» »

Igre za 12letnike

Igre za 12letnike

Nox ::

Zdravo

Kupujem igro kot darilo za 12 letnega nečaka, pa me zanima katero od iger bi priporočali. Brskal sem že po tej strani http://www.5pik.si/default-7100.html?Kategorija=6151000 pa se ne spoznam pa bi vas vprašal za nasvet.

lp
...

marvin42 ::

za kakšno platformo pa?
osebno mislim, da je skoraj ni igre, ki ne bi bila primerna za 12 letnika.
Mostly Harmless

A. Smith ::

Se strinjam z Marvinom. Najbolje bi bilo vedeti, kakšne igre so mu všeč, pa katere že ima. Načeloma s kakšno dirkačino (Need for Speed serija) ne moreš preveč falit.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Tr0n ::

http://goa.com/

Dve cool online igri - Gunbound in Golf.

macgajver ::

Nox če nečak rad igra igrice najbolš da ga vprašaš kero hoče igrat ker tko na slepo kupovat ni dobr recimo moj bratranc je star 11let pa igra igre DOOM3 , F.E.A.R combat, TEST DRIVE UNLIMITED, Oblivion. Pa če kupuješ igre za pc se je treba prej prepričat da je računalnik dost zmogljiv zadnje čase je to kr problem.
tenstan krompir je pa zakon

Mercenary ::

Kaj pa Darkstar One:

Minimum System Requirements:
Intel/AMD 1.6 GHz
Windows XP (32Bit)
512Mb RAM
DX9 Compatible 128 MB Graphics-card
Support for Pixel/Vertex shader 1.1 (GeForce 3 and above)
DirectX Compatible Sound Card
DVD-Drive
6Gb HDD Space
DirectX 9 (included)

Recommended System Requirements:
Intel/AMD 3.0 GHz
Windows XP SP2
1024Mb RAM
DX9 Compatible 256Mb Graphics-card
Support for Pixel/Vertex shader 3.0 (GeForce 6/Radeon X1x00 and above)
DVD-Drive
7Gb HDD Space

Ali pa Prey;)
Some people think that somewhere in space are aliens...
...but i think there are some really odd human beings,
who were exiled from Earth...

Tic ::

miniclip.com ?
persona civitas ;>

Urc ::

? A da bi mu miniclip.com kupil za R.D. ?:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Urc ()

opeter ::

Kot sem bil jaz dvanajstletnik, sem se igral z Legojem. Pozneje z Lego Tehnik. Še sreča, da mi je stric delal v Nemčiji, ker drugače teh Lego kock nikoli ne bi dobil. :8)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

ripmork ::

kot opeter pravi, LEGO ga je raztural tut zame...:D

sicer pa res s kakim NFS ne bi mogel sfalit, GTA serija je pa itak za vse
(streljaš, voziš...vse kar češ) - s to igro pomoje ne bi mogel sfalit8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

dronyx ::

Ne bi rad reklame delu, samo meni so najboljše igre, kjer streljaš kure. Spomnim se, da smo včasih streljali dvodimenzionalne kure v Morhuhnu. Sedaj obstaja tudi že 3D izvedba

Kentucky redneck

To je nekakšen F.E.A.R, le da imaš namesto klonirane vojske nasproti skoraj klonirane kure. Armado kur, ki čakajo na odrešitev, milosten strel.

Zame je bistvo dobre FPS igre v tem, da nasprotnik, ko ga pihneš z dvocevko, umre na smešen način. In v Rednecku umirajo kure smešno. Malo pomaga z krili, ali se zaziba in pade na tla.

Res pa je, da ne vem, če je to primerno za 12 letnika. Jaz jih imam skoraj 40.;)

nevone ::

Jest priporočam kakšno iz zbirke Sims 2.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

billgates ::

Pojdi v trgovino (big bang ali kaj takega) pa pojdi gledat igre, na naslovnici glej da bo pisalo 12+ ali manj pol se pa odloč. Js osebno kupim tiste igre s kul naslovnico in še nikoli nism falil.

Aggressor ::

>> osebno mislim, da je skoraj ni igre, ki ne bi bila primerna za 12 letnika.

V bistvu je to zelo napačen pristop. Igre imajo svoj starostni rating (ESRB/PEGI), ki ni tam zato, da bi se na njem nabiral prah, temveč zato, da se ga upošteva. Kdor ga ne, je do otrok, ki bodo špil dobili v roke, neodgovoren, as simple as that. Taki ljudje so med drugim eden glavnih razlogov za to, da so igre tarča politikantskega populizma.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

;-) ::

Sven poučna igra za tak male.

Pesimist ::

Daj ne bluzi Aggressor. Edino kaj je ne pornica kupit ce sploh obstajajo drugo pa je cisto free izbor pa ne upostevat nekih stevilk na skatli ker je totalna bedarija.
Verjami pa tudi da za vsako bedno igro ki ma lepo naslovnico ti vsekakor nebo hvalezen tudi ce bo na zven deloval tak da ce ze mislis ga vprasaj kaj hoce.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

marvin42 ::

Aggressor od tebe pa res nisem pričakoval kaj takega... ko je prišel ven Doom, ga 12-letniki ne bi smeli igrati? Pa saj nismo v Ameriki, lepo te prosim. Najboljše bi bilo torej, da Nox nabavi eno igro z Nodijem ali pa Kravico Katko.
Mostly Harmless

Aggressor ::

Od mene? Pa misliš, da ima kdo v našem uredništvu kaj drugačno mnenje? Ne. Saj vendar v člankih poudarjamo, da je treba oznake spoštovati. Zato, ker smo povečini bolj ali manj že zreli ljudje, nekateri z lastnimi otroki, ki si ne delamo utvar, da je dvanajtletnik nek jaki frajer, če špila igro, kjer črevca letijo vsevprek. Jebiga, pri tej starosti osebnost še ni v celoti izoblikovana in nekatere vsebine pač za frocovje niso primerne, end of story. Ja, saj sem jaz tudi igral Doom ravno nekje pri tej starosti (hehe, pri šestih letih sem igral Operation Wolf na avtomatu), pa danes ne mislim, da je (bilo) to v redu. Takrat smo bili pač nevzgojena otročad, ki je na veliko menjavala kasete/diskete, medtem so si starši pojem računalniške igre predstavljali kvečjemu s tetrisom, če sploh čim. Danes je položaj drugačen - igre postajajo vedno prepričljivejše, udarnejše in s težjimi moralnimi podtoni. Celotna industrija ima probleme ravno zato, ker ljudi ne briga pet posto, kaj svojim otrokom kupujejo. Zdaj pa izbiraj, ali boš sam odgovoren do njih, ali pa te bodo v to prisilili zakonodajalci.

In ne, ni mu treba nabavljati Hugota&stuff, ker ima recimo že Supreme Commander 12+ oznako. Če tole pošast zaobvlada, potem je pa car. :D

>> Edino kaj je ne pornica kupit ce sploh obstajajo drugo pa je cisto free izbor pa ne upostevat nekih stevilk na skatli ker je totalna bedarija.

Utemeljitev prosim. Za starostnimi oznakami se skriva ogromen sistem analiziranja in teorije in če hočeš, da te bom jemal resno, boš moral napisati kaj več. :P
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

gzibret ::

Kupi mu takšno igro, kjer je čim več angleškega besedila, kjer more brat (poslušat) text, da lahko reši uganke.

Se bo naučil angleško.

To so kakšni FRP-ji, avanture, morda tudi nekatere strategije

Najboljša igra bo seveda takšna, kjer bo mulc igrco igral skupaj s slovarjem :D
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

opeter ::

Hmm... zdaj, ko malo premišljujm, sem tudi sam igral Doom pri kolegu. Star sem bil tam-tam 12-13 let. Vem da je bilo tik po verouku. :D

No, kar sem hotel povedat, v tistem času (konce osemdesetih, začetek devetdesetih) so bile super igre za otroke, razne serije ali Fatty Bear, Freddy Fish ipd. Tudi razne avanture in logične igre tipa Monkey Island, Sam & Max, 7th Guest, 11th Hour. Je pa res, da je bila tisti čas era profesionalnih platformskih iger: ala Donkey Kong Country (SNES), Zool, Eco the Dolphin, Mr. Nutz (SNES in SEGA Genesis), Black Thorne, Prince of Persia (skoraj na vseh dotedanjih platformah), pa Prince of Persia 2: Shadow and the Flame :) in še bi lahko našteval.
Najboljša platforma za igre je v tistem času je bila nedvomno Amiga (seveda polega konzol). Dobro, saj smo imeli kar nekaj predelav raznoraznih iger na PC, ampak vseeno. Prve večje spremembe pri igrah na PC platformi je bil kvečjemu po prihodu Windows 95. Aja, pa po tistem, ko se je pojavil Mortal Kombat 2 za PC :D (Joker št. 20 ?)

Kaj bi bilo dandanes primerno za dvanajstletnika? Ne vem.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Igre za 12letnega smrkovca? :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
587849 (6208) Glugy
»

Ocenite novo spletno stran za igre.

Oddelek: Izdelava spletišč
263453 (2072) alexa-lol
»

nov računalnik...dober? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6913225 (12034) ModriN96
»

Frontlines: Fuel of War

Oddelek: Igre
181793 (1089) Jst
»

Letalske in vesolske igre ?

Oddelek: Igre
213223 (3222) Blazzz

Več podobnih tem