» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
15 / 117
»»

bluefish ::

seveda pa bi glede na to, da ga vidiš v svoji trgovini, opazil tudi ceno, ki pa je nad rangom Novite,...

Kibby ::

Saj kak pravijo: "Vsak kmet svoj krompir hvali". Saj ne dvomim v to da so Neci odlični monitorji, ali kaj se price/performance tice, bo tezko kdo v tem trenutko najdo kaj boljsega od Novite. :)

Zheegec ::

IVo - imate tega NECa pri vas prižganega, da si ga lahko ogledam?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

IVo ::

Heh prosim ne NECa primerjat z NOVITO...
blueFish ceno za NECa jaz odlično poznam; ne se bat!
ALIEn3001 lahko se zmeniva za kak ogled; če hočeš ga lahko stestirava od glave do pete (fotografije, filmi, špili; edino za špile bi rabila kak močnejši comp, no mogoče nekak uredim da prinesem svoj comp...).

Dr_M ::

IVo: pejt pogledat Novito. Bos prijetno presenecen. :) Res se ne more primerjat z drazjimi neci, ampak NEC za katere lahko resnicno reces da je nedvomno boljsi, je vsaj 2x drazji, ce ne vec :) Ce je pa TN matrika, je pa tako ali tako vseeno kaj pise gor, vse je slabo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

kmetek ::

Lastniki Novite mi lahko zmerite višino in širino? Hvala.

LOL?:\

kmetek ::

mah ni placa :) gremo na 22 :)

izzy12 ::

Res rabš podatke o merah? =)
No js sm s svojo Novito zadovoljen (res da nism nobenga drugega sprobu, prej sm crt furu...)
Men je važn da je slika lepa, okvir ni najlepši, po višini se da nastavlat, levo-desno pa tut ni težko premaknt...

http://www.mimovrste.com/artikel/265004...

A se to samo meni zdi ali je to nekam prepoceni?! :D

bond007 ::

Ti jutri povem, ko ga dobim. Za referenco pa sem naročil še tega. Kolikor sem bral teste, naj bi bil ta 24" acer bolj povprečne kvalitete - KLIK. Bomo videli...

opeter ::

Kje pri nas prodajajo EIZO monitorje?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

destiny ::

Pri nas? V Avstriji :D. Jest ga še v nobeni štacuni nisem videl.

bond007 si ze dobil Acerja? :)

Ne še, majo neke zamude, ker je baje dolga čakalna vrsta, pa še selijo se:|

biokill ::

Nekaj EIZO monitorjev imajo tukaj:
http://www.simplnakupi.com/katalog/lcd_...

destiny ::

Dvomim da jih imajo na zalogi. Povsod piše dobava 5-7 dni ali pa "pokličite".

biokill, hvala za link, ampak mislim, da si bom ubodel monitor ubodel kar iz Avstrije ali pa Nemčije. Četudi vkalkuliram pošiljanje iz enega od teh držav, povprečno prišparam vsaj 25% celotne cene.

Recimo EIZO S2431WH serijo dobim v tujini za cca. 700 EUR + pošiljanje. V tej naši online trgovini je ta monitor 970 EUR.

Planetarium ::

Mene pa sam zanima če ima kdo izkušnje z Acer AL2416WBsd monitorjem. Na mimovrste ga prodajajo za 259e kar je kar dost poceni za 24 palčni monitor. Sprašujem glede performansa ker mi zunanji izgled ne pomeni veliko. Monitor ima 3 leta garancije tako da je pomoje kr soliden nakup

TN panel. Zanic, tako kot vsi ostali monitorji s TN panelom.

Malo visje je Bond007 narocil tale monitor, ampak ga se ni dobil. Verjamem da bo prisepnil kak info in prilepil kako slikco kaj se tega monitorja tice :) Tako da cakamo... :D

Kolikor sem bral teste o tem 24" acerju naj bi imel izredno svetel ekran, ostale stvari pa pač bolj povprečne - vidni kot, kontrast,...(TN pač). Treba je vedet, da je to vseeno value serija acerjev - torej bolj vstopni razred. Sicer je tukaj napisano čez 50 mnenj tistih, ki so ta monitor kupili.

Ko ga dobim, bom malo poslikal in napisal kako se mi zdi. Je pa že 12 dni odkar sem naročil in upam, da nimajo kakih problemov z dobavljivostjo.

Tr0n ::

Jaz sem nabavo Samsung SyncMasterja 2493 HM. Zadevica seka.

pozitron ::

24 " monitor roundup, med njimi tudi samsung 2493HM ANANDTECH

No ja, se niti ni tak slabo obneso. Po mojem kar dobra izbira za multimedijo in igre (zelo nizek input lag). S-PVA pa ni ravno za gamerje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tr0n ()

Navorski ::

Fantje malo sem v dilemi. Kaj bi se mi bolj splačalo NEC MultiSync 2470WNX ki je 24 col, al bi rajš 2x MultiSync 20WGX2 Pro, 20,1 col, s tem da slednjega enega že imam, in bi ga moral prodat ČE bi kupil prvega omenjenega. Želim seveda čimboljše in čimvečje okno v digitalni svet.

GrimReaper ::

S-PVA pa ni ravno za gamerje

Kle bi bol pasalo pro gamerje, ker za casual gamerje kot sem jest je ok, igram CSS, pa nisem opazil nobenega laga, pač normalno se da igrat.

Sicer pa prav to tut v tem reviewu piše:
Thus, we have no choice but to conclude that if you are seriously concerned about input lag, you will have to sacrifice viewing angles, color accuracy, and/or overall display quality in order to avoid this on the current 24" offerings. On the other hand, we have played games on all of the test LCDs, and we honestly can't say that we noticed any difference in our overall performance. But we weren't hopped up on Bawls and we don't have a 1337 name like Fatal1ty. Competitive gamers will probably feel differently.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

Za pro gamerje tako ali tako ne. Tukaj so bolj misljeni malce bolj zahtevni gamerji, ki se s tem ne ukvarjajo profesionalno.

MrStein ::

To pa je Anand zdaj krepko mimo brcnil.
We decided it was time to take a closer look at the subject

Aha, torej prej sploh "niso šmirglali" lag ? Vsaj razloži njihove napačne zaključke.

Slika pove več kot tisoč besed :
Asus MK241h vs Hyundai W241D prvi TN, drugi S-PVA. Prvi 60 ms laga, drugi praktično nič (0-3 ms).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Quikee ::

Zanimiva je tudi primerjava z Iolair MP24W oz. pri nas bolj znan kot Novita 2406wd.

Še ena primerjava Iolair vs. Dell.

Glodko ::

Kaj menite o tem monitorju?

http://www.nec-display-solutions.com/c/...

Ne vem če ima tako "žive" barve kot recimo 20WGX2 Pro (ki ima Opticlear), čeprav je slednji samo 20-inčni? Sem pa 20WGX2 vidu v živo in bil navdušen, 2470WNX pa nisem še uzrl v živo. Poleg tega sem ogledal dimenzije 2470WNX in je globina baje 270mm, to je precej "pujsasto" =)

7ejccc 2470WNX si lahko ogledaš v naši trgovini (smo tudi uvoznik za NEC) imamo pa tudi 20WGX2 Pro tako da ju lahko primerjaš. Sam ju še nisem primerjal, toda kakšne razlike v kakovosti barv pomoje ni. Kontaktiraš me lahko na 080 26 29 (klic je brezplačen).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IVo ()

Raj kupim najcenejsi MVA/PVA monitor, kot najdrazji TN. Osebno mi je TN zanic zato, ker ne vidim slike na njih (ne nism slep). Pri boljsih pa kamorkoli se postavim, je slika odlicna. Najslabsi MVA je boljsi od najboljsega TN...

Bullshit. Cisto cool je slika na TN LCDjih. Se sploh ne opazi manjsi vidni kot. Sploh ko se enkrat oci navadijo.

mile ::

Sploh ko se enkrat oci navadijo.

jah sej to je problem, da se človk navadi , da gleda sranje in ga ne moti več ;)

Tr0n razlika med TN in PVA je kot noč in dan. Moj 226BW in sestrin 2470WNX sem primerjal...

No vidni koti, sploh horizontalni so se pri TN kar popravili. Za primerjavo najcenejši 24" TN - zgoraj omenjeni acer in MVA (novita). Skoraj bi lahko rekel, da je v horizontali manj color shifta, kot pri PVA. Res pa da je TN še vedno groza od spodaj;(

24" NOVITA (PVA)

24" ACER (TN)

tilinho20 ::

Seveda je razlika, samo moraš vedet da ti to tudi plačaš tak špas. Nekateri dajejo denar v dobre monitorje drugi pa spet ne. Nekaterim je cena 1000eur malo za monitor.
TN matrika pa zmaga v odzivnosti (gaming). Sicer pa sem tudi jaz iskal monitor za največ 800 eur (brez DDV) pa nisem našel takega, da bi imel lepo sliko ter da bi bil odličen za igre. Čeprav sem mislil kupiti tistega NEC-a ki je 20'', pa sem se spremislil, ker mi je premajhen.
Sedaj sem na 22'' pa moram povedat, da mi je malo premajhen. :)

Ma jaz nisem govoril samo o vidnih kotih... Tudi barve so veliko boljše na NECu kot na Samsugu (S panel).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IVo ()

LordWorm ::

Zanimiva je tudi primerjava z Iolair MP24W oz. pri nas bolj znan kot Novita 2406wd.

Še ena primerjava Iolair vs. Dell.

hvala nekaj takega sem iskal, zdej vem zakaj Novite ni na zalogi
ni podatka

Bullshit. Cisto cool je slika na TN LCDjih.

To pravis zato, ker dobrega monitorja se nisi videl in nimas cim primerjat. Mene ze pri 19" in 20/22" TN motijo robovi, ki so cisto druge barve, kot sredina, tko da niti nocem vedt kako zgleda to na 24".

kixs ::

Novejsi TN monitorji imajo precej izboljsan vidni kot levo in desno, se vedno pa jih najbolj j*ebe od spodaj.

So pa TN monitorji cisto dobri za normalno delo in igre. Za filme ga je potrebno malo premakniti, da imas se vedno dobro vidljivost, ko se vsedes na kavc.

Osebno imam se vedno enega 21" CRT-ja in en "stari" Samsung 19" TN. Oba mi sluzita vec kot dobro. Pred novim letom sem sicer imel resen namen kupit Samsung 275T in sem bil po testu zelo razocaran in danes niti ne mislim kupit kaj drugega kot malo vecji TN - npr. Samsung 2693. V sluzbi sicer uporabljam HP 2065 S-IPS, ki je res dober monitor. Vendar doma rabim monitor bolj za neresne zadeve (igre...) in me input-lag ZELO moti.

Vsak si naj kupi tak monitor, da bo z njim zadovoljen. Vsekakor pojdite nekaj razlicnim pogledat in ce niste zelo obcutljivi na malenkost slabse vidne kote, bo TN cisto dovolj. Ce ste obcutljivi na Input-lag, potem PVA monitorji odpadejo - so pa sicer zelo dobri za filme.

lp

Sem prej napisal, da tip panela nima veze z lagom. Lahko prideš moj S-PVA pogledat, če ne verjameš.
Motiti se je človeško.

kixs ::

Sem prej napisal, da tip panela nima veze z lagom. Lahko prideš moj S-PVA pogledat, če ne verjameš.

Seveda verjamem, da ima en Hyundai skoraj NIC input-laga :))

Pa en lolair, pa ena Novita, pa en...

kamen na kamen, palača ;)
Motiti se je človeško.

Hvala Ivo, bom vidu če bom našu kej časa da se oglasm. A ima kdo 2470WNX? Ga mal poslika da vidm kak zgleda v praxi? A je razlika med njegovo PVA in S-ips matriko ki jo ima 20WGX2?

LordWorm ::

Kaksna 28 incna Novita za 600E bi bila zmaga. Zaenkrat za ta denar dobis samo TN matriko te velikosti.
Mi pa oci dosti pomenijo da nebi nikdar imel TN.
ni podatka

Malo berem glede teh matrik in kar sem najdu, da naj bi bila S-PVA matrika slabša od S-IPS!? Se pravi naj bi imel 2470WNX slabšo sliko kot 20WGX2 Pro??

MVA (Multi-Domain Vertical Aligment) MVA tehnologijo so razvili leta 1998, kot neko srednjo pot med TN in S-IPS tehnologijo. V eni tehnologiji so poskušali združiti majhen odzivni čas (prednost TN) ter visoko kotno vidljivost (prednost S-IPS) poleg tega pa je izrazita prednost te tehnologije večje kontrastno razmerje kot pri TN ter S-IPS tehnologijah. MVA paneli imajo nekoliko daljše odzivne čase, kar pa pride do izraza le pri igranju dinamičnih iger za kar pa ti paneli niti niso namenjeni. Kar se tiče prikazovanja barv je ta tehnologija veliko boljša od TN, vendar še vedno slabša od S-IPS tehnologije. Glavna prednost MVA tehnologije pred TN in S-IPS je boljše kontrastno razmerje, ki zagotavlja boljšo sliko predvsem v zatemnjenem prostoru. Kvaliteto monitorja (kontrastnega razmerja) lahko najlažje določite, če v zatemnjenem prostoru pogledate v črn zaslon. Pri dobrem MVA panelu bo črna resnično videti črna.

PVA (Paterned Vertical Aligment) PVA tehnologijo je bila razvita predvsem kot alternativa MVA tehnologiji. V osnovi sta si ti dve tehnologiji zelo podobni vendar pa se v nekaterih parametrih tudi razlikujeta. Odzivni čas in prikazovanje barv ima pri PVA podobne lastnosti tistim opisanim pri MVA panelih. Glavna prednost PVA panelov pa je neverjetno kontrastno razmerje, ki pri nekaterih panelih dosega tudi preko 1000:1. Pri tem panelu je črna resnično videti črna tudi v zelo temnem prostoru.

S-PVA (Super PVA) S-PVA tehnologija je izboljšava PVA tehnologije, saj imamo za prikaz vsakega pixela (pike) kar 8 tekočih kristalov (se pravi lahko kristale orientiramo kar v 8 smereh), kar rezultira predvsem v izboljšani kotni vidljivosti.

Po temule sodeč. Ali se to v praksi pozna? Je slika še vseeno tako bleščeča in živa kot pri 20WGX2?

A ni tak, da je pri IPS vidno kot malo manjši kot pri M/PVA ?
Glavna prednost IPS je baje v razponu barv.

Glede črne pri S-PVA, tako črna pa spet ni, vsaj na mojem ne. (bom pa še pogledal en S-PVA v pisarni: HP LP2465).

Popravek: Sem prebral na linku v anandtech forum in tam piše da je prednost IPS v 'near perfect' reprodukciji barv in skoraj nobeni odvisnosti od kota gledanja (za razliko od TN in VA).
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Pri EIZO-tu CG serija njihovih LCD monitorjev za profesionalce uporablja povečini izvedenko S-IPS panela, pri FlexScan seriji pa so skoraj vsi LCDji zgrajeni na S-PVA panelih. Vendar se da tudi S-PVA zelo dobro kalibrirati.
««
15 / 117
»»