» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
42 / 117
»»

deadbeef ::

Jaz sem zadovoljen z HP LP2475w za igrce je super, igram CoD4, TF2, Crysis nobenga lag-a saj jaz ga ne vidim dela super. Res da ni popoln monitor, ampak za ta keš pa H-IPS matrika je super. Skrc mi ga je skalibiriral ampak ni blo skor nobene razlike od nastavitev, ki sem jih naredil sam. Brightness sem spustu na 50 pa vse RGB barve na 230. Wide gamut me sploh ne mot, po enmu tednu sem se navadu, barve zgledajo OK čeprov je recmo rdeča malo bolj povdarjena ampak zdej se mi na non wide gamut monitorju zdi sprana. Mogoče majo kasnejše verzije monitorja že v osnovi bolje nastavljene barve. Moj firmware je GIG045.

MViper ::

iLukeBerry: Aha ku, kaj te pa moti? Kaj je sploh point wide gamuta?
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

kmetek ::

Luke: GIG111, firmware GIG045. Vzamem?

Vzemi tega ja, jaz imam isto revizijo, dela super. Barve so čudovite!

BuzzFuzz ::

Samo za informacijo. Kateri 24" monitor se torej splača kupit? do nekje 500 €? (web,igre,film...)
je za to ceno možno kupit kakšnega dobrega HPja ali Della? lahko tudi za manj denarja.

HP LP2475w :) jaz sem ga dobil novega za točno 500€ :)

pegaso ::

HP LP2475w :) jaz sem ga dobil novega za točno 500€ :)

Kje? lahko na ZS
Hvala!

imi ::

Da ne bom odpiral nove teme:

Ali mi lahko nekdo ki je skalibriral DELL-a 2407 pove svoje nastavitve?

pegaso: nikjer v trgovini, preko vez :)

No, jaz pa poznam trgovca, ki mi ga je prodal za 540€ ;-)
Uf...težko čakam sredo:)

RobynHood ::

Kaj pa ta monitor Samsung 2433BW...

http://www.aperio.si/artikel/184265/LCD...

tukaj ga gledam, da bi ga kupil. Vzel sem že tudi e-bon, da ga dobim še ceneje, zdaj me pa malo mnenja in izkušnje zanimajo glede tega monitorja.

Fantje, a mi en pliz po kmecko razlozi kaj je fora wide gamuta?

djordjevic ::

Večji razpon barv, kot jih uporablja večina monitorjev (RGB), kar se lahko pokaže v preveliki intenzivnosti določenih barv. Naj me kdo popravi, če se motim.
No grave is deep enough to keep us in chains.

d3n!5 ::

Sam sem lastnik monitorja Benq 24 inchnega morm rec da sem zelo zadovoljen stane 380 Eurov dobiu pa sm po dobavni ceni 300 Eurov..Za ta denar se mi zdi najboljsa izbira..Ce koga zanima lahko poslikam pa use to da vidi kak zgleda prizgan pa to...

Ker vidim, da je veliko povpraševanje oz. potreba po kalibraciji monitorjev, me lahko kontaktirate na mail
pegaso(at)email.si in mogoče vam pomagam ;)

lp Pegaso

Shkorc ::

Sam sem lastnik monitorja Benq 24 inchnega morm rec da sem zelo zadovoljen stane 380 Eurov dobiu pa sm po dobavni ceni 300 Eurov..Za ta denar se mi zdi najboljsa izbira..Ce koga zanima lahko poslikam pa use to da vidi kak zgleda prizgan pa to...

Kako se kej monitor obnese v igrah (ghosting, input lag)?

kuglvinkl ::

Pobje, dejte mi povedat, kater 24" S-IPS ekran je best bang for a buck?
Your focus determines your reallity

element ::

HP 2475.

Fizikalko ::

Definitivno HP L2475w.

Sej HP LP2475w je H-IPS :)

globoko grlo ::

kolk pa košta ta HP pri nas, pa kje ga je za dobit

tnx

Jaz sem nabavil Dell 2209WE po ebayu.. fina zadeva, bistveno boljsa, kot vsaka TN matrika.. le mogoce ima za moj okus malce sprane barve, kljub temu, da sem "kalibriral od oka" lep cas.. Mogoce bi z HW kalibratorjem kaj vec naredil.. Zadeva je kul, samo za moje oci ima S-PVA na 214T pa 173P kontrastnejse barve..

opeter ::

HP LP2475w ima pri nas ceno okoli 550 €...

http://www.mimovrste.com/artikel/265006...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

zile ::

OK tale HP je 550€. Se pravi je v primerjavi z z 37" LCD TV predrag? Ne vem sicer, kakšen panel ima LG, a očitno nima TN. Ali bi zadeva delovala če bi ga z računalnikom priklopil preko HDMI kabla. Na grafično kartico bi namontiral DVI-HDMI vmesnik?

opeter ::

TV ne moreš gledati z 30-50 cm-ov...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Se pravi je po tvoje cena HPja 550€ OK, samo zaradi tega ker ga lahko gledaš tudi na 30-50 cm? :D Tehnika in ostale vgradne komponente so drugotnega pomena.
Na vprašanje mogoče veš odgovor?

bluefish ::

ni vse le v velikosti zaslona oz. diagonale.

Za resno delo ne moreš uporabljati LCD-televizorja.

kuglvinkl ::

Thnx.
Your focus determines your reallity

Joj kolk ste napaljeni. Ok pustimo zdej, kako ga bom uporabljal, ali bo za resno delo ali ne, ali ga bom gledal na 30-50cm. Povejte mi zakaj je zadeva po ceni enaka. In naj nekdo odgovori na vprašanje. Ali ima mogoče že kdo povezan računalnik in LCD TV, preko HDMI im mu zadeva deluje?

jos69 ::

Kaj pa ta monitor ? Matrika je S-IPS .Cena je v BB 359 € drugod pa čez 700 €.(na ceneje.si)
Tole mi ni čisto jasno

LG LCD monitor W2600HP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jos69 ()

mkaž ::

A je kdo od vas lastnikov HP lp2475w, ob nakupu zraven dobil še kabel za ključavnico, ki je na zadnji strani? Jest sem kupu pri Enaa, pa tega kabla ni blo zraven!
A ma kdo kakšno idejo kje se ga da kupit, mogoče če ga kdo proda?

Aja pa še to, kaj je treba nastavit da dela preko HDMI povezave? Ja na matični imam vhod HDMI.Sam ob priklopu mi povezave ekran ne zazna.

Lp

Bigbang ima W2600H-PF, ta je TN.

PARTyZAN ::

mkaž: Kensington lock ni del kompleta opreme, tako kot pri veliki večini ostalih produktov. Ključavnico dobiš v vseh bolje založenih računalniških trgovinah.

mkaž ::

mkaž: Kensington lock ni del kompleta opreme, tako kot pri veliki večini ostalih produktov. Ključavnico dobiš v vseh bolje založenih računalniških trgovinah.

A so to univerzalne ključvniče, oz. ali pašejo tudi na monitorje?

PARTyZAN ::

Luknja je standardna, tako da so te ključavnice kompatibilne z vso opremo, ki imajo označen port z "K" jem.

LP

skrc ::

@zile - ne moreš primerjat lcd monitorja in lcd tvja. Tu ni nobene logike in je vse skupaj totalen nesmisel. HP ti bo prikazal bistveno lepše barve, imel bo še enkrat bolj detajlno ločljivost na še enkrat manjši velikosti monitorja (torej bo imel ločljivost 4x boljšo od lcd tvja, če primerjaš isto vleikost), deloval bo veliko hitreje kot LCD TV, slišati ne bo nobenega brenčanja/piskanja, kot je pogosto pri lcd tvjih, HP ima nastavljivo višino...
Veš kaj...ne bom ti več našteval ker nima smisla. Želiš primerjati dve povsem različni stvari, samo zato ker se ti zdi HP napram junk tvju za 500€, drag. Kdor ve zakaj rabi dober monitor bo sledil trendom monitorjev, komur pa je pomembna le velikost si ga naj gre pa merit kam drugam.
Mogoče je malce bolj ostro napisano, ampak nekdo je takšno butasto vprašanje postavljal že par strani nazaj.
ASUS P5Q Deluxe, C2D Q9300, Asus Silent Square EVO
2x2gb Mushkin 1066mhz, BFG Tech geforce 8800GT OC2,
Seagate 500gb 32mb, Mushkin 650W

Nič bat, včasih je treba malo bolj pikro, da ljudje razumejo.

Dr_M ::

zile: ce si kdaj vidu sliko iz racunalnika na CRT televizji (proti CRT monitorju), ti bo jasno. Sicer pri LCDjih ni tako velike razlike, je pa se vedno kot noc in dan.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

skrc: Pustimo, zdej kaj jest lahko primerjam in kaj ne. Kako veš da mi LG ne bo prikazal enako lepih barv, ko ga skalibriram. Si probal povezati lcd TV z max resolucijo 1920 x1200 preko HDMI, ali govoriš na pamet. Ok hipotetično. Imamo 30" Dell z max res. 2560x1920 in recimo in LG TV 37" z max res 1920x1200. Razdalja od TVja oz monitorja do uporabnika je 2.5m. Zakaj naj bi Dell upraviči 2x večjo ceno recimo. Ali je izmet pri nastajanju ekrana z manjšo piko tolikšen, da morajo naviti ceno. Mogoče kaj drugega.

Dr_M: slika na moji liyami 17" je bila svoje čase presenetljiva, ko si jo pravilno izostril in fural na 1280x1024.

Ojej Dr_M se opravičujem. Zdaj vem kaj si mislil. Na TVju je bila pika res neprimerno večja kot na monitorjih.

@zile
1. za 500€ ne dobiš lcd tvja z resolucijo 1920x1200, ampak le-ta stane cca 900€ (najcenejši) ;) Vsaj ti skušaš primerjati dva izdelka s takšno ceno...
2. 30'' Dell je izdelan za povsem specifično delo, kar pa ni gledanje iz razdalje 2,5m. Monitorji takih velikosti so namenjeni grafikom, ki potrebujejo veliko delovno površino in ne televizije, da bi jo gledali iz 2,5m. Zato imaš pač lcd tv.
3. namen uporabe je drugačen. Če imaš ti 50 uporabnikov, ki bodo hoteli dober monitor, bo teh 50 uporabnikov moralo plačati razvoj in izdelavo monitorja + vse dodatne stroške. Če pa imaš 5000 uporabnikov, ki jim ne bo važno če bo slika, katero gledajo ponavadi iz 3m, iz pol metra zgledala kockasta, pa se strošek razvoja in izdelave razdeli med te uporabnike. Povsem preprosta ekonomija... Obenem pa je tudi blazna razlika v matrikah, katere so pri lcd monitorjih bistveno kvalitetnejše, kot pa pri tvjih, kjer ni takšne potrebe. Bo pa lcd tv z približno isto kvaliteto monitorju (trenutno govorimo o HPju in ne nekem low-price-TN) stal 1000€+

iiyama je bila v časih CRTjev, med boljšimi ponudniki. Trenutno pa govorimo o LCDjih, kateri imajo drugačen princip delovanja, kot pa crt pri kateremu se razlike "kockavosti" pri različnih resolucijah ni zaznalo v takšni meri kot pri lcd tehnologijah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skrc ()

@skrc: Prva izjava sicer niti približno ne drži. Samo v zadnjem katalogu Tehnomarket ponuja 32" 100-herčni full-hd samsung LE686 za 579 evrov.

1. Zgoraj na tej strani je sem podal link za LG 37", ki stane 590€
2. dell 30" IMHO ni za neko specifično delo za grafike, ker je zelo poceni v primerjavi z HP LCD monitor 24" LP2480ZX.
Ali mogoče veš zakaj tukaj takšna razlika v ceni ?
3. Očitno bo res treba v harvey Norman, da mi nekdo demonstrira sliko preko prenosnika (sedaj končno prihajajo z HDMI izhodom namesto VGA) in ga prklopi na LG.

bluefish ::

dell 30" IMHO ni za neko specifično delo za grafike, ker je zelo poceni v primerjavi z HP LCD monitor 24" LP2480ZX.
In to je zate merilo. Dell ima S-IPS matriko in je več kot dober za grafiko.

d3n!5 ::

Kako se kej monitor obnese v igrah (ghosting, input lag)?

5milisekund kar je zelo malo...supr stvarca je...edina slabost je da nima HDMI input ampak samo D-Sub samo to sm resiu z hdmi to vga kablom ki sm ga dobil za 21 eurov s postnino. Ni razlike v preformansu.

Se opravičujem... Dell-a, sem zamešal z HP 3065, kateri je bil še lani zelo vroča roba med projektanti. Vseeno pa je 30'', z enako resolucijo, podobno matriko in odličnim dizajnom, ki nikogar ne bo pustil ravnodušnega.
LP2480ZX si pa na youtubeu poglej, kje ga uporabljajo :) Pri Pixarju ipd. Gre za popolnoma profesionalen monitor, čemur ustreza tudi cena :P
Ne želim se tle prerekat, želim le povedat, da lcd tv ne more nadomestit lcd monitorja pri običajni rabi.

bond007 ::

Za mene je normalna raba, da na monitorju dostikrat tut kak film pogledam .. in gledat film na 37" full hd lcdju je neprimerljivo z 24" .. pa če je ta še tako kvaliteten. Pri filmih je velikost pomembna. In ja, tak 37" full hd tv dobiš za enak dnar ko tistega uber kvalitetnega hp 2475 in potem je malo za premislit ... resolucija praktično enaka, cena enaka (550€), le da je eden ogromen proti drugemu. Seveda nekje se mora opazit razlika .. ampak niti slučajno ni tko no-brainer odločitev, kot jo hočete eni tukaj predstavit. Treba premislit, za kaj se bo stvar uporabljala in stestirat zadevo .. ker razlika v velikosti je še enkrat OGROMNA!

Ne vem kake matrike imajo lcd tvji .. je pa pogosto zraven napisan vidni kot 178 stopinj, kar da vedet, da tn skor ziher ni. JE pa mislim, da tu na ST že eden kupil 32" full hd tv in ga uporablja namesto monitorja... mislim, da jih je prej kar nekaj stestiral, ker niso bili vsi ok.

Jux ::

Najdi najprej 1:1 pixel mapping HD TV (ker če tega nima, je itak slika neprimerna za resno delo) in preizkusi, potem pa razlagaj. Jst sem, dober monitor = win.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com
««
42 / 117
»»