» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
75 / 117
»»

skyline ::

LP2480zx je par razredov boljši ekran, bo informacija na HPjevi strani kar držala. Verjetno je kalibrator res prilagojen povsem zanj..

Točnih informacij žal nimam. Ima pa precej fotoklubov skupen kalibrator, ki kroži med člani, običajno pa si ga za par evrov lahko sposodijo tudi 'zunanje osebe'.
Če nekje sfehtaš kakšnega Spyderja (pa ne Express serije!) ali Eye-One Display, si na konju.

http://www.fotodrustvo-kranj.si/O_nas_s... , se splača povprašat..

Če nisi res hud fotograf ali dizajner, bo kalibracija enkrat na leto čez glavo. Dvomim da boš opazil kakšne spremembe v barvah tekom mesecev..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyline ()

MrStein ::

Si kaj gledal tole: http://www.lagom.nl/lcd-test/viewing_an...
pa tisto takoj pod njim, http://www.lagom.nl/lcd-test/viewing_an... )

Temno siva ozadje spodaj (ko je razlaga strani) je tudi zanimiva. (glej v temni sobi ali fotkaj)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

kmetek ::

Thanks, edino malo me še jebe belina....

http://www.prad.de/new/monitore/test/20...

je to res računajo za opise? Kam je zginil kayrosos?

matej_jack ::

Danes dvignil že zgoraj omenjen Benq EW2420, 24", 16:9, PVA, LED,...
Prvi vtisi: zadeva je kar ogromna, kar se tiče širine, na (samo) 1080 pik višine se bom še moral navaditi. Glede matrike, vidni koti so dosti boljši kot pri TN, ni pa neka superiornost, barve precej zbledijo, če gledam z ekstremnih kotov. Vgrajeni zvočniki so bolj kot ne za okras ali zvoke, ki jih predvaja operacijski sistem :D, ampak tega niti ne potrebujem. Semi-glossy prevleka me ne moti oz. mi je celo všeč. Kontrast je super, črnina veliko globja kot sem navajen - še vedno pa ni perfektna.

Tudi pri moj model ima problem, saj se pojavlja "nelinearna" osvetljenost zaslona na sredini in sledi ledic spodaj, ampak v zelo zelo mali meri (twiter error page, kjer najbolj izstopa: original, obdelano). Zadeva pri običajnem delu ni tako šokantna, kot izgleda na slikah, v bistvu se sploh ne opazi.

Na tem mestu lahko pohvalim dinokomp, ki je zadevo pripeljal, dobavni čas je bil takšen, kot sva se dogovorila (5 dni), cene se je držal, imam tudi račun, garancijo - skratka brez zapletov in korektno.

matej: kako imaš kaj belino in če te kaj oči nagajajo iz prehoda manjpšega na večjega?

Belina (upam, da to misliš) je bila na default nekoliko modrikasta, zato sem uporabil nastavitve iz enega foruma (88,88,86), zdaj se mi pa zdi kar ok.
Glede oči sem pa res opazil neko spremembo, postanejo utrujene, ampak še ne vem točno zakaj. Ugotovil sem edino, da se moram malo dlje odmaknit od monitorja kot sem bil navajen - mi paše pa tudi sama drža je lepša.
Še to, brightness sem moral spustiti na polovico, ker je bil na privzetih 100 veliko presvetel.

Zgodovina sprememb…

hazlhof ::

Kaj si imel pa prej, 22"?

Je ghosting res tako problematičen?

Ghosting vsekakor je prisoten, meni osebno ni problematičen, ampak imam glede tega nizka merila, mi je praktično vseeno, ne vem kaj pa je zate problematično :).
Zdaj sem bil kakšen mesec brez monitorja in sem uporabljal samo prenosnik s 15,6". Delal sem pa res na 22" praktično vsak dan.

Ghosting (1/400 f2,7 iso800)

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

igral sem 2 špila, ghosting neopazen.

da belina matej točno to....pri surfanju ali pisanju word na beli podlagi...za gledanje tv programov in mkvjev je enkraten...skalibriran je....samo še belino malce

imate dynamic contrast morda on - uporabniki hpzr24wja seveda?

Če si skalibriral na pravo barvno temperaturo (6500 K), bi morala biti belina že v redu. Zdaj so na vrsti tvoje oči, da se privadijo..

Zgodovina sprememb…

matej_jack je izjavil:

Ghosting vsekakor je prisoten, meni osebno ni problematičen, ampak imam glede tega nizka merila, mi je praktično vseeno, ne vem kaj pa je zate problematično :).
Zdaj sem bil kakšen mesec brez monitorja in sem uporabljal samo prenosnik s 15,6". Delal sem pa res na 22" praktično vsak dan.

Ghosting (1/400 f2,7 iso800)

Tole na sliki ni nujno ghosting. Ampak si ujel dve zaporedni sliki med prehodom. (predpostavljam, da si okno pomikal proti desno gor).
Zgoraj se vidi okno le na novi poziciji (torej gledano novo frame), nižje pa se vedno bolj vidi tudi stara pozicija. (slika se osvežuje od zgoraj navzdol).
Tisti bledi sledovi 2-3 frejme nazaj (vidno levo spodaj od roba okna) pa je res ghosting.

(je pa res, da se pojma ghosting in osveževanje delno prekrivata)
Motiti se je človeško.

imate DYNAMIC CONTRAST ON? in pa HP DISPLAY ASSISTANT?

Kaj je to HP Display Assistant?

Dinamični kontrast IMO lahko izklopiš - če praviš da si opravil kalibracijo, naj sedaj slika ostane čimbolj pri miru, brez stalnega drkanja kontrasta..

to je programček od hpja kjer lahko marsikaj nastavljaš.

Marsikaj? Kot naprimer... ?

isto kot preko menuja lol :P

http://www.portrait.com/dtune/hwp/enu/i...

syti ::

Fizikalko ::

ne

bluefish ::

TN kot TN. Čeprav tudi med temi ni ravno rožica.

beta1 ::

Pozdravljeni

Mene pa zanima, kaj vi mislite in kako se obnese ta low budget 24'' Samsung:

http://www.samsung.com/uk/consumer/pc-p...

Dobim ga lahko novega zelo zelo ugodno. Iger ne igram. Filmov ne gledam. Samo delo v WIN.

Pa zanima me, kaj točno pomeni 23,6'' - je to 24'', ali so še kateri 0.4'' večji?
Pa koliko sem gledal je podstavek fiksen, nemoreš naprej in nazaj naklona štelat??

Hvala za mnenje. LP.

Beri prejšnja dva posta v odziv na syti-jev post.

Da bi bil ta monitor tak slab za office uporabo, pa skoraj ne verjamem. Samo win, office, internet, pa torrenti (arr arr). Gre se pa zaradi velikosti in resolucije.

Saj zato pa sem napisal, TN kot TN. Slabosti so poznane, za povprečno pisarniško rabo je OK. Konkreten model ima sicer pomanjkljivost predvsem zaradi pomanjkanja možnosti nastavitev pozicije, kar je še posebej dobrodošlo pri ekranih s labšimi vidnimi koti.

sasoe ::

Meni je pomembno, da je 16:10
ne vem če ima smisel dat 150 eur več za IPS (HP) ali celo 250 (Dell)?

Philips 240S1SB Brilliance (24" Wide) S-line

Philips 240B1CB (24" Wide) B-line

Vidni kot (H/V): 178° / 178° (C/R > 5)
ali je to možno?

druga možnost za širši monitor je pa še večja diagonala od 24", ali pozna kdo kakega 26" za max 350 eur, ki bi bil boljši od zg.navedenih?

nope zavajanje ni ips ampak tn.

eh, potem pa res odpade, če je fiksen podstavek.

Sc0ut ::

240B1CB se naročil, ampak ga bom začel uporabljati komaj čez 10 dni. Poročam, kak ose obnese.
Mi je bilo vseeno da je TN, važno da 16:10.

B1CB zato, ker se lahko nastavlja gor, dol, levo, desno, usb, zvočniki... S1SB tega nima.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

B1CB Samsung?

Phoebus ::

Mogoče malo izven čistega konteksta teme, ker se gre za 23" VS 24", ali ipak...
...če bi kupovali par monitorjev z e/s-ips matriko (cena, pač) in bi se odločali med:
- U2311H (23", 16:9): http://www.tftcentral.co.uk/reviews/del...
in
- ZR24W (24", 16:10): http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_...

Na prvo žogo bi takoj izbral ZR24W- ne toliko zaradi palca več kot zaradi 16:10 razmerja...je pa u2311h 250e, ZR24W pa 385e, kar pomeni 270 eur razlike pri paru!
Skalibrirata se oba enako dobro, zato sem, kljub temu da mi bolj (mnogo bolj) diši 16:10, skeptičen če je razlika v formatu vredna skoraj 300 eur ...

...saj se razumemo...price VS performance...če bi bilo financ neskončno, bi bila v igri 2xU3011

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Phoebus ()

A, **bemti, U2311H nima najbolj enakomerne osvetlitve (oz. je totalno v P):

U2311

medtem ko ima ZR24W že sprejemljivo:

ZR24

Potem skoraj ni dileme, ane?

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Sc0ut ::

kmetek je izjavil:

B1CB Samsung?

Philips
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Phoebus: edino kar je hudič pri ZR24W je belina....še vedno me malo jebe.

Še nekaj me zanima: Canon pravi, da je črna ovrednotena z 0,04 cd/m2@brightness=30 (pri brightness=0 je 0,03) Kako se to primerja z ostalimi monitorji in kot zanimivost me še zanima, koliko dosegajo sodobne plazme/LED tv?

Takšna svetilnost črne je odlična - to je tudi glavna prednost PVA matrik.
Za primerjavo, z IPS panelom ne prideš pod 0,15 cd/m2..

sasoe je izjavil:

Vidni kot (H/V): 178° / 178° (C/R > 5)
ali je to možno?

Ja, pri takem kotu ima slika le še kontrast 1:5.
Motiti se je človeško.

glistovje ::

Zdravo!

moj stari samsung 214t 21" počasi gre v penzijo. imam namem kupiti LCD 24" do +/-250EUR. nimam pa blage kaj se da kej dobrega dobit za ta dnar. LCD bo uporabljen za brskanje po netu ter igranju iger, tu pa tam kako grafično oblikovanje. Pa velik mi pomen da na lcd lahko uštekam dva računalnika ter z enim gumbom šaltam med tema.

A igra vlogo če ima lcd odzivni čas 2ms al 5ms? se v praksi pozna?

Zgodovina sprememb…

A igra vlogo če ima lcd odzivni čas 2ms al 5ms? se v praksi pozna?
Ne.

kaj pa lomljenje slike ki se dogaja med igranjem npr PES 2010? a to kej vpliva na to(ms mislim)? al so tle bl HZ pomembni?

Hz pri LCD-jih ne igrajo velike vloge (pustimo 3D in ostalo pri strani).

No evo zanimam se za tega Lg-ja , vendar nikjer ne zasledim da lahko uporabljam dva računalnika na njem. Všeč mi je tudi na LG-ju ker ima več priključkov kot katerikoli lcdji drugega proizvajalca.

Vendar me zanima tudi življenska doba LG? Z samsungom sem bil zelo zadovoljen (6 let je delal), enkrat je bila edino menjava kondezatorjev. Tale model mi je tudi se zlič v uč SAMSUNG

A imajo LG še problem z belino (takrat vem da so bli malenkost rumenkasti na beli barvi.

Zgodovina sprememb…

matejzr ::

LP

Kupujem nov monitor velikosti 23" moj budget je okrog 200EUR pa me zanima katerega se splača kupit ?
Nekaj sem gledal LED LCD 23" Samsung BX2350 in tega LED LCD 23" Samsung BX2331. Monitor bom predvsem uporabljal za grafično oblikovanje.

Res ne bi dal 50 eur več za IPS matriko?

kuglvinkl ::

Ker ips pa dobiŠ za 250 evrov?
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Dell 2209WA je pri nas recimo okoli 260EUR. Bi se najbrž našlo še kaj.

Dell U2311H.

Ima sicer cenejši e-IPS panel (kot tudi 2209WA), ampak za ta denar ni slab nakup.. Sploh če bi bil @woosaj očitno čisto zadovoljen z 16:9 formatom stranic..

Zgodovina sprememb…

matejzr ::

kakšna je pa torej razlika ko gledaš recimo Samsunga BX2331 in Dell U2311H ?

bluefish je izjavil:

Dell 2209WA je pri nas recimo okoli 260EUR.

Več niti vreden ni.
Kotna odzivnost je tipična zvezda.

Motiti se je človeško.

@woosaj:
najpomembneje, IPS ekran ima pravilnejše barve (običajno že pred kalibracijo, po njej pa sploh).
Slika ni tako občutljiva na spremembe vidnega kota - ob premikanju glave gor/dol/levo/desno je spreminjanje barvnih tonov na ekranu precej manj opazno.
Pri 23" ekranih s TN matrikami (kot jo imata Samsunga, ki si ju linkal) je to ponavadi že precejšen problem.

Pri Dellu sicer ne dobiš LED osvetlitve, ampak za to se ne bi preveč sekiral..

LED je ponavadi v kobinaciji s H-IPS, kar pa ceno občutno dvigne.

Fantje, ZR24W so razprodani pri nas in jih do sredine januarja baje ne bo :(
Ali obstaja v tem cenovnem rangu kak drug, enako dober monitor? U2311h ima "rahlo" preveč neenakomerno osvetlitev :(
««
75 / 117
»»