» »

windows server code name longhorn beta 3

windows server code name longhorn beta 3

krneki0001 ::

Ali je že kdo sprobal to verzijo windowsow in če je, ali se da tudi to predelat v workstation varinato. Včeraj sem jih potegnu iz microsoftove strani in zdej mal razmišljam o nadgradnji sedanjega sistema(win2k3).

Spc ::

Če ima zadeva Direct X 10 in DRM isto kot vista se pomojem ne splača updateat.
:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Spc ::

http://www.vnunet.com/vnunet/news/2189634/microsoft-pulls-virtualization
Zgleda, da microsoftu gre samo še za denar in čim prejšno splavitev serverskih produktov.
:|

krneki0001 ::

Po prvih testih na sedaj uradnem windows server 2008 (longhorn se je preimenoval v server 2008 ravno v času NT konference portorož 2007) sem zaenkrat presenečen nad hitrim delovanjem.
Pri inštalaciji je možno inštalirat samo jedro z textovnim vmesnikom ali pa jedro in GUI skupaj (novost, ki pa bo zelo uporabna).

Sam sem inštaliral jedro z GUI-jem in deluje (na videz) hitreje od win2k3 enterprise (čeprav sem testiral samo pol urce - bom danes ostalo), izgled je od viste brez aero vmesnika (server ga ne potrebuje) , pa nobenih problemov z driverji. Vsi driverji od win2k mi delujejo tudi v server 2008, tako za raid kontroler, kot za mrežno kartico (to me je mal razočaralo, ker server pa vseeno bi moral imeti ogromno bazo mrežnih kartic v sebi in podporo za vse te kartice), ter zvočno ES1371 (alias PCI128). Vse ostalo je sam skonfiguriral in poiskal driverje.

Deluje pa server na konfiguraciji
2X P3-733
4Gb rama
adaptec SCSI 29160 in 2X36GB scsi U160
SIL680 in 4X 200Gb WD
geforce TI4200+
ES1371
USB 2.0 kontroler
NEC DVDRAM

Sam sistem se od boota nalaga manj kot minuto. Potem pa vse deluje zelo hitro. Edina (zaenkrat - bo treba mal pospešit) počasna zadeva je prijava v internet, ki pa traja kar nekaj časa - na Voljo se mi priklaplja kakih 30 sekund, kar je v primerjavi z win2k3 kr nekaj, ker tam je to sistem naredil v 2 do 3 sekundah.

Oba sistema(server 2003 in server 2008) sta še na računalniku, tko da bom naredil še kr nekaj testov glede hitrosti in vsega.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft pripravlja SP1 za Visto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
13412147 (7869) Tr0n
»

10Gb/s preko kabla

Oddelek: Omrežja in internet
182269 (1488) Spc
»

Viste ne bo

Oddelek: Operacijski sistemi
82191 (1590) M.B.
»

Windows VISTA

Oddelek: Operacijski sistemi
122790 (1593) tuoermin
»

Brezplačen Windows z reklamami? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
527413 (5738) MrStein

Več podobnih tem