaševanje.
Phantomeye ::
Meh, mladinska knjiga (lastnica sveta knjige) je tak scam company.
Ne vem, če to še počnejo, ampak pred leti so dejansko pošiljali tiste "nagradne igre", kjer si sodeloval za bajne denarne nagrade. In vsak je bil uvrščen v ožji krog, samo da je poslal kuverto nazaj (in nekaj kupil?). Ne bi pričakoval kaj takšnega od kao resnega podjetja, ki se ukvarja s prodajo knjig.
Ne vem, če to še počnejo, ampak pred leti so dejansko pošiljali tiste "nagradne igre", kjer si sodeloval za bajne denarne nagrade. In vsak je bil uvrščen v ožji krog, samo da je poslal kuverto nazaj (in nekaj kupil?). Ne bi pričakoval kaj takšnega od kao resnega podjetja, ki se ukvarja s prodajo knjig.
buttcrack ::
hvala obema, poizkusim preko maila, če ne pa pošta s povratnico.
Če je naročnik, potem mora najrpej odjavit zadevo. Email zadošča. Pri tem lahko zahteva, da se s zaključkom člasntva zbrišejo njegovi podatki in tudi eksplicitno prepove kakršnokoli uporabo njegovih podatkov za oglaševanje.
sem jim pisal in zahteval za izbris vseh podatkov in so mi odpisali, da bodo to storili še za readers digest, kjer je stari tudi "član".
Zanimivo kako se danes hitro stvari rešijo, ko zapišeš 4 črke - GDPR :)
Včasih je bila baje to misija skoraj nemogoče :D
opeter ::
Phantomeye je izjavil:
Ampak to je model prodaje iz tujine, oni so to samo povzeli in tukaj izvajali.
Sicer pa se spomnim njihove prodajne akcije Reader's Digest, ki se je vleklo kakšno desetletje. Kako je bilo to nadležno ... Kaj dosti ne moreš, ko enkrat plačuješ za licenco neke blagovne znamke in se moraš držati pogojev.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
Phantomeye ::
Phantomeye je izjavil:
Ampak to je model prodaje iz tujine, oni so to samo povzeli in tukaj izvajali.
Sicer pa se spomnim njihove prodajne akcije Reader's Digest, ki se je vleklo kakšno desetletje. Kako je bilo to nadležno ... Kaj dosti ne moreš, ko enkrat plačuješ za licenco neke blagovne znamke in se moraš držati pogojev.
Ja sej to mi je jasno, da je model iz tujine, samo bizarno mi je, ker sem vedno imel v glavi, da je mladinska knjiga pač knjigarna. Da se odločajo potem za neke spam zadeve mi je blo tko ful ne-karakteristično. Dokler nisem bil dovolj star, da sem razumel point Sveta knjige (moja mati je bila član, jst sem kot otrok zgolj zbiral katero knjigo bi imel).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kvatno magnetni analizer - ne nasedajteOddelek: Loža | 8701 (5971) | Pac-Man |
» | nakup na obrokeOddelek: Kaj kupiti | 1322 (1036) | Alfonzo |
⊘ | Problem z neplačanim računom (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6024 (4364) | Ziga Dolhar |