» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
17 / 117
»»

trnvpeti ::

bond obljubil si review acerja , ki je bil v akciji za 259EUR, sedaj ga pa prodajas za 280 EUR?

OZZY ::

Jaz sem si tega acerja p223w 22 inč ogledal danes in se mi zdi kr ok. Slika je lepo živa - pri tem pripomore tudi sam CrystalBrite dodatek. Drugače pa pri igrah nisem opazu kakih pomanjkljivosti. Video je pa tud ok zgledal.
Ga bom drug teden nabavu za fotra, saj se mi zdi ok...Bom pa vzel tistega, ki ima še dvi in ne samo analognega.
Go with the flow.

bond007 ::

BIL je v akciji, ja. No stvar je taka, da ali monitor prodam nekomu ali pa ga pošljem nazaj na mimovrste in pač dobim vrnjen denar. Cena je nastavljena 20€ višje, ker nekateri zelo radi zbijajo ceno, za manj kot 260 eur ga pa ne dam (toliko dobim vrnjeno).

O monitorju: dobil sem ga sreča brez mrtvih pikslov, škatla je več kot dvakrat širša in konkretno večja od drugega 22" lcdja. Sam monitor je skoraj 2x težji od 22ke. Glede slike - kot sem pričakoval je full svetla (seveda se da zmanjšat), recimo barve in kontrast bi rekel, da so za otenek slabše kot pri drugem 22" acerju (ki ima svetleč premaz) - oboje pa je za moje standarde zelo dobro. Vidni kot je zadovoljiv (razen od spodaj - ampak to je pač problem vseh TN matrik). Kar me malo moti je, da ima stojalo bolj malo nastavitev ... samo nagib, pa še to zelo malo naprej (par stopinj). Sprobal sem par 1080p filmov in demo od samsunga in stvar res seka na polno 8-O .
Kar je bilo takoj opazit je to, da je 24 očitno malo starejše zasnove, ker je 2x debelejša, požre 2x več štroma glede na 22ko, pa tudi ohišje ni ravno najmodernejše. Pač malo bolj orng je - kar ni nuno vedno slabo.

Ubistvu sem naročil oba monitorja zato, da se bi potem lažje odločil katerega obdržati. Ampak sem zadevo samo zakompliciral, ker sta mi oba monitorja všeč. 22" sm naročil zato, ker mi je bilo všeč, da je stojalo praktično v vse smeri nastavljivo. Žal so mi poslali drug model p223Wd, ki ima sicer DVI, nima pa teh nastavitev stoajala.

Plusi 24" acerja:
*velikost
*cena glede na velikost
*svetlost
*soliden kontrast in barve glede na ceno

Minusi:
*lahko bi imel bolj nastavljivo stojalo
*dokaj debel in težek ter skoraj prevelik za mojo mizo

Še nekaj (bolj slabih) slik za primerjavo:

slika1
slika2
slika3
slika4
slika5

Mogoče na slikah zgleda pretirana razlika, ker 22ka je bila nastavljena na "graphics" , ki full povdari barve, ampak se na račun tega tudi zgubijo kake podrobnosti (recimo v senci, ki je skoraj črna), no pa dinamični kontrast je bil vkloplen. V resnici je razlika manjša in jo opaziš le, če imaš lcdja enega zraven drugega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

Kibby ::

22ka ima za moj okus mal lepso slikco :) Sicer pa hvala za tale mini review :P

trnvpeti ::

jaz tudi ne bi nic rekel cez stvar, ki bi jo prodajal :)

LordWorm ::

lastniki Novite,

ali lahko nastavite monitor tako da so vidni vsi odtenki crne in bele tukaj:
http://www.photofriday.com/calibrate.php

?
ni podatka

sonac ::

Jaz sem žal že v Lj, Novito pa imam doma...vendar sem delal nek podoben test in je bilo vse vidno.
Glede močne svetilnosti, pa sem ugotovil, da ima prednosti in slabosti. Ponoči sicer res nekoliko moti (sem se že skoraj navadil), ampak je pa zato tudi pri močnem soncu slika močna in ni treba naprezati oči za jo gledat.

DeeJay ::

Aha, a maš ga v slo za tak keš? Mal preračuni stvari pa boš videl kuk te bo pršo.

jest sm iz hoh.de kupu že komplet računalnik (quad core, 4gb ram, raptor HD, 8800gts, itd) in ga uporablam veselo že eno leto brez problema... takrat sm pršparu okol 250€ v primerjavi, če bi ga kupu tuki.
kar se pa tiče NEC monitorja sva pa z bratom naročila vsak svojga... sam sva vzela une k so 20€ dražji (je lepši ;)).
http://web.hoh.de/hoh/(S(xebhcw45co45ja...

S poštnino in poštnim zavarovanjem prideta 1305,90€ za dva oz. 652,95€ za enga in jih dobiva drug tedn. To je približno 100€ prihranka na vsakmu v primerjavi, če bi ga kupu tuki.

Glede RMA pogojev majo pa tut ful vredu uštiman, če že pride do tega. Ta trgovina ma oceno 4,5 od 5 z preko 600 mnenji (idealo.de)
Odločitev kje kupt, je pa na konc itak od vsazga posameznika

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

Slowenc ::

lastniki Novite,

ali lahko nastavite monitor tako da so vidni vsi odtenki crne in bele tukaj:
http://www.photofriday.com/calibrate.php

?

Ko sem kupil novito, sem jo nastavil točno po tem linku. Šlo je brez problema.
Skiny gate.

no jst imam pa samsung 970p s "super" S-PVA matriko in nikakor ne morem nastavit da se vidijo vsi odtenki.
ni podatka

Men se na acerju p223w (22" TN) vidijo vsi odtenki, le kontrast sem moral zmanjšati. JE pa res, da moraš dobro pogledati, ker sploh beli odtenki res minimalno izstopajo.

Zgodovina sprememb…

Slowenc ::

Men se na acerju p223w (22" TN) vidijo vsi odtenki, le kontrast sem moral zmanjšati. JE pa res, da moraš dobro pogledati, ker sploh beli odtenki res minimalno izstopajo.

Beli odtenki odstopajo čist dovolj, tako kot črni. Med vsakim odtenkom je vidna razlika. Odvisno pa je, če ti to monitor prikaže.
Skiny gate.

No sej nekako tako sem mislil:) . PRi meni je zelo mala razlika med Y in Z bele barve, ampak se vidi razlika. Mogoče še boljši test je tale KLIK Tu pa moj acer počepne pri Black-level test - namreč prvih par kvadratov črne barve se pri meni ne razlikuje... JE pa res, da nima mglih popolne teme v sobi.

Zgodovina sprememb…

Ima mogoce kdo kake izkusnje z www.pixmania.com ali www.overclockers.co.uk ? Vidim da imajo tam podobne ce ne celo enake monitorje kot je Novita, sam da so pod drugacnim imenom... LP!

LeQuack ::

Kaj pa pravite na tale monitor od Benq, 24" z (M ali P ?)VA tehnologijo (178 stopinj vidnega kota), AU Optronics panelom:

Dobi se ga tule za 395€, kar je malo dražje od tiste Novite, ampak z mojega vidika še zmeraj dosti ceneje kot LG ali nec.

Link

Poleg tega ima mnogo dobrih mnenj:
Mnenja: Link
Opis: Link

Ima kar precej priključkov za svojo ceno, spodaj so še slikce.

Prej sem razmišljal o nakupu Novite, vendar ker je trenutno očitno nedobavljivo, in glede na to da je Benq vseen malo bolj znana firma in zaradi dobrih mnenje, me kar mika nakup. Že ima kdo ta monitor ?

Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Ne verjamem da je to isti model, saj tale je WA pri rolanu, oni so pa W, polek tega sem na geizhalsu pogledal in je W najcenejsi okrog 650€, WA sploh ni... nevem...

PS: evo link: http://www.rolan.si/index.php?str=artik...

Tist je pol verjetno TN varjanta...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kibby ()

Ja sam pomoje je A na konc sam oznaka za barvo al pa kej. Glede na specifikacije na strani ni TN matrika.
Quack !

Sem zdej malo prebrskal zgodovin oteme in naj bi res bil TN.
Quack !

Nazalost prevelika razlika v ceni sam zarad barve ipd. Zgleda da v tem cenovnem razredu ostaja Novita absolutni zmagovalec, ampak ce je ni za dobit treba pac alternative iskat...

Nazalost prevelika razlika v ceni sam zarad barve ipd. Zgleda da v tem cenovnem razredu ostaja Novita absolutni zmagovalec, ampak ce je ni za dobit treba pac alternative iskat...

Se mi je zdel preveč optimistično. Sicer pa sem Novito našel še tu:
Link, vendar je cena 395€. Se zmeraj pa vsaj 150€ manj kot LG. Se splača dati tok več za LGj,ali pa celo za NECA ?
Quack !

esvet jih nima vec, zakaj imajo se vedno napisano na zalogi vejo le oni. Pisal sem jim mail pred dveni, v katerem so potrdili da jih nimajo vec, ce pa dobijo pa me bojo kao obvestili.

Sicer pa se pogledujem s tujino, npr. Yuraku, ali pa DGM, oba enaka kot novita, sam pac drugo ime ker sta za drug trg. Yuraku je v nemciji ful poceni, ampak cinzam zarad garancije, pa tudi nevem kako bi bilo posiljanje po posti, da nebi doma odprl defektnega monitorja... obstajajo se dileme... ce ima kdo kake izkusnje z narocanjem lcd monitorjev iz Nemcije naj pove :) Tnx :P

kumer ::

ali je torej sedaj ko novite vec ni najbolsi kankup za ne TN matriko:

LG L245WP

oz kaj drugega ?

Kaksen je razlog da dam se vec za monitor npr. za:

NEC 2470WNX

SAMSUNG 245T

Oba sta precej drazja, ali je slika res toliko boljsa oz. ali je sploh opazna razlika ?

Hvala
LP

MrStein ::

Samsung 245T ima baje neko tehnologijo za bolj tekoči prikaz gibljivih slik.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

opeter ::

kumer, za teste (upam, da razumeš toliko nemščino), lahko pogledaš na Prad.de forum:
http://www.prad.de/board/board.php?boar...

Tam je kar nekaj uporabnikov testiralo teega LG-jevega monitorja LG L245WP.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

kmetek ::

uuuu 245WP je pa kar ugoden postal.

LordTado ::

tile lg-ji 24" majo vsi active matrix,ali?

Ziga Dolhar ::

Sonac in ostali: za najbolj eklatantne oblike oglasevanja se dogovorite na team@slo-tech.com
https://dolhar.si/

MrStein ::

Vsi LCD monitorji zadnjih 10 let imajo active matrix.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

LordTado ::

ma ker lg sips matriko?

opeter ::

ma ker lg sips matriko?

Ja, recimo Flatron L2013P, L2014, LC2000 pa še se kaj najde... predvsem 20 colarji z resolucijo 1600x1200.
Problem je, da se ti skoraj ne dobijo več.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Mimovrste je set spustil ceno za Acerja Acer AL2416WBsd na 259eur... interesting :)

DOOM_er ::

Gledal sem ta monitor in me zdej zanima koliko se kej pozna 5ms napram 2ms 22" samsung?
Robots will steal your job. But that's OK

Kato ::

Danes sem ga videl v Harvey-ju , mimogrede vsaj 100€ je dražji, ima pa res porazno kotno vidlivost, recimo samo 10cm si višje od centra pa barve čisto zbledijo, torej premikanje glave pri tem monitorju je strogo prepovedano. Daleč najslabši 24" monitor kar sem jih danes videl ,drugi najslabši je pa SyncMaster 245B bolša kotna vidlivost samo vseeno porazen.

Saj logicno da ni nevem kaj, nemores cakat za 260eur da bo nevem kaka bestija od monitorja :D

No zdej, ko sm ga prodal, lahk povem resnico o tem 24" acerju. :D

Sej ne :) Pač za ta dnar je to to. Za mene je bil malo preveč rusko naret .. debel, težek. Drugače pa za to ceno dober nakup za tiste ki rabte veliko resolucijo in dost prostora za delat. Če pa ste bolj zahtevni, bi se jst ozrl za kakim dražjim lcdjem. Konec koncev LCD se ponavadi tudi ne kupuje vsake pol leta... in ko kupiš se mogoče splača dat malo več...

nurmaln ::

@DOOM_er
5ms vs. 2 ms ne boš opazil nikoli
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

DOOM_er ::

kaj pa nasploh ta monitor kej. a je tko za kej barve, svetilnost itd
Robots will steal your job. But that's OK

Kato ::

Pejt si ga pogledat samo po moje ne boš zadovoljen, barve so izprane pa z vsakim premikom glave se samo še poslabšajo. Za kaj več kot pisarniško delo ni uporaben, drugače je pa to veliko uporabne površine za 260€.

Evo tudi meni se je enX nasmehnila sreca. Dobil sem zadnjo Novito v Slo... Slika je fantasticna, res sem happy kot mali froc ko dobi za RD igracko :D

Aja, pa special thanks to kmetek, on je zrihtal :) Car \o/ :D

jos69 ::

Kje si nabavil ???? Se še dobi kakšna ??

kmetek ::

njet :) THE END.

LIhkar sem pognal skozi eizo-test za lcd, tip top, vse stima. Aja, ker je to moj prvi lcd monitor (notebooka ne stejem zravn), me zanima al je boljse nastimat v winsih izklop monitorja po 5min, al pa vedno ga rocno izklopit? Tnx & LP!

bluefish ::

je vseeno. Seveda pa odvisno od pogostosti početja.

Sem premisljeval da bi ga cez noc tak al tak ugasnil, ker ko spim bv da gori, cez dan pa se nevem kako bi ustimal s temle stand-by al kak je ze tole da se monitor sam izklopi... Bom probal najti idealno resitev, da ga nebi vedno on/off drnckal :) Je treba bit previden vsaj te prve tedne :D:D

PS: Ima kdo kake izkusnje s temi cistili za lcd-je? Tile paketi ko so notr vlazni robčki etc.?

bluefish ::

ja, recimo čez noč ga ugasneš, podnevi pa pustiš, da se izklopi sam. Lahko nastaviš tudi na 10 minut, pa ne bo nič narobe.
Na voljo imaš navlažene krpice ali pa čistilo + krpice. Seveda moraš izbrati tiste, ki ne vsebujejo alkohola (je pa to itak posebej označeno, poleg tega pa načeloma v LCD čistilih alkohol sploh ni prisoten).
So pa tovrstna čistila veliko boljša od vode, saj ne puščajo sledi.

Malo prej sem bil v Evroparku, pa sem se spotoma ustavil se v Comshopu, pa sem vzel ono Phillipsovo cistilo za LCD monitorje za slabih 8 evrov. Ena vlka flaska na pumpico, v njej neka gel tekocina, pa ena krpica kot ona za ocala cistit, sam se mal bolj fina. Upam da bo ok :D:D

Pocasi bomo rabili temo Kateri 26" LCD kupiti!

In sicer prisla je 26 incna Novita:
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

in pa nekaj strani nazaj omenjen 26" LG z S-IPS matriko:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
http://www.lge.com/products/model/detai...

Novita bi tokrat znala bit s TN matriko ker nic ne omenjajo katero ima:
http://www.novita.ag/index.php?option=c...

LG stane 850E novita pa 380E. LG bi teoreticno moral biti dosti bolsi Novita je pa nesramno poceni!
Ima kdo kak info vec?
ni podatka

nurmaln ::

26 nima smisla
več dnarja za isto ločljivost
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

lasse007 ::

Po moje ima 26" monitor prednost pred 24", ker imaš pri najvišji ločljivosti 1920 x 1200 večjo sliko, verjetno tudi pri 30" monitorju nimaš nastavljene maksimalne ločljivosti 2560 x 1600 za redno uporabo.

Meni je tudi ta 26" LG všeč pa bom še malo počakal, da se spusti cena.
"Predstave s črno magijo in njenim popolnim razkrinkanjem"
(Mihail A. Bulgakov, Mojster in Margareta)

kixs ::

Ze nekaj casa gledam za kaksnim vecjim monitorjem. 24" so sicer veliki, ampak bi raje vec :P. 26 ali 27". Cakam na kaksen prvi vtis o Samsung 2693HM... pa nic. Tudi Google :(

Ve kdo, ce je v kaksni stacuni vsaj na ogled?

lp
««
17 / 117
»»