» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
92 / 117
»»

mailer ::

Ne vem na kaj misliš z besedo podoben. Ni jih ravno veliko Poleg Della imaš še IIyamo, Eizo vsaj te tri znamke jaz gledam potem pa še LG, Philips, kakšen Samsung, mogoče Asus, Benq, Lenovo, včasih je Nec delal odlične monitorje. Poglej vse te proizvajalce vzemi 24" in IPS pa primerjaj.

WallSreet ::

Živjo, mislim, da nebo nič narobe, če napišem v tole temo glede monitorja. Zanima me, če je monitor, ki sem ga prilepil, dovolj dober za igrice? Sicer se ne spoznam dovolj dobro na te stvari ampak sem preprav, da je nekako pomembno oziroma so monitorji veliko boljši če imajo tip matrike IPS, zato sem se odločil, za LG
http://www.mimovrste.com/artikel/265004...

Kot sem rekel ima PSI matriko, Ima full HD, ki sicer nevem, kaj bi lahko bilo, če mi zna kdo povedati zakaj ima ta HD, kakšen je namen HD, da je slika še boljša? Potem ima vidni kot (H/V) 178°/178°, kar sem zasledil, da je prav tako dobro, nekateri imajo 170/160. Sicer sem razmišljal, med enakima LG-jema samo da je bil prvi 21 ta pa je 23, kar bi bilo povsem dovolj za mene. Zdaj imam tale ekran http://www.mimovrste.com/artikel/265011...

Tako, da mislil, da bi moral biti ta novi LG povsem novo doživetje HAHA :). Sicer denarja nimam veliko, tako, da je nekako 165 max cena. Mislil, da bom kupil tega samo bi rad vaše mnenje, če je ekran res dober, verjetno pa je res da je vsaj 5x boljši od tistega, ki ga imam sedaj.

Drugače pa sem se odločal med temi:

http://www.mimovrste.com/artikel/135024...

http://www.mimovrste.com/artikel/265001...

http://www.mimovrste.com/artikel/265011...

http://www.mimovrste.com/artikel/265011...

Vendar noben od teh 4 nima vidni kot 178/178 in PSI matrike. Če se motin in je kateri od teh 4 boljši od LG zgoraj naj mi pove lepo prosim. Sem pa pogledal posnetke na youtube glede LG-ja in sem kar zadovoljen.

Hvala za odgovore...

Zgodovina sprememb…

Razlika med TN in IPS matriko je v boljši pravilnosti prikazovanja barv pri IPS. Prav tako je vidni kot pri IPS panelih boljši. To pomeni, da če v zaslon ne gledaš pod pravim kotom ampak s strani (recimo dva uporabnika) barve ostanejo "enake". Pri TN modelih se barve povsem spremenijo, vse je temno, črna barva postane siva,... IPS matrike so namenjene predvsem tistim, ki se ukvarjajo z grafičnimi programi (Photoshop, gimp,...) so pa dobre tudi za igre. Pri igrah je pomemben odzivni čas izražen v ms. Novejši modeli imajo ta čas okoli 5ms, kar je dovolj dobro za vsako igro. Vse povezave so enake "stran ne obstaja" tako da niti ne morem primerjat katere monitorje si gledal.

[code]http://www.mimovrste.com/artikel/265004... Omenjeni zgorji LG, ki ga bi rad kupil

[code]http://www.mimovrste.com/artikel/265011... Tega imam sedaj...

[code]http://www.mimovrste.com/artikel/135024...

[code]http://www.mimovrste.com/artikel/265011...

[code]http://www.mimovrste.com/artikel/265011...

Povezave so povrsti, tako kot so v prvem postu. Upam, da se bo zdaj videlo, ker res rabim pomoč. Hvala za odgovore. Vendar noben od teh 3 nima vidni kot 178/178 in PSI matrike. Če se motin in je kateri od teh 4 boljši od LG zgoraj naj mi pove lepo prosim. Sem pa pogledal posnetke na youtube glede LG-ja in sem kar zadovoljen.

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Pa kaj to čaraš?
Preprosto napiši URL, pa bo delal: www.mimovrste.com/artikel/2650045931/q=... IPS234V IPS/monitor-led-lcd-23-lg-ips234v-ips234v-pn#tech

No ja, če ne bi frfoks bedast zmaličil URL (zgornji socer je dovolj da pravo stran prikaže). Poskus 2: www.mimovrste.com/artikel/2650045931/q=...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

GrimReaper ::

7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

Drugače pa če boš kupoval IPS, ne pričakovat perfektnega monitorja, tukaj lahko vidiš če te glavna slabost IPS-a moti:

Če bo slika pri LG-ju taka kot je na tem video na levi strani bom super super zadovoljen...

GrimReaper je izjavil:

Drugače pa če boš kupoval IPS, ne pričakovat perfektnega monitorja, tukaj lahko vidiš če te glavna slabost IPS-a moti:
...

Sem enkrat karakteristiko (graf) IPS matrik prilepil.
V glavnem pravokotno, od zgoraj in od strani je OK, po diagonalo pa že po 10-20 stopinjah nagiba hudo pade pravilnost prikaza. Če ima oko pred sredino ekrana, potem je v "dobrem območju" del ekrana, ki ga lahko opišemo kot križ (kot tisti od rdečega križa) z debelimi kraki, s sredino na sredini ekrana in kraki gor,dol, levo desno. Te dele gleda ali pravokotno (sredina) ali pod vertikalnim (navpičen krak križa) ali horizontalnim kotom (vodoravni krak). Kar je zunaj, pa gledaš "pod diagonalo". Tam bodo temni deli slike postali zelo svetli (očitno na tistem posnetku).
Motiti se je človeško.

PNG ::

Na kratko: U2412M yay/nay?

Dr_M ::

Yay. :>
Za tak dnar vsekakor.

V glavnem pravokotno, od zgoraj in od strani je OK, po diagonalo pa že po 10-20 stopinjah nagiba hudo pade pravilnost prikaza. Če ima oko pred sredino ekrana, potem je v "dobrem območju" del ekrana, ki ga lahko opišemo kot križ (kot tisti od rdečega križa) z debelimi kraki, s sredino na sredini ekrana in kraki gor,dol, levo desno. Te dele gleda ali pravokotno (sredina) ali pod vertikalnim (navpičen krak križa) ali horizontalnim kotom (vodoravni krak). Kar je zunaj, pa gledaš "pod diagonalo". Tam bodo temni deli slike postali zelo svetli (očitno na tistem posnetku).

Križ je ja.
Ampak kar je najbolj žalostno je pa to, da je to vseeno najboljša matrika na trgu. Pa pri TV-ju tega križa ni, ker ga itak gledaš iz večje razdalje, ampak imajo pa vseeno zelo slab kontrast.
Po kontrastu gredo po vrsti: S-PVA > TN > IPS
Sam bi zelo rad videl v živo AMVA ekran Philips ali Dell. Ampak za zamenjat IPS 2560x1440 pa trenutno ni primeren noben monitor, čakam na AHVA z enako resolucijo, pa tud če bo imel kakšno resno slabost, je zame vse boljše kot pa ta glow IPS-a.

vaščan ::

Zdej če bi rad imel res dober 24 monitor je tale http://pro.sony.com/bbsc/ssr/cat-monito... kr vredu z nasledjo plačo si ga kupim :)

Čestitke za tako plačo :P

LordPero ::

mailer je izjavil:

IPS matrike so namenjene predvsem tistim, ki se ukvarjajo z grafičnimi programi (Photoshop, gimp,...)

Ja, 6bit eIPS :).

GrimReaper je izjavil:

Po kontrastu gredo po vrsti: S-PVA > TN > IPS

Hm, a to kao splošno tako velja (za IPSje, ki se jih da danes kupiti)? Ker po mojih izkušnjah najslabši IPS zadnjih let, ki sem ga videl, je imel bolši kontrast in črne kot najbolši TN, ki sem ga videl (S-PVA pa itaq, ne dam te 24" z mize dokler mi ne crkne ... ekran, ne miza).
Ne vem, jaz bi rekel (in tudi po spominu reviewew, čeprav na to ne ravno dam pozornosti), da glede kontrasta sta TN & cehappo IPS vsaj izenačena.
Je pa res, da če nimaš sreče ti IPS lahko precej glowa, TN pa ima lahko plavkasto črno.

AMOLED ekranov pa hm, a so ta "predprva" generacija že kar OK? Brez prebrat kakega reviewa bi reku, da imajo slabe barve in kake pinkish & modre pridihe. Also, osnovni 24" OLED na tisti strani ima 6,1k$ ceno.

25×14 AHVA pa sem tudi jaz že parkrat napisal, da je zelo čakan :).

@WallSreet: Ja, cehapp LG IPS 21-23" so dober buy za tak keš (do sedaj se mi še ni noben pritožil za nasvet :)).
LordPero

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LordPero ()

Hvala za odgovore ampak, bi mi lahko nekdo direktno povedal, če je LG na vrhu boljši od vseh ostalih?? In če se za tak denar dobi še kaj boljšega. Rab bi, da bi imel moj LG vsaj tako dbro sliko, kot je ima tisti IPS v video na levi strani. Če bo tako, bom zelo zadovoljen. Res tale LG ima vse, mislil ima HD Full, čeprav še zdaj nevem kako se to uporablja in zakaj je to dobro. Potem je IPS- kar kot sem bral je IPS poljše kot pa TFT. Potem pa še vidni kot, ki je 178/178, kar je tudi zelo vredu. Če ima kdo še kak predlog naj mi pove, ker sem ta forum našel šele včeraj in vidim, da se resno pogovarjate o monitorjih in vsem skupaj, tako da lepo prosim za odgore :). Tisti, Philips, ki sem ga zalepu zgoraj, je sicer lepe oblike, ampak zagotovo ni tako dober, kot pa je LG, ali se motim?

Full HD pomeni samo resolucijo monitorja in je enaka kot pri TV se pravi 1920x1080, je pa res, da se omenjena resolucija seli na tablice in tudi mobilne telefone. To pride prav pri kloniranju slike na TV, ker je enaka resolucija nimaš toliko problemov z prikazom slike. Glede monitorja, ki si ga izbral pa boš verjetno težko dobil kaj boljšega, sploh pa z IPS matriko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

WallSreet je izjavil:

... vsaj tako dbro sliko, kot je ima tisti IPS v video na levi strani. Če bo tako, bom zelo zadovoljen.

Tisti na levi strani je imel natanko tako dobro sliko (oz. malce slabšo) kot tvoj ekran, v katerem si gledal tisti posnetek. Pač, ne moreš vidit kvalitete slike monitorja na slabšem monitorju, da ne omenjam omejitev kamere in raznih okoliščin snemanja. Pač ne moreš primerjat slik monitorjev na posnetku.

LordPero je izjavil:

@WallSreet: Ja, cehapp LG IPS 21-23" so dober buy za tak keš (do sedaj se mi še ni noben pritožil za nasvet :)).

To je bilo mišljeno resno (tudi drugače si preberi malce forum, da se ne ponavljamo preveč -sploh to temo), če boš kupoval v tem cenovnem razredu (sub 200~250€), ti LGji so best buy, razlik med njimi niti ni. Plačaš pač za tako velikost kot si jo izbereš in to je to, drugih opcij itaq nimaš. In tistih 160€ za 23" IPS je OK.
Če te bi zanimala stopnička višje, imaš malce dražje 1080 VAje in za tistih 250€ Della U2412 (1920×1200).

FullHD je danes (in včeraj in par let nazaj) precej švoh, ampak če ljudi to ne moti, je tudi tako super (definitivno pa absoluten minimum, kar je še za kupit -kar si lepil neke 1600×900 al neki takega, tega pač ne kupovat).

Tisti Filip in Samsung, ki si jih še lepil, imajo TN matrike, torej tudi pač ne kupovat (razen če bi hotel hitrejši ekran, kjer pa vseeno nista tiste dva TNja najboljša izbira). Also, IPS in TN (+ razni VAji) sta oba TFT LCDja. To pač pomeni, da ekran ni CRT ali plazma tehnologije, kar pa ne kupuješ (=v vsakem primeru boš imel TFT ekran s tekočimi kristali).
LordPero

Dr_M je izjavil:

Yay. :>
Za tak dnar vsekakor.

Ga imaš doma slučajno? Saj ni nič na ekranu glossy, a ne? Da ne bom narobe razbral iz slike :)

Dr_M ::

Moj fotr ga ima. In ne, ni glossy.
Ima kar dober AG, ni prevec agresiven, tako kot pri nekaterih drugih Dellih.

Hvala!

Damn pa so LG-ja ki sem ga hotel kupiti odmaknili iz mimovrste =((((((((((((((((. Se ga da še kje kupiti, je že kdo kupoval preko ceneje.si??

Ceneje.si ni trgovina, ampak samo primerjalnik cen s povezavami do trgovin.

kmetek ::

wallsreet: manjka ti t drugače

Monitor LG IPS231P LED

Vaša cena: 182,07 €
Spletna cena: 185,00 €
Dobavljivost: Na zalogi

vrsta zalsona:IPS
vrsta osvetlitve: LED
vidni kot: 178°/178°
svetilnost: 250 cd/m2
št.barv: 16.7 mio
možnost stenske montaže (VESA 75 x 75 mm)
poraba energije: 35W (SUPER Energy Saving)
stojalo:
nastavljiva višina (110mm), vrtljivo (356°),
pregibno, pivot (0°-90°)
barva: črna
garancija: 3 leta

Halfdead987 ::

http://www.ceneje.si/racunalnistvo/moni...
Ceneje kot v comshopu (ki je ena izmed najdražjih trgovin)

kmetek ::

ta 2 najcenejša.

Z kodo SNEZINKA13 je na enaa 180 ;)

Men osebno je ta zelo grd, sploh držalo in poleg tega je še drag. Prejšen mi je bil veliko bolj všeč tisti LG, razmišljam, da bi ga kupil preko mercator tehne vendar je še 1'€ dražji tako, da je 164€

http://trgovina.mercator.si/tehnika/rac...

Pri merkator tehniki dobiš zraven še 0,5KWh/1€ električne energije kar bi pri tebi zneslo 82KWh, ki jo dobiš kod kodo preko maila in potem porabiš pri gen-i, če imate tam dobavitelja.

Buddah ::

Postavljam novo mašino katero bom uporabljal za produkcijo glasbe. Fino bi bilo imet čimvečjo delovno površino zato rabim nek večji monitor-gledam rabljene 24' na bolhi saj je moj budget okrog 150€. Moram bit pozoren na kaj posebnega ali bo za moje potrebe (glede na to da ne bo neke obdelave fotk in videa) praktično vse kul(Nek samsung ali lg)?

bluefish ::

Praktično vse je OK. Kupiš nekaj, kar omogoča nastavljanje po višini ter nagib, dodatno morda še rotiranje za 90°.

Hm, 150€ za rabljene je v večini primerov malce slaba pozicija, ker (kot že toliko krat rečeno) za tak denar dobiš nove 21-23" LG IPSje z isto fullHD ločljivostjo (=delovna površina), tako da po tisti Bolhi glej za 1920×1200 ekrane. Ali pa za dva ali tri rabljene 1920×1080 (od 50€ naprej se dobijo, če imaš srečo s tajmingom).

Also, pivot skoraj ne pride v poštev s TNji, VA ali IPS matrike rabiš.
LordPero

No vendarle sem se na koncu odločil za LG, ki sem ga zalepil v prvem postu, sicer je bil 10EUR več pri mercator tehnika ampak imajo obroke tako da je tu plus, ker mi ni lahko vse od enkrat plačati. Upam, da bom s zaslonom zadovoljen. Ko ga dobim vam bom javil kako se mi zdi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: WallSreet ()

Keyser Soze ::

A je že kje opisana praktična razlika med LG IPS234V in Dellom U2412M? OK 1" razlike je v diagonali, dizajn se mi zdi malce lepši pri Dellu, kaj pa panel? Sta na isti ravni, al se je v smislu P/P pametno stegnit še 100EUR več?
OM, F, G!

Samo preverim, tega IPS234V primerjaš z U2412, ne z U23somethingsomething?

Jaz bi 100€ dal za tistih 1920×120 pik (11% več delovne površine). Če ti je to pomembno, potem je P/P boljši pri U24, ker je pač itaq edina taka reč za tak denar.
Če gre pri tem LGju za 6bit panel, so sami paneli zelo zelo primerljivi (isti), pač isti proizvajalc, isti AG premaz, drugačen stand, elektronika je verjetno tudi precej ista (6 bit pač? +FRC).
Če gre slučajno za nativno 8 bitno matriko (poenotenje proizvodnje AHIPSja v LGju?) je verjetno razlika v prid LGja (ampak spet, z majn piksiji). Uh, je gugl predaleč :), ampak sem skoraj siguren, da temu ni tako, je pač cheap IPS in ima 6 bitov.

Sam tega LG poznam bolj površno (mogoče ga lahko ta teden na hitro še enkrat pogledam).
Zna bit tudi faktor, če slučajno kateri od teh uporablja el cheappo PWM kontroler za LEDice (=lahko te boli glava po temu). Ampak spet, to treba poguglat :).
LordPero

OMG! Sploh nisem obrajtal, da ima 1080 vrstic...8-O

No, že samo to je dovolj razlog, da se stegnem tistih 100EUR. Problem rešen. Hvala za heads up!
OM, F, G!

Lol,mene pa moti,da je 1920x1200. Rad gledam filme z čim manj tistega spodaj ;)

Na "tisto spodaj" premakneš podnapise.

Zgoraj ostane

Haha, ideo.si je imel x ceno za U2412M še včeraj pa sem ji pisal kako to da imajo isti artikel 2x z 2 različnima cenama, danes pa so ceno korigirali ko sem jih opozoril da je nova cena precej nižja od prejšnje. Istotak sem prosil na mimovrste če mi lahko ponudijo isto ceno kot pri Ideo in kaj se je zgodilo?

Ideo je dvignil ceno svojemu monitorju, mimovrste pa mi več niso odgovorili. Ne samo da je to nezakonito (dogovarjanje o cenah), to je tudi nemoralno.

Če kdorkoli od teh trgovin spremlja ta forum (za mimovrste vem, da ga) vam sporočam jebite se, raje bom plačal več in ga kupil pri drugem trgovcu.

Halfdead987 je izjavil:

Lol,mene pa moti,da je 1920x1200. Rad gledam filme z čim manj tistega spodaj ;)

Tudi mene prekleto moti, ker nisem kupil Philips 21:9. Ampak zdaj je kar je. Trpim ob 16:9.

Monitor bo pa bore malo oz. praktično gledano nič rabljen za multimedijo. Pretežno pisarniško delo in CAD. Tako da je tistih extra 120 linij zelo dobrodošlih.
OM, F, G!

OM, F, G!

first_line ::

Kje pa bi lahko v živo videl par takih monitorjev za primerjavo? Me zelo moti če črna ni črna, bolj kot mi je pomembna živost barv. A je kje pri nas razstavljeno kot v Palmanovi, kjer res lahko vidiš enega zraven drugega?

Maglorfin ::

Je, v obeh Big Bangih v BTC-ju (CityPark in Big Bang Mega) imajo kar nekaj monitorjev različnih znamk in velikosti postavljenih, sem si tudi sam že pomagal z njihovo "razstavo" pri nakupu novega.

Če kaj pomaga - sam imam Samsung SyncMaster SA350 in sem ZELO zadovoljen z njim, saj je odličen za vsa opravila, od pisanja tekstov do gledanja filmov (tudi 1080p) in igranja špilov na Full HD ločljivosti. To je že moj drugi Samsung in oba sta (bila) odlična. (Ne vem pa, če je prav ta konkretni model še v prodaji, mogoče je že dobil naslednika.)
When you look into the abyss,
the abyss also looks into you.

Halfdead987 je izjavil:

Zgoraj ostane

Lahko pa daš video do vrha gor in spodaj podnapise samo na črno :).

Drugače pa, 23" 16:9 in 24" 26:10 imata verjetno enako veliko površino 1920×1080, le da pri drugem dobiš za ko ne gledaš videa še dobro desetino več površine. Če veliko gledaš video pa se ti itaq splača TV dat zdraven.

PNG je izjavil:

Ideo je dvignil ceno svojemu monitorju, mimovrste pa mi več niso odgovorili. Ne samo da je to nezakonito (dogovarjanje o cenah), to je tudi nemoralno.

Če kdorkoli od teh trgovin spremlja ta forum (za mimovrste vem, da ga) vam sporočam jebite se, raje bom plačal več in ga kupil pri drugem trgovcu.

Lol, relaksiri, te cene vsaj ta dva trgovca spreminjata skoraj dnevno (resno, poglej koliko so razlike, sploh take srednje prodajane komponente varirajo po par € -veliko krat, ko kaj kupujem, pa ne vem točno še, katero izmed zadev bi, si pustim odprte tabe tudi po par tednov in skoraj vsakič ko kliknem gor refresh se cena mal spremeni :)). Pa tudi oba imata pravico ceno spremenit tudi po tem, ko si ti zadevo naročil (lahko seveda odstopiš od pogodbe, če želiš).

Meni se sicer zdi bolj verjetna varianta, da je Ideo takrat dobil odgovor od uvoznika (čeprav bi to moralo biti preko spleta, vsaj a la xml), kakšna je aktualna cena (praviš, da niso imeli updatane cene oz. 2× isti artikel ali nekaj takega). Torej, če je bila cena npr. 200€, potem itaq ti ne bi prodali monitorja po tej ceni (koliko pa je bila takrat napisana cena, al je to skrivnost?). Vidim, da je tudi par drugih naših trgovin mal dvignilo to ceno (kakor vem, je bil svoj čas/najnižje nekaj čez 250€).

Keyser Soze je izjavil:

http://www.engadget.com/2013/02/12/dell...

... so ... Dell ima nova stojala ... ? :)

first_line je izjavil:

Me zelo moti če črna ni črna, bolj kot mi je pomembna živost barv.

Če ti je fullHD OK, se ti verjetno splača še pogledat za AMVAji (recimo 24" Filip, če rabiš model 241P4QPYES). Visok kontrast, lepa črna črna :).
Nimam pa pojma, kje bi to lahko videl v živo. Je pa res, da je pri črni dokaj dosti razlik med TNji (a še vedno bolj slaba zadeva + lahko vleče malce na modro), poceni IPSji pa imajo mogoče boljšo črno, ampak veliko krat tudi ne pa tako temne (torej malce bolj na sivo, kar je imho bolje od TN + seveda morebitni ips glow).
LordPero

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LordPero ()

LordPero je izjavil:

first_line je izjavil:

Me zelo moti če črna ni črna, bolj kot mi je pomembna živost barv.

Če ti je fullHD OK, se ti verjetno splača še pogledat za AMVAji (recimo 24" Filip, če rabiš model 241P4QPYES). Visok kontrast, lepa črna črna :).

Hmm...

Slika iz tega testa: http://www.tomshardware.de/Ergonomische...

(sem hotel primerjati z drugimi v tem testu, pa so loleki na vsakem drugo testno sliko dali... A mora biti 90% testov narejenih šalabajzersko?)
Motiti se je človeško.

Hm, ne razumem povezave (če je, saj ni, da mora bit :)). Kontrasta in črne seveda ne moreš primerjati s slikami z interneta. V (boljših) testih običajno napišejo svetilnost črnega piksla (za 'kolk črna je črna') in potem iz tega še kontrastno razmerje (mogoče oboje v različnih nastavitvah).

Prilepljena slika pa verjetno preverja vidne kote. MVA v tem pogledu pač ni kot kak SPVA ali IPS (imho sicer popolnoma OK koti, ker pod večjimi koti itaq ne bom nikoli gledal na ekran, ker pač nočem popačene geometrije). Plus glowa nimaš in kontrast je visok.
LordPero

Zdajle sem domov zvlekel U2412M in moram reči, da nisem pretirano navdušen. Dejansko je moj stari Samsung imel lepšo sliko...kr nekaj se blešči od tega ekrana, črna na levi je bolj temna kot na desni itd.

V katerikoli kot ekrana pogledam je drug odtenek črne :/

Mogoče sem preveč pričakoval, samo pričakoval sem vsaj nekaj boljšega od prejšnje TN matrike, dejansko pa sem dobil slabše. Ne vem, zdaj ga grem kalibrirati, samo dvomim da bom lahko ta odsev rešil s kalibracijo ekrana.

bluefish ::

Menjaj.

Zakaj? Saj pa bo drug isti.
««
92 / 117
»»