» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
57 / 117
»»

jerry2000 ::

Haha, saj sem vedel da je tisto na mimovrste za U2410 potegavščina in da so nedobavljivi... Da bi bili pri nas skoraj najceneje v EU to pa sem res težko verjel :-)
Jerry and Tom

Tomson ::

Ga dobiš še ceneje. V enaa je cena 480EUR s popustom. Je pa res, da ga še ni fizično na zalogi, kar ne pomeni da cena ne drži ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Cosmo ::

Kaj menite o Dell-u 2408WFP za 399 EUR. Katera je zadnja revizija? A02?
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

kmetek ::

u fak cena je več kot solidna, da a02.

lopov ::

Noro. Vseeno preveri, kateri FW imajo ti monitorji. Uradno je A02, a je lahko stara zaloga. Na žalost ne smeš verjeti škatli in nalepki na monitorju -- lahko piše A00 pa je dejansko A01. monitor bi moral vklopiti. Lahko pa primerjaš datum -- A01 je prišel (IIRC) nekje pozno poleti 2008. Ne me držat za besedo :)

kmetek ::

drugače pa v 15 dneh vrneš :P

fak lopov ob 4 zjutraj pišeš :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

jerry2000 ::

Aghh, kdo je rekel da imajo A02 revizijo, sem ga kupil in je A00 :-(((((((((
Jerry and Tom

jerry2000 ::

Tipičen primer zlorabe forumov so širjenje takih neresnic v zvezi s stvarmi od raznih kme....kov... Lahko bi pogledal, samo sem moral naročiti preko spletne strani.
Jerry and Tom

jerry2000 ::

Aha sorry, nisem videl, da nisi napisal katerega prodajajo, ampak samo kateri je zadnji revision. Žal posta na Slo techu ne moreš popraviti (noro leta 2009 a resnično)...
Jerry and Tom

kmetek ::

Seveda je uredi gumb...zadnji je A02.....pač vrni :D

Jaz sem ti rekel da je zadnji A02, nisem pa točno rekel, kaj FMC dejansko ima. Ker tudi ne vem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

djordjevic ::

Se mi je kar zdelo, da je z razlogom tako krepko znižan. Roko na srce niti s prvim revisionom niti približno ne gre za slab monitor.
No grave is deep enough to keep us in chains.

lopov ::

Preveri, če je res A00. Kmalu po izzidu novega FW so se prodajali monitorji z nalepko A00, a je naložen A01. Najhitreje preveriš če greš v meni, display settings, sharpness. Če se slajder premika po 25 (0-25-50-75-100) je revizija A00, če ima bolj fino nastavljanje ima novejši FW.

V kolikor misliš igrati FPS igre toplo priporočam da vrneš :)

jerry2000 ::

Ja po 25% se premika je revision A00... Zdaj a če meni ne gre za input lag (ne igram sploh) a je bistvena razlika? Eni pravijo da je A01 50% bolj varčen?! sRGB je joke, barv skoraj ni... Ko pa dam RGB na 60% vse barve pa... oik, nisem nek umetnik, ampak ne zdijo se mi florescentne in tako zanič kot eni pravijo po forumih da če je wide gamut je vse narobe. Ne vem, imamenega poleg drugega, ne vidim bistvene razlike, malo ja morda bolj nasičeno, ampak taka katastrofa pa tudi ne :-(

Je pa res da je levi del zaslona kar občutno bolj svetel. Ne vem, to ni tolk mi moteče... Nima pa mrtvih pik... Shrpnes sem pustil na 50%. Premika se pa žal po 25%. In vse imajo take.
Jerry and Tom

jerry2000 ::

Zanimivo pa je zakaj jaz nimam gumba UREDI...
Jerry and Tom

lopov ::

Uredi občasno nekam izgine :S

Vzami si čas in stestiraj monitor (8-15 dni, bo povedal kdo ki bolj točno ve). Imam nekaj več kot 1 leto in je super. Edina pomnajkljivost je input lag, ostalih (po mojem mnenju) ni 8-)

Moj zaslon je enakomerno svetel, sem pa bral na tujih forumih, da imajo nekateri problem z neenakomerno osvetlitvijo. Izboljšalo se ne bo in če si ga kupil za 2-3 leta + resno delo, bi jaz menjal.

Osebno se mi zdi čista katastrofa, da so še sedaj prodajajo tako staro revizijo; A01 je prišel ven lani pozno poleti in naši prodajalci (uvozniki, kdorkoli ki skrbi za to) bi lahko poskrbeli za nadgradnjo. Dokler sem še sledil zadevi je bilo rečeno, da se da vsak monitor nadgraditi, a v javnost ni prišel FW in opis postopka, je pa veliko ljudi poročalo z obnovljenimi monitorji poročalo, da so jih na "servisu" nadgradili.

lopov ::

Barve ... Kater sistem imaš? Monitor nastaviš tako v njegovih menijih kot v sistemu -- poišči bavne profile in za začetek prestavi nazaj na sRGB IEC61966-2.1 V kolikor nimaš nič, dodaj. Lahko poskusiš najprej z monitorjem, nato pa še z sRGB.

jerry2000 ::

Monitor mora nazaj, imam težavo A00 revizije :-( In sicer ko mi gre v standby mi ne pride več nazaj ne da shut down naredim na računalniku. To mi je pa nesprejemljivo :-( Neenakomerno sliko še zdržim. Sem sprobal na DVI 1 in DV2 pa je enako...

Greje se pa A00 blazno, žre 86W pri enaki osvetljenosti kot U2410 ki žre 52W. Ampak revizija A01 je to uredila menda :-(

sRGB je čista katastrofa. Barv skoraj ni tako je medlo vse skupaj. Dal sem na Custom in spustil gain na 70/70/70 in je bilo nekako ok...
Jerry and Tom

Boeing ::

Tale thread je ratal res glomazen in se mi resnici na ljubo ne da brati vsega špeha, zato eno hitro vprašanje:

HP 2475w - da ali ne in kako ste, tisti ki ga imate, zadovoljni z njim ?


tnx!
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Major ::

Zelo zadovoljen.
IT Developer & Photography enthusiast.

deadbeef ::

Jaz sem zadovoljen s svojim 2475w. Prvi je imel mrtev piksel, sem ga zamenjal drugi je OK. :)

lopov ::

@jerry2000: tudi meni je tako delalo in sem se navadil, da kliknem desno tipko na miški in tako zbudim računalo iz "sleep" -- 100% se zbudi tudi monitor. Da bi se kaj blazno grel ne morem reči -- mam zraven prkurjen še en LCD dell 1901 in CRT samsung NF959 in so vsi tam nekje.

Moje nastavitve so PC, graphics, custom -- RGB 90,90,95, brightnes 12, kontrast 50, sharpness 50, mam visto in tam nasavljen monitorjev profil 2408wfp D6500.

Menjaj in vzami U2410 :)

BlaY0 ::

jerry2000: a potem si kar 2408wfp kupil al kaj? FMC varianta za 400 EUR? Mater tile naši distributerji so tudi svojega denarja vredni. Dve leti prodajajo zadevo po 700 EUR, na koncu ti ga poskusijo pa vturiti za 400 EUR. Res so neverjetni.

jerry2000 ::

Sem vrnil, žal tudi klik z desno miško ni pomagal...

Situacija z monitorji je podobna kot z Windows 7 FPP ki bi ga rad kupil - so waporware :-( Kje lahko kupim U2410? Nakupovanje.net je vzelo iz prodaje, enaa.com "prihaja" že zelo dolgo, FMC nima, ko bo imel bo verjetno jurja. Ostane še Qsix, ampak tako neprijaznega trgvca ki mu je škoda tudi mejla da morda več kot enkrat odgovori v svojem življenju skoraj da nisem srečal...

Torej?! :-/
Jerry and Tom

BlaY0 ::

Alldea pravi, da ga imajo na zalogi. Cena - sitnica - 600 EUR ;)

Verjetno ti bi dali kakih 10% popusta (kolegu so ga dali za 2709W) in je potem to 540 EUR.

Pokliči še na ASBIS. Oni imajo tudi B2B prodajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

PARTyZAN ::

Boeing: z nakupom LP2475w ne moreš zgrešiti. Po enem letu uporabe sem (še vedno) zelo zadovoljen :).

jerry2000 ::

600 EURO, ja res smo konkurenčni, najdražje v Evropi :-(
Jerry and Tom

jerry2000 ::

ASBIS je zame neko imaginarno podjetje, bolj zblojene strani še nisem videl, ene milijon izdelkov, nobenih cen, jemlje vse iz ene baze nekje ali kaj, 4 telefonske pa nobena ne dela :-/
Jerry and Tom

kmetek ::

ASBIS nima zaloge....so veleprodaja, imajo nove telefonske.

jerry2000 ::

Aha Asbis obstaja, spremenili so telefone. Cena bo ko bo prišel v drugi polovici novembra 550 EURO. Jećbila neka napaka v ceni da je bila 499 EURO, ker res, zakaj bi bilo pa v SLO ugodno če je vse najdražje ponavadi...

Res sem včasih znaveličan naše "majhnosti".
Jerry and Tom

jerry2000 ::

kmetek: Imajo pa novo ceno, višjo :-) 550 EURO...

Bom spet prosjačil Qsix.eu zgleda naj mi le odpiše :-/
Jerry and Tom

jerry2000 ::

Če koga zanima jih imajo tudi tukaj za 498 EURO

Mediafrost

Pošiljajo v SLO, tudi VAT odštejejo davčnim zavezancem...
Jerry and Tom

BlaY0 ::

V Sloveniji se da nekatere reči kupiti tudi po izjemno ugodnih cenah. Te reči so praviloma nižjega cenovnega razreda. Reči višjih cenovnih razredov pa so praviloma pri nas tudi do 50% dražje.

jerry2000: Glej njihovo ceno za 2709W (ne uno s 5 letno garancijo)! Nesorazmerno je dražji od U2410. Ne bom rekel da mi smrdi ampak čudno se mi pa zdi. Druga stvar... zadeva ima NBD storitev. O tem sem že pisal, pri nas vsaj do pred kratkim ta storitev ni bila možna.

Sem pa zadnjič izvršil dellovo transfer proceduro in po parih tednih dobil reply da imena originalnega lastnika nimajo v bazi (vpisal sem svoje ime) in da naj popravim. Zdaj sem proceduro ponovil in vpisal ime resellerja in zdaj spet čakam na reply:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

jerry2000 ::

A mi mogoče daš link kje spremenim lastnika na dellovi strani? Bom probal še jaz. Kaj je to NBD procedura?
Jerry and Tom

BlaY0 ::

NBD ni procedura amapak storitev. Next Business Day, pomeni pa da ti ob okvari v enem dnevu pripeljejo novega, ki sicer ni čisto nov je pa popolnoma izpraven.

http://www.dell.com/dhs/globaltagtransf...

jerry2000 ::

Ja samo to pri nas ne deluje, ker pri nas ni Della...

Je pa tako da ti monitorji NIMAJO service taga in garancije se ne da prenesti v SLO :-( Če jih kupite zunaj, sem pravkar izvedel.
Jerry and Tom

BlaY0 ::

Ni Della, je pa Dell service partner, ki ga trasfer policy tudi opredeljuje.

O katerih monitorjih zdaj govoriš? O teh ki jih prodajajo pri nas? Jaz sem svojega 2709W kupil v UK in ima lepo Service TAG in se garancija lepo rešuje na podlagi Service TAG-a. Če pa kupiš pri nas (recimo ASBIS) pa se garancija rešuje na podlagi serijske številke, to tudi piše na straneh od ASBIS-a.

jerry2000 ::

Če kupiš pri qsix.eu nimaš service taga in prodajalec mi je potrdil, da garancije ne moreš prenesti v SLO.
Jerry and Tom

BlaY0 ::

Hmm, čudno, če sem pa ravno v tej niti bral, da je nekdo kupil pri Qsix-u in se mu je pokvaril. Klical je na Dell support, prišli so s Pro Servisa (FMC), mu pripeljali izpravnega in odpeljali pokvarjenega.

Potem je pa to spet nova fora. Se pravi garancija od prodajalca in ne proizvajalca?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

HeXeD ::

na enaa so za model DELL U2410 ceno dvignili za 50EUR..
HeXeD

jerry2000 ::

Ja ker ima Aldea novo ceno...
Jerry and Tom

BlaY0 ::

Sem pa zadnjič izvršil dellovo transfer proceduro in po parih tednih dobil reply da imena originalnega lastnika nimajo v bazi (vpisal sem svoje ime) in da naj popravim. Zdaj sem proceduro ponovil in vpisal ime resellerja in zdaj spet čakam na reply:|

Dobil sem e-mail od Dell ownership transfer team-a, da je bila procedura prenosa lastništva uspešno izvedena.

lopov ::

BlaY0@-- nekje više je zapisano, da se v primeru odsotnosti servisne oznake uporabi serijska za prenos lastništva. Se v tem primeru uporabi isti obrazec? Kako vem, kdo je sedaj "lastnik"? To, kar je napisano na škatli? ASBIS, pa neko ime in priimek ...

sweeti ::

Kaj pa menite o modelu 2408wfp revizije A02 za 500 e, ali je primerljiv z dellom U2410 ter podobnimi v tem razredu oz vsa mnenja dobrodošla.

Na primerjalnih testih po netu sem zasledil tudi neko firmo Hazro, ali je komu poznana ta firma ter če je vredna nakupa?

Dr_M ::

Kaj je pa z LP2475W narobe?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

jerry2000 ::

2408WFP je po mojih izkušnjah precej slabši monitor, vsaj A00 revizija. Tudi elektrike porabi 100% več.
Jerry and Tom

sweeti ::

Bi lahko morda malo več povedal? Pri reviziji a02 naj bi bil rešen input lag ter sneženje.

jerry2000 ::

Sneženja nisem opazil, laga tudi ne ker ne igram. Mi pa računalnik ni prišel iz standby več :-( Zaslon ima bolj neenakomerno sliko kot U2410 in se precej bolj greje. sRGB je neuporaben, ker preveč ubije barve. Za 550 EURo kupi U2410.
Jerry and Tom

Dr_M ::

A se mojih postov ne vidi?

HP 2475w ima enak panel kot U2410, enake prikljucke, poleg tega je zunaj ze vec kot eno leto in ima odpravljene prakticno vse tezave (letos spomladi je prisla nova revizija). U2410 mora pa vse te "porodne krce" se dat skozi.
Poleg tega 2475w stane drobiz cez 500€, tako da mi ni jasno zakaj bi dajal 550€ za napol delujo izdelek.
Pa da ne bo kdo mislil, da imam kaj proti dellu, imam 2209wa, res pa je, da to ni to kar sem pricakoval od IPS matrike. Se odreze precej slabse, kot SPVA, vsaj pri vsakdanji rabi.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

jerry2000 ::

Kot jaz vem (pa ne trdim da vem vse) ima 2475w en problem - praktično neuporaben sRGB. Kar pomeni za vse lastnike Windowsov ki niso ravno Photoshoperji in Firefoxovci prežgane barve, ker je Wide gamut monitor. Če je monitor wide gamut je dobro imeti sRGB način dela ki deluje kolikor toliko in od vseh teh monitorjev je U2410 kot jaz vem tak, da ima dejansko strojno podprt sRGB, vsaj jaz sem z barvami razen znanega ditheringa zadovoljen in nimam florescentne rdeče in zelene več.
Jerry and Tom

BlaY0 ::

BlaY0@-- nekje više je zapisano, da se v primeru odsotnosti servisne oznake uporabi serijska za prenos lastništva. Se v tem primeru uporabi isti obrazec? Kako vem, kdo je sedaj "lastnik"? To, kar je napisano na škatli? ASBIS, pa neko ime in priimek ...

lopov, ne drži. Jaz sem napisal, da se v primeru odsotnosti service tag-a garancija rešuje s pomočjo seriske številke vendar ne direktno prek Della ampak prek naših uvoznikov. Dellov transfer obrazec se uporablja samo v primerih, ko je bila zadeva kupljena direktno prek Della oziroma ima service tag. Če naročiš monitor direktno prek Della, si ti v bistvu originalni lastnik, če pa si monitor kupil od resellerja ta pa ga je naročil od Della na tak način kot bi ga ti, potem je originalni lastnik ta reseller.

Moj primer je bil tak, da sem monitor kupil od resellerja v UK in je bil DOA ter sem imel blazne težave z menjavo le tega, ker sem zadevo "odnesel" iz države nakupa in nisem imel še rešenega prepisa lastništva, ki ga zahteva Dell za uveljavljanje garancije v državi kamor sem monitor "odnesel".

V tvojem primeru (ker nimaš service tag-a) boš garancijo reševal pri uvozniku (ASBIS). Kakšen dogovor ima on s Dellovim servisnim partnerjem v Sloveniji (FMC) te v bistvu ne zanima, naj oni rihtajo to. Je pa ena stvar glede tvoje garancije in sicer, po moje gre za običajne garancijske pogoje, ki v prvi vrsti predvidevajo popravilo monitorja v slučaju okvare in ne direktne menjave v enem delovnem dnevu, kot jo meni zagotavlja Dell s storitvijo NBD.

Tako kompliciranje je zato, ker spada Slovenija med tako imenovane "indirect countries" v kateri ni pravega Dell predstavništva.

Dr M: meni se zdi HP 2475W po specifikacijah v redu, tudi cena je solidna za te specifikacije, mi je pa njegov štender malo hecen. Vem, čudna merila ampak tako pač je ;)

sweeti: U2410 je direktni naslednik 2408WFP kar pomeni, da se slednji umika s prodajnih polic in proizvodnje. FMC jih je očitno 2 leti šparal, zdaj se jih hoče losati po 400 EUR za komad.
««
57 / 117
»»