Forum » Kaj kupiti » kateri 24" monitor kupiti
kateri 24" monitor kupiti
Temo vidijo: vsi
biokill ::
sam nikjer ne najdem kkšnega reviewa, ker me zanima kako se kaj u igrah odreže, pa hd pa to...
IVo ::
2490WUXi tega se v Evropi trenutno ne dobi SPLJOH, sam amerosi ga majo barabe! Čez kak mesec oz. pol...
Končno dam!
Končno dam!
No, dons sm si pa kupu pc format in je bil notr tudi test velikih monitorjev, med njimi tudi nec 2470WNX in je dobil veliko kritike, da je počasen oz. ima počasne vhode in da ni ql za igrice.....uglavnem zlo slabo oceno je dobil
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: biokill ()
Mnja no men se ta PCformat zdi tko tko posebej pri ocenah opreme. Glede monitorjev pa imam osebno mnenje tako da ga moraš videti v živo, drgač nič ne veš. Te NECovi monitorji spadajo v sam vrh po kakovosti, je pa res da je namenjen predvsem profesionalni uporabi in ti ki ga kupijo, ga ne kupijo zaradi gledanja filmov oz. igranja igrc... Za filme oz. igranje igrc je čisto zadosti kaka boljša TNmatrika .
muhc3 ::
Kot je napisal St|lus, ta monitor je res vreden vsakega centa.
Hrvatje pa so na testiranju napisali:
"Iako je 2407WFM-HC skupliji od konkurencijskih 24-inčnih modela širokog formata, činjenica je da odavno nismo vidjeli ovoliko kvalitetan, upravljiv in raskošno opremljen monitor. Dellov model 2407WFM-HC, naprosto impresionira kvalitetom ekranskog prikaza - kao u svakodnevnom i uredskom radu, tako i u multimedijalnim sadržajima."
+ Vrhunska kvaliteta ekranskog prikaza
+ USB hub
+ Čitač memorijskih kartica
+ Postolje
+ dodatni video i audiokonektori
- Cjena (kar pa zame na srečo ne velja :-))
Sedaj ga imam tudi sam in moram povedat DA JE PRAVA BOMBA!
Hrvatje pa so na testiranju napisali:
"Iako je 2407WFM-HC skupliji od konkurencijskih 24-inčnih modela širokog formata, činjenica je da odavno nismo vidjeli ovoliko kvalitetan, upravljiv in raskošno opremljen monitor. Dellov model 2407WFM-HC, naprosto impresionira kvalitetom ekranskog prikaza - kao u svakodnevnom i uredskom radu, tako i u multimedijalnim sadržajima."
+ Vrhunska kvaliteta ekranskog prikaza
+ USB hub
+ Čitač memorijskih kartica
+ Postolje
+ dodatni video i audiokonektori
- Cjena (kar pa zame na srečo ne velja :-))
Sedaj ga imam tudi sam in moram povedat DA JE PRAVA BOMBA!
Zdaj pa res nimam pojma kateri monitor bi vzel...
Vem da bo 24" in pa panel bo eden od teh: S-IPS, PVA, MWA , in ne TN.
Res ga nočm posrat s tem da bi kupil slab monitor
Ker ga bom uporabljal tako rekoč za vse, za televizijo, igrice, fullhd filme, internet, grafično oblikovanje, videomontaža, takorekoč bom za njim prećživel veliko časa.....
-Če bi kupil LG-ja bi bilo ql samo ma menda goosting.
-Dell ma tudi goosting
-HP ma ene buge in zakasnitve
-2470WNX naj bi tudi imel zakasnitve in zgolj povprečno kvaliteto slike, pa še za igre menda ni dober
-2490WUXi, za tega niti newem kako se odreže pri vseh opravilih, pa še dobi se ga težko (iz tujinee....
Ubistvu sploh newem kaj nej kupim, ker monitorji niso tolk poceni in ga nebi rad usral
Vem da bo 24" in pa panel bo eden od teh: S-IPS, PVA, MWA , in ne TN.
Res ga nočm posrat s tem da bi kupil slab monitor
Ker ga bom uporabljal tako rekoč za vse, za televizijo, igrice, fullhd filme, internet, grafično oblikovanje, videomontaža, takorekoč bom za njim prećživel veliko časa.....
-Če bi kupil LG-ja bi bilo ql samo ma menda goosting.
-Dell ma tudi goosting
-HP ma ene buge in zakasnitve
-2470WNX naj bi tudi imel zakasnitve in zgolj povprečno kvaliteto slike, pa še za igre menda ni dober
-2490WUXi, za tega niti newem kako se odreže pri vseh opravilih, pa še dobi se ga težko (iz tujinee....
Ubistvu sploh newem kaj nej kupim, ker monitorji niso tolk poceni in ga nebi rad usral
Jux ::
Ime firme (recimo Nec) še zdaleč ni zagotovilo za dober nakup - tudi Nec v poceni zaslone vgrajuje TN matrike. Bodite rigorozni glede nakupa novega zaslona in si na kakšnem resnem sajtu (beri test vsebuje tudi barvni kalibrator) preberite feedback.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com
Ja seveda vgrajuje TN matrike, sej jih vsi, pri specifikaciji monitorjev vse piše... Ni nobenega zavajanja kupcev, je pa tudi odvisno od kvaltete izdelave monitorja... tak da sigurno ne moreš primerjat kakšnega monitorja ala AOC ipd. z NECom.
Jux ::
Nobeden ne pravi da Nec zavaja kupce, kot tudi se strinjam da so highend Necovi zasloni mega. Se je pa treba zavedat, da ime Nec ni noben porok za kakovosten zaslon, včasih so bili tudi Samsungi bolj čislani, danes so pa pofl od pofla.
Povsem možno je da Nec uporablja isto matriko kot AOC, če kupuješ budget zaslon - konec koncev je relativno malo proizvajalcev matrik.
(npr: identična 20" SIPS matrika: 200WP7ES, Dell 2007, Apple Cinema display 20" in še en LG vsi uprobljajo LG.Phillips matriko).
Povsem možno je da Nec uporablja isto matriko kot AOC, če kupuješ budget zaslon - konec koncev je relativno malo proizvajalcev matrik.
(npr: identična 20" SIPS matrika: 200WP7ES, Dell 2007, Apple Cinema display 20" in še en LG vsi uprobljajo LG.Phillips matriko).
web&blog&etc: http://lukabirsa.com
Ja no jaz sem bolj mislil na "integracijo matrike v monitor" oz. kvaliteto izdelave celotnega monitorja...glede na to da je NEC že nekaj časa v samem vrhu izdelovalcev tehnične opreme...no AOC sm dal samo kot primerjavo kot nekak Noname brand (no vsaj zame...), zdej sam ne zagovarjam NECa zaradi tega, ker smo v trgovini pooblaščen distributer, ampak kot uveljavljeno podjetje. Zdej vsi monitorji se kvarijo, je pa res da eni manj, drugi več. Kolikor sem gledal ene statistike po netu je NEC na precej nizkem mestu glede okvar.
Pa tudi ogledal sem si par proizvodnih tovarn in mam neko predstavo o tem procesu...
Glede matrike in kdo je izdelovalec se pa lahk takoj dobi informacije če se malo pogoogla. Vsaj zadnji čas je bilo veliko govora o različnih matrikah, ki jih samsung daje v 226BW monitorje in je o njih bilo možno pridobiti vse informacije preko neta.
Pa tudi ogledal sem si par proizvodnih tovarn in mam neko predstavo o tem procesu...
Glede matrike in kdo je izdelovalec se pa lahk takoj dobi informacije če se malo pogoogla. Vsaj zadnji čas je bilo veliko govora o različnih matrikah, ki jih samsung daje v 226BW monitorje in je o njih bilo možno pridobiti vse informacije preko neta.
kmetek ::
Hyundai W240D
Hyundai W240D
Hyundai W240D 300cd/q 3000:1 2ms DVD-D/HDMi
Cena: 513,00 EUR
zanimiva cena če je res dobra matrika....
Hyundai W240D
Hyundai W240D 300cd/q 3000:1 2ms DVD-D/HDMi
Cena: 513,00 EUR
zanimiva cena če je res dobra matrika....
Matek ::
Ce ne lazejo z vidnimi koti, zadeva nima TN matrike, temvec nekaj kvalitetnejsega (PVA, MVA, S-IPS, ...), kar ze samo po sebi prakticno garantira za eno stopnjo visjo kvaliteto slike.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
AvtoR ::
W241D stane cca 100€ več kot W240D. Mislim da da tu ni dileme o izbiri. Na Idealo.de je cena za W241D cca 550€.
Matko ::
A takšen že obstaja?
24" WS 1920x1200
nima TN matrike
2x DVI-I vhod, ki se spremeni samo z enim klikom na gumb
USB2.0 hub
solidno tehnično izdelan
lep izgled
stabilen nastavljiv podstavek
razumljivo brez ghostinga, neenakomernosti, ipd
24" WS 1920x1200
nima TN matrike
2x DVI-I vhod, ki se spremeni samo z enim klikom na gumb
USB2.0 hub
solidno tehnično izdelan
lep izgled
stabilen nastavljiv podstavek
razumljivo brez ghostinga, neenakomernosti, ipd
wind ::
sedaj je dell izdal 2408wfp. Upam, da so popravili napake od zadnje verzije. Poleg tega ima več izhodov: HDMI, 2x DVI, DisplayPort, VGA, Composite, S-Video....
w
bluefish ::
sicer se trenutno zanimam za njihov 20" model (2007WFP), vendar bom verjetno počakal na morebitnega naslednika.
ali3n ::
Kupil LGja L245WP par dni nazaj; zaenkrat zelo zadovoljen z izjemo:
- gumbi - položaj, odzivnost,.... so katastrofa
- menu / uporabniški umesnik, posledično tudi izbira vira (glej spodaj) -> tudi katastrofa
Drugače sem zelo zadovoljen; prek HDMIja imam priklopljen računalnik (DVI-HDMI), prek komponentnega vhoda pa HDTV - T2; trenutno na 720p
Vse laufa, vse ok.
- gumbi - položaj, odzivnost,.... so katastrofa
- menu / uporabniški umesnik, posledično tudi izbira vira (glej spodaj) -> tudi katastrofa
Drugače sem zelo zadovoljen; prek HDMIja imam priklopljen računalnik (DVI-HDMI), prek komponentnega vhoda pa HDTV - T2; trenutno na 720p
Vse laufa, vse ok.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
severjug ::
ali3n si probal mogoče resolucijo 1080i na Motoroli?Sam imam samsunga 245b in imam preko Vga priklopljen PC preko DVI pa T2 Motorolo.Na resoluciji 720p deluje vse v redu na 1080i pa imajo skoraj vsi kanali črne robove ob strani.Razen HD programov in HRT.Vem,da je to v bistvu problem vmesnika in ne monitorja.Razen,če obstajajo monitorji na katerih se lahko nastavi raztegovanje slike.Baje je tudi to problem HDMI tako,da bi mogoče to pri tebi preko komponentnega vhoda delalo dobro.
lp
lp
2408wfp
Če so odpravili goosting in druge napake ga takoj kupim
Ali je kdo zasledil kakšen review od njega?? jaz ga nism
Če so odpravili goosting in druge napake ga takoj kupim
Ali je kdo zasledil kakšen review od njega?? jaz ga nism
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: biokill ()
ali3n ::
Probal sem... pa se mi zdi, da je 720p lepša slika.
Na 1080i se mi zdi, da mal migota.
Slike na monitorju ne morem raztegovat, al pa še nisem odkril (rtfm); mislim, da fantje na T2 že delajo na tem, da se bo dalo nastavljat sistem raztegovanja.
Ko bo čas, moram probat še, kakšno sliko da računalnik prek VGA in Motorolo dat na HDMI,...
Na kompozitu namreč ne ugasne monitorja (sleep), ko ugasnem Motorolo (gledanje TVja);
Na 1080i se mi zdi, da mal migota.
Slike na monitorju ne morem raztegovat, al pa še nisem odkril (rtfm); mislim, da fantje na T2 že delajo na tem, da se bo dalo nastavljat sistem raztegovanja.
Ko bo čas, moram probat še, kakšno sliko da računalnik prek VGA in Motorolo dat na HDMI,...
Na kompozitu namreč ne ugasne monitorja (sleep), ko ugasnem Motorolo (gledanje TVja);
- "Rozi vidm." "S psom!"
tilinho20 ::
ej biokill
če maš keš kupi tega Eiza
v Nemčiji so ga testiral in je bil najboljši med vsemi (bil je test za 24'' monitorje).
Je pa za vse namenjen (oblikovanje, gledanje TV-ja, igrice,.....).
če maš keš kupi tega Eiza
v Nemčiji so ga testiral in je bil najboljši med vsemi (bil je test za 24'' monitorje).
Je pa za vse namenjen (oblikovanje, gledanje TV-ja, igrice,.....).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tilinho20 ()
Jackal ::
Pred kratkim sem nabavil LCD monitor. Ker sem slike tega res "picajzl", pa tudi oči imam samo ene (še ta prve ), sem hotel nekaj ultimativnega.
Odločitev je padla za NEC Multisync 2690WUXI
Je že model SpectraView, vendar brez kalibratorja barv in podobne krame, ki stane še nekajsto € več.
Zdaj ga uporabljam že kakšen mesec in sem nad njim zelo navdušen. Slika ima odličen kontrast, barve so pravilne. Kotna vidljivost se najboljše vidi na priloženih slikah. Input laga nisem opazil, je pa res da ne igram veliko iger, ampak večinoma šibam razne CAD programe in programirna orodja.
Ločljivost je 1920x1200. Pred nakupom sem se bal, da bo pika pri takšni ločljivosti na 26" prevelika, ampak je bila vsa bojazen odveč. Ta ločljivost je ravno prav za takšno velikost monitorja.
Stojalo je tudi dobro oblikovano in omogoča vse sorte nastavitev in nagibov monitorja. Po višini je nastavljiv za 150mm. Od vhodov pa premore DVI-D, DVI-I in običajen VGA
Monitor uporablja A-TW-IPS matriko (izboljšana S-IPS).
Edina "pomanjkljivost" tega monitorja je njegova cena.
Pa še nekaj slik...
Bok ob boku NEC Multisync 2690WUXI (26") vs. NOKIA 446Pro (Trinitron, 19" CRT)
Kotna vidljivost
Najbolj navdušen sem pa nad tem, koliko delovnega prostora imam naenkrat na mizi.
Odločitev je padla za NEC Multisync 2690WUXI
Je že model SpectraView, vendar brez kalibratorja barv in podobne krame, ki stane še nekajsto € več.
Zdaj ga uporabljam že kakšen mesec in sem nad njim zelo navdušen. Slika ima odličen kontrast, barve so pravilne. Kotna vidljivost se najboljše vidi na priloženih slikah. Input laga nisem opazil, je pa res da ne igram veliko iger, ampak večinoma šibam razne CAD programe in programirna orodja.
Ločljivost je 1920x1200. Pred nakupom sem se bal, da bo pika pri takšni ločljivosti na 26" prevelika, ampak je bila vsa bojazen odveč. Ta ločljivost je ravno prav za takšno velikost monitorja.
Stojalo je tudi dobro oblikovano in omogoča vse sorte nastavitev in nagibov monitorja. Po višini je nastavljiv za 150mm. Od vhodov pa premore DVI-D, DVI-I in običajen VGA
Monitor uporablja A-TW-IPS matriko (izboljšana S-IPS).
Edina "pomanjkljivost" tega monitorja je njegova cena.
Pa še nekaj slik...
Bok ob boku NEC Multisync 2690WUXI (26") vs. NOKIA 446Pro (Trinitron, 19" CRT)
Kotna vidljivost
Najbolj navdušen sem pa nad tem, koliko delovnega prostora imam naenkrat na mizi.
Walking the way is something completely different than imagining the way.
@tilinho20, a veš za kkšn review od tega eiza, ker jst nč ne najdem, pa prepričat se morm, če je res dobr
L.P.
L.P.
Pri sestavi.si za 1312eur. Se pa pri nakupu naslednjega obrnem nate
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jackal ()
Bug ::
ellow
@ Ivo
V avstriji ga dobim za 1118 EUR - NEC MultiSync LCD2690WUXi-BK
Se da dobit pri tebi se ceneje? Z original racunom seveda...
lp,
bug
@ Ivo
V avstriji ga dobim za 1118 EUR - NEC MultiSync LCD2690WUXi-BK
Se da dobit pri tebi se ceneje? Z original racunom seveda...
lp,
bug
Before you speak, ask yourself:
Is it kind, is it necessary, is it true, does it improve the silence?
kixs ::
Review NEC 2690WUXi
http://www.behardware.com/articles/648-1/nec-multisync-lcd2690wuxi-the-first-26-inch.html
Mene ni preprical. Ravno zaradi predvajanja videa in iger.
lp
http://www.behardware.com/articles/648-1/nec-multisync-lcd2690wuxi-the-first-26-inch.html
lp
ellow
Zato ker ta monitor ni namenjen temu... Vsekakor pa se da z njim tudi uzivat v kakem filmu in igri... "resni" tak nimamo casa, da bi tolko gledali filme in spilali
lp,
bug
Zato ker ta monitor ni namenjen temu... Vsekakor pa se da z njim tudi uzivat v kakem filmu in igri... "resni" tak nimamo casa, da bi tolko gledali filme in spilali
lp,
bug
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bug ()
ellow
Ce hoces uzivat v igrah in filmih potem nabavis plazmo, LCD TV (najnovejse generacije), projektor + platno pa bo. Za igre se potem kupis konzolo pa je to to...
lp,
bug
Ce hoces uzivat v igrah in filmih potem nabavis plazmo, LCD TV (najnovejse generacije), projektor + platno pa bo. Za igre se potem kupis konzolo pa je to to...
lp,
bug
Savant ::
A kdo ve kšno trgovino iz tujine (Nemčija, Avstrija itd.), ki pošilja tudi v Slovenijo ??
Zanimam se predvsem za Benq FP241WZ in Hyundai W241D
Zanimam se predvsem za Benq FP241WZ in Hyundai W241D
krho ::
hint: Prihaja naslednik 2407WFM-HC
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Review NEC 2690WUXi
http://www.behardware.com/articles/648-...
Mene pri predvajanju iger prav nič ne moti. Prav nasprotno - že zaradi same velikosti prav rad pogledam kakšen film na tem monitorju. Pa si mogoče tudi pogledal od kdaj je ta review? Medtem so prišle na trg že nove (izboljšane) revizije tega monitorja (Spectraview).
Strasten igralec iger pa nisem. Če že, potem odigram kakšno strategijo. Za kaj drugega pa itak nimam šans ob šibki grafični kartici.
nixx ::
Kupujem 24" monitor.
Naj povem da ne potrebujem nevem kaksne kvalitete, torej matrika TN bo zadostovala.
Ciljam na nekaj taksnega kot je bil 22" samsung 226bw nedolgo nazaj, torej kar najceneje pa dobro.
Kaj bi mi priporocali v temu nizjemu cenovnemu razredu?
L.P.
Naj povem da ne potrebujem nevem kaksne kvalitete, torej matrika TN bo zadostovala.
Ciljam na nekaj taksnega kot je bil 22" samsung 226bw nedolgo nazaj, torej kar najceneje pa dobro.
Kaj bi mi priporocali v temu nizjemu cenovnemu razredu?
L.P.
nixx ::
O hvala.
Sem si kar mislil, da ni druge.
Samo me se zanima ce je tu kaksen podoben stos z razlicnimi tipi matrike, kot pri 226bw S,A,C ki je bila razlika kar velika med samimi tipi.
Pa se ce kdo ve ce je slika primerljiva z 226bw/s ?
Sem si kar mislil, da ni druge.
Samo me se zanima ce je tu kaksen podoben stos z razlicnimi tipi matrike, kot pri 226bw S,A,C ki je bila razlika kar velika med samimi tipi.
Pa se ce kdo ve ce je slika primerljiva z 226bw/s ?
Slowenc ::
Moj mikro je imel pa tako oceno:
PROTI: Najbolj v oči pade izredno slab vidni kot, saj se ob opazovanju v isti višini že polmetrski premik stran odrazi v vidno drugačni osvetlitvi delov monitorja. Monitor je namreč tako velik, da že rahle razlike hitro opazimo. Škoda je tudi, da Samsung v monitor ni vdelal USB-zvezdišča, v letu 2007 pa pogrešamo tudi vhod HDMI (ali pa vsaj kak kompozitni/komponentni video vhod, kot ima to urejeno Dell). Ne nasedite številkam, ki se nanašajo na dinamični kontrast, saj v praksi take razlike ni videti. Zvočniki so na voljo kot dodatek.
Tako da ne vem, če je ta monitor res tako dober.
PROTI: Najbolj v oči pade izredno slab vidni kot, saj se ob opazovanju v isti višini že polmetrski premik stran odrazi v vidno drugačni osvetlitvi delov monitorja. Monitor je namreč tako velik, da že rahle razlike hitro opazimo. Škoda je tudi, da Samsung v monitor ni vdelal USB-zvezdišča, v letu 2007 pa pogrešamo tudi vhod HDMI (ali pa vsaj kak kompozitni/komponentni video vhod, kot ima to urejeno Dell). Ne nasedite številkam, ki se nanašajo na dinamični kontrast, saj v praksi take razlike ni videti. Zvočniki so na voljo kot dodatek.
Tako da ne vem, če je ta monitor res tako dober.
Skiny gate.
Zheegec ::
Je pač TN matrika in res ne more biti kaj posebnega.
Glede priključkov je pa res nesmiselna opazka - ostalih analognih priključkov 99% ljudi ne potrebuje, HDMI pa na monitorju brez zvočnikov tako in tako nima smisla, če ima monitor DVI.
Glede priključkov je pa res nesmiselna opazka - ostalih analognih priključkov 99% ljudi ne potrebuje, HDMI pa na monitorju brez zvočnikov tako in tako nima smisla, če ima monitor DVI.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Thanatos ::
jaz ne vem kaj folk pricakuje da bo dobil za 400€ pejt primerjat z Benqjem, AOCem, Acerjem in podobnimi za isti denar.