Forum » Programska oprema » odprti računovodski programi
odprti računovodski programi
karafeka ::
Pozdravljeni
Zanima me, če kdo pozna oz. uporablja odprte (open source oz. GPL) računovodske programe za računovodske servise (za linux). Katerega bi priporočali?
Zanima me, če kdo pozna oz. uporablja odprte (open source oz. GPL) računovodske programe za računovodske servise (za linux). Katerega bi priporočali?
BigWhale ::
Slovenski? Ni ga. Imam premalo casa in hm, volje. ;)
Je bil pa ze nacrt, da se zacne razvijati. Oziroma se razvija naprej tisto kar je ze razvito.
Je bil pa ze nacrt, da se zacne razvijati. Oziroma se razvija naprej tisto kar je ze razvito.
Ni mus, da mora biti slovenski, saj zato pa je odprta koda, da lahko kaj prevedeš.
A je to "kar je že razvito" kje dostopno javnosti? Da podam svoje mnenje :).
A je to "kar je že razvito" kje dostopno javnosti? Da podam svoje mnenje :).
V bistvu se nima nic racunovodskega zraven. Le izpis racunov, dobavnic, predracunov, ...
kPos poisci na sourceforge.
Projekt pa stoji ze precej casa. :)
kPos poisci na sourceforge.
Projekt pa stoji ze precej casa. :)
Uf, ti to privleče solate za kde.
Sem imel v mislih (še) kaj bolj preprostega. Nekaj takega kot so bili programi v dosu (stari programi, ki sicer očesu niso najbolj prijazni, so pa zato veliko bolj učinkoviti - problem je, da niso 100% združljivi z novi OS-i, podpore pa tudi ni več za njih). Recimo, da bi spisali kaj takega za konzolo (v linuxu), pa potem dodali modul za X-e - za prikazovanje kakih grafov (analize itd.) Je kdo za to? :)
Sem imel v mislih (še) kaj bolj preprostega. Nekaj takega kot so bili programi v dosu (stari programi, ki sicer očesu niso najbolj prijazni, so pa zato veliko bolj učinkoviti - problem je, da niso 100% združljivi z novi OS-i, podpore pa tudi ni več za njih). Recimo, da bi spisali kaj takega za konzolo (v linuxu), pa potem dodali modul za X-e - za prikazovanje kakih grafov (analize itd.) Je kdo za to? :)
Nekaj je brcalo ja... Samo nic konkretnega se ni zgodilo... Na zalost. Ali pa veselje, kdo ve. :)
Morda se bo se kdaj. :)
Morda se bo se kdaj. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zastonj program za računovodstvo ?Oddelek: Programska oprema | 21753 (2730) | Blum |
» | WWDC 2018: Apple razkrije iOS 12 in macOS MojaveOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 19078 (16788) | no comment |
» | Lastna implementacija registrske blagajne (Point-Of-Sale programske opreme)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1475 (1223) | Invictus |
» | Prehod na LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 1721 (1149) | zmelkoow |