» »

problem z novim racunalnikom

problem z novim racunalnikom

warpfreak ::

Ok problem je sledeč: frend je kupu preko neta sledeč hardware

ASUS M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition
AMD Athlon 64 4600+ X2 Dual-Core Box, AM2 -
OCZ DDR2 LONG DIMM 1GB 800MHz
Power LC6550GP 550W
WD 160GB, 7200rpm, 8MB, SATAII
Gigabyte GeForce 8800 GTS, 320MB, PCI-e

od prej ima notr se:

WD 120GB, 7200rpm, 8MB, IDE

Naredila sva sledeče: podrla sva celo ohišje (use stare dele sva vn pobrala) prsraufala maticno na ohisje, ustavla procesor potem BOX cez. Procesorja nisva vezala nikamor. Nato sva ustavla ram u taprvi slot. Potem sva nasraufala napajalnik in zacela prkljucevat use. Iz napajalnika so sli kabli u (graficno, en tacrn u SATA2 disk pa beu tut (nevem tocnega imena kablov) nato iz rdecih slotov na maticni tut u sata disk nato se u IDE disk enga belega iz napajalnika pa se HDD iz maticne z plavim koncem u IDE disk. Graficno sva pac prej se dala u najvisji PCI-X slot. Iz napajlnika pac pride se najdebelejsi kabel na maticno (a je system spet nevem imena :). Komp sva przgala na monitorji pa ni slike. Vnetiltorji na hladilnih ventih na maticni delajo na procesorju se tut normalno vrti, tut na napajalniku in graficni sam ne moreva dobit slike na monitor. Prvi slot iz HDD kabla gre u disk drugi pa u cdrom mogoce je tudi tukej tezava. Pustila sva ga prizganega 3min pa pol procesor poslatala in je cist mrzu ce vam bo kej u pomoc.Ce kdo karkoli ve kaj bi biu vzrok nej se prosim javi.

P.S: ko ga uklopim se ne slisi nobenega piska

LP, warpfreak

nonenone ::

a si proklopil vse pine za napajanje 24 za napajanje +4 pine na plošči (če imaš konektor), resetiri bios (z jumperjem na plošči), mogoče nimaš taprave frekvence ram/procesor (zgleda da bo to, ker procesor sploh ne zažene), malo poglej navodila za plato, kakšne frekvence rama podpira in izberi tapravo za svoj procesor (če se ti po resetiranju biosa ne bo avtomatsko naštimalo),lp

warpfreak ::

Ja tocno to je blo kot si reku, en konektor je sfaliu na maticni zdaj dela vendar ima ze drug problem za katerega prvic slisim. IDE disk je vn pobrau in pustu notr sam sata2. Use lepo prsu skozi installacijo winsow in tut zlouda jih lepo brez kakrsnekoli napake. Problem je ko hoce posnet karkoli ( program/driverje ) da winsi freeznejo in je treba restartat. Kje je lahko fora tukaj, SATA2 driverji ( sam potem pomoje tut winsow ne bi installiralo ) mogoce je kriva verzija windowsov skratka problemov miljon :)

primy ::

Sam sem imel enake probleme pred parimi dnevi, ko sem sestavlu mašino. Po zagonu računalnika plate sploh ni prečekiralo in sem se odločil da naslednji dan nesem zadevo nazaj. Naj omenim, da sem kupil enak ram kot ti (OCZ 1GB 800). Ko sem prinesel stvari nazaj v trgovino so takoj ugotovili, da je ram zanič. Kupil nove 2×1 GB Gail ultra in mašina je takoj začela tekoče lavfati. Kar je bilo potrebno nastaviti v biosu je bila frekvena in pa voltaža ramov.


Mali si me prehitu :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: primy ()

warpfreak ::

Sej pac ane ne bi bilo izkljuceno da bi biv ram ukurcu ane sam zdej zadeva dela. Mislu sm tut da kej uplivajo ra sloti pac da bi biu crn za 800mhz rame rumeni do 800 ker kar vem so plavi za 333/400 ce se ne motim sam sva probala u razlicne slote ram dat pa je bilo useeno enako.Plata ni imela dovolj napajanja zdaj an sreco dela use. Tudi em je lih kar klicau da mu drajverje installira normalno zdej bomo pa vidli..

Čmrlj ::

OCZ so deklerirani na 2.1v, tvoja plata ima pa default 1.8v.Pejd v bios in povečaj voltažo, in mislim, da bo problem rešen.

balocom ::

en tacrn u SATA2 disk pa beu tut

Ke si ti mau... ...sm tacrn (sata power) priključek pusti noter, un bel molex pa odstran:\ .
Na Maxtor al WD diskih clo piše da če oba napajalna priključka daš notr in laufaš to obenem da lahko pride do nepredvidljivih posledic:\ .
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čemu kaj sluŽi

Oddelek: Strojna oprema
173561 (2719) WinXP
»

Koliko je vreden računalnik

Oddelek: Strojna oprema
311944 (1389) Blinder
»

Kakšno računalniško konfiguracijo imate? (nasplošno vaš hardware) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
937331 (5779) ialexxb
»

Vase mnenje o konfiguraciji računalnika (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1065167 (4088) koyotee
»

AMD bo predstavil procesorje na novem podnožju (M2) v drugi četrtini tega leta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
507081 (5538) PrimozR

Več podobnih tem