» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
58 / 117
»»

lopov ::

BlaY0 -- najlepša hvala!

Moram potrkat, monitor dela in upam, da tako tudi čimdlje ostane 8-)

alen1 ::

Katirega od teh dveh izbrati? Primerjava Li mi priporočate kakega drugega? Gledam predvsem, da je resolucija 1920x1200 in da je 24".

koliko ::

Ne vem fantje kaj sem slikal nekaj postov nazaj?!
Če kdo rabi U2410 naj pokliče Mimovrste pa ga dobi v enem dnevu ali dveh.
Cena je pod 500EUR - oz saj bila je 14 dni nazaj. Je pa revizija A00..

nobodyelse ::

Katirega od teh dveh izbrati? Primerjava Li mi priporočate kakega drugega? Gledam predvsem, da je resolucija 1920x1200 in da je 24".

Tale 2443bw je res že star model, jaz ga imam doma več kot eno leto in kupil sem ga za isto ceno ko je danes...v sluzbi imam Samsung SyncMaster 2494SW 24" in je slika veliko lepša kot pri 2443bw, sam je pa 1920x1080...

Tudi sam sem razmiljal o nakupu novega monitorja, ampak sem cist razocaran nad ponudbo...(za moje pojme je katastrofa...) Trenutno je edini smiselen nakup u2410 ali pa 2709w, ampak je to žal zame predrago, tko da sem prestavil nakup novega monitorja na čase ko bo bolj globok žep :)

Zgodovina sprememb…

Ka jpa samsung Monitor LCD 24" Samsung SyncMaster T240 kako se obnese ta monitor? je bolši od 2443bw? Svetujete kakšnega drugega mogoče?

Okapi ::

Kaj je pa z onim Philipsovim 24" IPS, ki je bil pred časom tule omenjen, narobe?

O.

kmetek ::

Ne vem fantje kaj sem slikal nekaj postov nazaj?!
Če kdo rabi U2410 naj pokliče Mimovrste pa ga dobi v enem dnevu ali dveh.
Cena je pod 500EUR - oz saj bila je 14 dni nazaj. Je pa revizija A00..

ni res, dobavitelj nima.

IgorM ::

Ka jpa samsung Monitor LCD 24" Samsung SyncMaster T240 kako se obnese ta monitor? je bolši od 2443bw? Svetujete kakšnega drugega mogoče?

Z bratom sva radno danes iskala teste in gledala razlike med samsung t240hd, 2494hm in lg w2442pa-sf in se je zgleda odločil za lg-ja vsaj po testih sodeč bi naj bil najboljši v tem rangu 24" TN za video in gaming, kar pa je meni všeč pa je nastavljiva višina monitorja, saj bo imel različno pozicijo med igranjem iger in pa gledanjem filmov in nekako lažje se skompenzira kot vidljivosti, no vsaj po moje :)

Monitorja ne potrebujem za gledanje filmov in ne igranje igric. Lepo je, če je nastavliv po višini in ima resolucijo 1920x1200

Kaj je potem s tem? OK, ni OK? Ima kdo doma?
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

O.

Fizikalko ga ima, ima oba tega in HP 2475W.

HeXeD ::

Cena ni pretirana. Fizikalko je z njim zadovoljen. Še kakšen uporabnik, ki ga ima? Izkušnje z njim? Dell se je podražil na 550, kar mi je preveč.. 450 pa mi je OK cena..
HeXeD

Tega Philipsa zrihtam ceneje, preko ZS se zmenimo, prednost imate iz okolice Lesc :D

Edin minus pri tem Philipsu, nima HDMIja :P

kveščn: kaj je to?

Monitor Samsung LCD F2380M

zaslon: 23" LCD monitor s TV tunerjem
ločljivost: 1920:1080 FULL HD (16:9)
priklop: VGA, DVI, HDMI
odzivni čas: 8 ms
kontrast: 150.000:1
ostalo: TV Tuner, zvočniki (2x3W),MagicBright
garancija: 3 leta
št.barv: 16.7 mio
vidni kot: 178°/178°
svetilnost: 300 cd/m2
composite, SOG
Multiscreen, MagicColor, ColorEffect, Off timer,
MagicTune, Customized Key, Image Size, HDCP,
Win Vista,Mechanical Switch, Stereo Audio Out
TCO5.0
stojalo: pivot, pregibno, vrtljivo, HAS 130mm
barva: črna

kao F2380 variants c-PVA z TV tunerjem?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Pa res nima HDMI. Kako se te pozna pri kvaliteti če maš pretvornik DVI/HDMI na TV povezano prek HDMI kabla?

Še kakšen podoben monitor z IPS matriko? Za normalno ceno =)
HeXeD

Dr_M ::

Ni razlike v kvaliteti, ker ni pretvorbe signala.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Pa res nima HDMI. Kako se te pozna pri kvaliteti če maš pretvornik DVI/HDMI na TV povezano prek HDMI kabla?

Še kakšen podoben monitor z IPS matriko? Za normalno ceno =)

Od 24 imaš samo sveto trojico:

HP
DELL
PHILIPS

za druge ne vem, če kdo drug kaj ve, speak out.

Točno, hvala =) Torej se splača Philips.. Trenutno se nagibam najbolj temu.. Rabim še kakšne izkušnje z njim, če je še kdo uporabnik le tega?
HeXeD

Čigavi pa so paneli noter (v sveti trojici)? Ker HP in Dell sigurno ne delata svojih, Philips pa ima (ali je imel) neko kooperacijo z LG-jem.

O.

jerry2000 ::

Na Mimovrste ga nimajo niti je cena 499 EURO, ne zavajaj!
Jerry and Tom

Katirega mi potem svetujete od te primerjave, ki sem jo dal par postov nazaj? T240 je kar uredu moti me edino da ni nastavljiv po višini, kar ta drugi je nima pa hdmi kar T240 ima. Če mi svetujete kakega drugega, naj bo v tem cenovnem rangu.

godi ::

A pri 24 je ločljivost max 1900x........

Matev ::

1920x1200 je običajna za 24inč
1920x1080 je druga opcija - sedaj kar dosti uporabljena

godi ::

aha kaj pa pri 22 pa max 1650... ane?

d0rK ::

A ma nativna resolucija 1080px visine slucajno kaksne prednosti pri HD filmih. Kej 1:1 pixel mapping al whatever? Zakaj je popularna?

MrStein ::

Najbrž iz istega razloga kot zrcala: so cenejši (večje serije ker je ista ločljivost kot TV)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

A ma nativna resolucija 1080px visine slucajno kaksne prednosti pri HD filmih. Kej 1:1 pixel mapping al whatever? Zakaj je popularna?

ni črnega robu zgoraj in spodaj

drugale je pa slabo, ker je premalo prostora po višini za windows delo

jelso ::

Imam namen kupiti nov ekran pa se ne morem odločiti med HP LP2475 24" in DELL U2410 24".
Zanima me kateri ekran je boljši za gledanje filmov, in katerga je težje skalibrirati.

Pa če bi lahko napisali bistvene pluse in minuse med njimi.
IntelŸ E8200,Asus P5K Pro,8GB DDR2, Ati Radeon 4870

zile ::

Najboljš ju je primerjat side by side. zarolat en blueray film in se odločit. Kle nekaj nabijatr ker bi bil boljši je brezveze. Dell ima, ker je pač novejši, tudi novejšo revizijo panela, vendar je kar nekaj problemov z t.i. zapacanim ekranom z rdečo in zeleno barvo (tint issue). V kakšni meri sam bog ve. Lahko, da se par frikov na Hard forumu oglaša, lahko da je zadeva bolj resna (ne vem koliko enot so prodali in koliko jih je bilo zaradi tega reklamiranih).
Med drugim je HP izdal že, se mi zdi, 5 popravkov. Je pa res, da pri nas še vedno lahko fašeš prvo revizijo HPja.
Skratka u štrcuno, pa oba na mizo, pa prečekirat.

jelso ::

A bi bil uredu tudi kateri drug LCD(da nima ISP matrike) za gledanje filmov. Sam imam namreč ekran na mizi in ko se uležem na pojstlo nočem da se mi slika potemni.

Ali gdo ve kje bi imeli HPja in DELLa na zalogi da se jih bi lahko pogledalo v živo?
IntelŸ E8200,Asus P5K Pro,8GB DDR2, Ati Radeon 4870

Za moje pojme niti malo ni važno na katerem je gledanje filma bolje...na obeh je super fino fajn...Razen ce bos gledov filme iz razdalje 20cm..Za gledanje iz razdalje 1m+ je ze Samsung P2450H več kot primeren.

Zanima me, koliko se kaj rabi HDMI? Ker če bi vzel T240, bi ga vzel samo zaradi HDMI priklopa. Tako, da je zaenkrat bolj v ospredju 2443BW, ker ima možnost nastavitve višine nima pa HDMI druge karakteristike so pa skoraj enake.

HDMI je za monitor čisto brezveze, nobene razlike od DVI.

O.

Potem je v tem primiru boljše 2443BW al je kakšna večja razlika med tem in T240? pri T240 me moti res samo to da ni nastavljiv po višini.

MrStein ::

Laptopi imajo ponavadi HDMI priključek, pol ne rabiš adapterja na DVI.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Jutri nameravam naročit monitor pa me zanima še zadnje mnenje katerega od zgoraj navedenih mi priporočate kaj se bolj splača. Sklepam, da imata oba isti zaslon stem da ima T240 še hdmi priklop.

Yep T240 sigurno nima slabsega zaslona! Jest sm uzel 2443BW zaradi meni osebno lepsega dizajna. T240 je novejsi model!

pharaon ::

alen1, odločam se med istima dvema, pa sem bolj za 2443bw, zaradi nastavljanja višine in naklona...t240 nima niti nastavljanja po naklonu baje...kaj šele po višini, kar me moti,ker rabim večkrat prestavljat naklon...uporabljal bi ga pa za klasično win delo,kdaj kak film in mogoče kak špil.

Jaz tudi potrebuje bolj za delo in ne igranje igric in gledanje filmov. Tako, da bom kar 2443bw vzel.

pile81 ::

@pharaon: T240 ima nastavljiv naklon (od -1°do +5° - mislim da )

pharaon ::

@pharaon: T240 ima nastavljiv naklon (od -1°do +5° - mislim da )

Sem domneval da ga nima, ker ima moj kolega sicer manjši model T220 in pravi da nima možnosti naklona. Kar se mi zdi skrajno čudno, da danes tega ne vgrajujejo v monitorje, v času 17-k so vsi imeli to možnost.

333333 ::

t220 ima moznost naklona verjetno je tvoj kolega preveč nežen z njim :)
Spiritual

cekr ::

Namen imam nabavit monitor 24" pa me zanima, kaj je trenutno IN ?
Namenjen bo predvsem programiranju in včasih kakšen filmček.

Zadeva mora biti prijazna očem, imeti mora dobro kotno vidljivost, ločljivost: min 1920x1200 , vse priključke sedanjosti in bližnje prihodnosti.

Kaj predlagate?

Cena je lahko tam okoli 300EUR, tudi kakšen EUR več je lahko.
Ni pa treba, da je kakšen oh in sploh model, ker nimam nobene potrebe po takšnem.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

turbolenca ::

Oj,

Samsung 2443bw je OK zadeva.

LP!

shark_nm ::

Hej,

mene pa sam zanima kako je kaj pri igrcah...Ali je bolje da je 1920x1080 ali 1920x1200... Za filme vem da je 1080, kako se prilagodi pri igrah pa ne vem. In še zanima me Best buy do 230 eur 24" lcd. Uporabljen bi bil predvsem za gledanje filmov,splošno uporabo in na vsake kvatre kako igro.

Mene zanima zakaj se monitorje 1920x1200 zadnje čase tako težko dobi? Vse je 1920x1080. Za delo na pc-ju mislim da je bolj priporočljivo 1920x1200. Bodo 1920x1200 v prihodnosti sploh še aktualni?

Oj,

Samsung 2443bw je OK zadeva.

LP!

Se prav, da je matrika a-si TFT/TN vredu. Je še kakšna boljša?

Kaj pa model Samsung T240?

tn je najslabša izmed vseh matrik

bluefish ::

2443BW in tudi T240 ti odsvetujem, ker imata tudi z vidika TN matrik slab vidni kot. Raje se ozri po kakem, ki ima kot vsaj 170/170 (če ti je ta res pomemben, kot si omenil na začetku).

TN matrika je najslabša, veliko boljši sta x-PVA in x-IPS v različnih izvedbah, seveda je cena kvaliteti ustrezna. Čeprav bi za tvoje potrebe zadoščala tudi TN - kupuj torej ekran, ki ima vsaj nekaj možnosti uravnavanja naklona in višine.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Je potem kakšen monitor z matriko, ki je recimo za en stopnjo boljša?
Cenovno grem lahko tudi kakšnega stotaka ali dva višje, če bo zadeva res toliko več vredna.

Sej to gledam, da ima možnost nastavitev po višini in za naklon. Pivot je pa pri tej velikosti itak brez veze.

bluefish ::

Tudi za 400EUR boš težko našel ekran s kvalitetno matriko pri tej velikosti. Cene le teh se začno pri okoli 500EUR. Če lahko pogrešiš 2", potem že za 270EUR dobiš precej dobrega Della.
««
58 / 117
»»