Forum » Programiranje » Java - prikaz ure na Panelu
Java - prikaz ure na Panelu
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
polhec_19 ::
lp
na netu sem našu JavaScript kodo ki ob zagonu apleta pokaže digitalno uro, js pa bi rabu uro, ampak ne v JavaScript, temveč rabim v klasičnem programskem jeziku Java, da bi lahka spravu to uro v navadno konzolno okno. Problem je ta, ker delam nek program in bi rad da je na Panelu prikazan trenuten čas, ki se mora obnavljati. S tole kodo dobim trenutni čas, vendar ko se program zažene, čas stoji pri miru od trenutka ko sem ga zagnal. Nekot bi mogu narest da se čas premika
// URA
Calendar cal = Calendar.getInstance(TimeZone.getDefault());
String zapisFormata = "HH:mm:ss";
SimpleDateFormat sdf = new SimpleDateFormat(zapisFormata);
sdf.setTimeZone(TimeZone.getDefault());
JLabel ura = new JLabel (sdf.format(cal.getTime())+" ");
Font f2 = new Font("SansSerif", Font.PLAIN,24);
ura.setFont(f2);
Frame glavnoOkno = new Frame();
Panel pan = new Panel();
pan.add(ura);
glavnoOkno.add(pan);
glavnoOkno.setVisible(true);
na netu sem našu JavaScript kodo ki ob zagonu apleta pokaže digitalno uro, js pa bi rabu uro, ampak ne v JavaScript, temveč rabim v klasičnem programskem jeziku Java, da bi lahka spravu to uro v navadno konzolno okno. Problem je ta, ker delam nek program in bi rad da je na Panelu prikazan trenuten čas, ki se mora obnavljati. S tole kodo dobim trenutni čas, vendar ko se program zažene, čas stoji pri miru od trenutka ko sem ga zagnal. Nekot bi mogu narest da se čas premika
// URA
Calendar cal = Calendar.getInstance(TimeZone.getDefault());
String zapisFormata = "HH:mm:ss";
SimpleDateFormat sdf = new SimpleDateFormat(zapisFormata);
sdf.setTimeZone(TimeZone.getDefault());
JLabel ura = new JLabel (sdf.format(cal.getTime())+" ");
Font f2 = new Font("SansSerif", Font.PLAIN,24);
ura.setFont(f2);
Frame glavnoOkno = new Frame();
Panel pan = new Panel();
pan.add(ura);
glavnoOkno.add(pan);
glavnoOkno.setVisible(true);
polhec
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
morbo ::
public class Ura extends JLabel implements Runnable { private Thread nit; private long zakasnitev = 1000; private SimpleDateFormat sdf = new SimpleDateFormat("HH:mm:ss"); public void pozeni() { if (nit == null) { nit = new Thread(this); nit.setDaemon(true); nit.start(); } } public void run() { nit.setPriority(Thread.MIN_PRIORITY); while (true) { long cas = System.currentTimeMillis(); setText(sdf.format(Calendar.getInstance().getTime())); cas = System.currentTimeMillis() - cas; try { if (cas < zakasnitev) nit.sleep(zakasnitev - cas); } catch (InterruptedException e) { } } } }
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | java date/timeOddelek: Programiranje | 1542 (1225) | Slovenet |
» | [Java] Evidenca delovnega časa - Java v navezi z AccessomOddelek: Programiranje | 3308 (2528) | c0dehunter |
» | grafika problem [JAVA]Oddelek: Programiranje | 1183 (1066) | Bojevnik |
» | [java] datumiOddelek: Programiranje | 1797 (1670) | l0g1t3ch |
» | [NALOGA][Java] Težave pri pisanju slikarjaOddelek: Programiranje | 2323 (1965) | l0g1t3ch |