» »

problem pri priključitvi audio front panel-a

problem pri priključitvi audio front panel-a

ufek ::

Pozdravljeni!

Imam problem pri priključitvi front audio panel-a, na mojo matično (MSI K9N-Neo). Nekaj sem poskušal, pa na žalost ni delovalo.. :(
Zato prilagam slikovje, da mi kak ki se na to spozna, svetuje kako priklopiti zadevo da bo funkcionirala.

Konektorji ohišja za front panel:



Opis pin-ov na katerega se priklaplja front panel:



Najlepša hvala vsem, ki mi boste priskočili na pomoč! :8)

roli ::

Jaz imam enakko matično pa mi tudi ne delajo.Sajo jaz imam tako ohišje,ki ima vse pine na enem konektorju in ne posebej.Se mi pa zdi,da mora tole prit v zvočno kartico.In,ker ne uporabljam inegrirane bi moralo priti v PCI kartico (Genius sound maker 5.1) vendar pa tja ne morem vštekati,ker so vsi samo input konektorji (ki odgovarjajo velikosti konektorja za front panel).
http://www.r00li.com

ufek ::

no jaz nimam pci zvočne kartice, ker mi integrirana realtekova HD zvočna čisto zadostuje. v glavnem od zadaj je itak 8 kanalni sistem. spredaj na ohišju sta pač samo priklop za slušalke in mikrofon. je pa pol v realtekovem HD managerju opcija da se zadnji priključki izklopijo samodejno, ko se vklopijo spredaj slušalke, to pa bi jaz pravzaprav rabil. samo ne vem kak prav priklopit..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ufek ()

dëych ::

ufek ::

dëych najprej hvala za pomoč. no po tvojih navodilih sem moje kable (na prvi sliki prvega posta) priključil takole:



ampak na žalost ne deluje :( ko vklopim slušalke, jih ne zazna, niti ne utiša zvočnikov. niti nobenega šuma ni slišat v njih. tako da res ne vem v čem je fora.. še maš kakšen nasvet?

pa hvala!

dustphoenix ::

Ene plošče so imele/imajo v BiOSu za vklopit F. Audio Panel, poglej, če je pri tebi tudi kaj takega...

Zgodovina sprememb…

ufek ::

ne, sem pregledal tudi to, pa ni nikjer tega v biosu. v navodilih piše da avtomatsko zazna, ko se vklopi kaj v front panel. programsko se tudi nastavlja za front panel komaj takrat, ko je kaj vklopljeno: "Before set up, please make sure the playback devices are well plugged in the
jacks on the rear or front panel. The Realtek HD Audio front output item will appear after you pluging the speakers into the jacks on the front panel."

ufek ::

zdaj sem povprašal še pri MSI podpori in dobil takšen odgovor: "JAUD is compliant with Intel® High Definition Front Panel I/O Connectivity Design Guide. Maybe your case is desigined according to AC97 and there is some different. Besides, your connection is not wrong but PIN4 like AUD-VCC and should be connected. Please refer to JAUD1 Pin Definition in the following diagram. If there is no connecting cable in your case, maybe you can't use JAUD1."

no fajn, očitno ma moje ohišje narejen front panel za stare AC97 zvočne, ker tega kabla AUD-VCC ni.. ;( no fajn sem se zajebal ko sem kupoval komponente. zdaj imam pa lepo neizkoriščen front panel pa tak bi ga potreboval. sranje :\

še enkrat hvala vsem za nasvete.

LP!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Virus?

Oddelek: Omrežja in internet
6921 (821) Hendrix
»

Kako mocneje pritrditi hladilnik na K7 plato?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211352 (1090) _godzila
»

Vodno - par vprasanj

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241983 (1399) tec
»

Dobil sem dve neznani enoti...

Oddelek: Strojna oprema
101091 (945) flashroyal
»

volan

Oddelek: Igre
101030 (926) .smidge.

Več podobnih tem