Forum » Programiranje » php - Undefined variable
php - Undefined variable
matic ::
Vprasanje glede phpja.. vsi poznate error vrste: Warning: Undefined variable... blah blah blah...
Ali je kaka varianta da preverim ali spr. obstaja ali ne!? npr. neki tazga.:
If (obstaja($var) ) echo("vrednost je: $var");
?
..se pravi ce obstaja spr. $var potem jo izpise, drugace nothin happen.. simpl ko pasulj.. pa je mozno? Jaz v manual nic ne najdem.. :(
Ali je kaka varianta da preverim ali spr. obstaja ali ne!? npr. neki tazga.:
If (obstaja($var) ) echo("vrednost je: $var");
?
..se pravi ce obstaja spr. $var potem jo izpise, drugace nothin happen.. simpl ko pasulj.. pa je mozno? Jaz v manual nic ne najdem.. :(
matic ::
oz. zadevo bi rabil v sledecem primeru:
Nekje pac imam formo, jo "postam" naprej, kjer jo zelim uporabit(okencke iz forme).
Zdej ce sem prilezel na to stran res preko tiste strani, kjer sem postal potem je vse v redu.
Ce pa ne, pa ko povprasam po vrednosti pac nekega inputa (okencka), ki se nahaja v formi, ampak ker nisem postal forme pa zatezi pac po Undefined variable.. kako se lahko tega izognem?
Nekje pac imam formo, jo "postam" naprej, kjer jo zelim uporabit(okencke iz forme).
Zdej ce sem prilezel na to stran res preko tiste strani, kjer sem postal potem je vse v redu.
Ce pa ne, pa ko povprasam po vrednosti pac nekega inputa (okencka), ki se nahaja v formi, ampak ker nisem postal forme pa zatezi pac po Undefined variable.. kako se lahko tega izognem?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [PHP] Notice: Undefined variableOddelek: Programiranje | 1348 (1212) | t3hn0 |
» | PHP undefined variable (notice)Oddelek: Programiranje | 843 (755) | l0g1t3ch |
» | [PHP]: problem s pošiljanjem datotek na strežnikOddelek: Programiranje | 956 (829) | Silvano |
» | Izdelava menija? (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 7211 (6218) | Jackass |
» | PHP var problem! Please help!Oddelek: Izdelava spletišč | 1202 (1082) | njok |