» »

Višješolsko izobraževanje (6. stopnja)

Višješolsko izobraževanje (6. stopnja)

TheHijacker ::

Mogoče se kdo najde v tej zgodbi:

Po srednji šoli (Vegova, končana z zaključnim izpitom) sem imel priliko takoj opravljati pripravništvo v nekem podjetju blizu doma. Naprej na fakulteto nisem imel namena takoj it. Pol leta je trajalo pripravništvo in po njem s v podjetju potrebovali programerja/administratorja tako da so me zaposlili naprej in hip hip sedaj imam že sedem let in pol delovne dobe ;). Izobrazbo pa seveda le peto stopnjo torej srednja šola, naziv računalniški tehnik.

Punca pa še pridno študira in sicer bo čez dve leti diplomirala. Torej dve leti lahko načrtujem kaj in kako bo po teh dveh letih, ko planirava gradit hišo in zaživet skupaj.

Zunanji sodelavec, ki dela tudi za nas, mi je svetoval naj se odločim za šolanje ob delu. Ker mi matematika smrdi :\, je ena izmed idej bila višješolsko izobraževanje. Torej šesta stopnja. Študiranje ob delu. Plačljivo. Traja dve leti.

Našel sem eno izmed podjetij, ki se ukvarja s izobraževanjem odraslih in sicer podjetje CPU ter njihov študijski program Informatika. Letos bo ta program organiziran prvič. Predavanja so 2x tedensko v popoldanskih časih in po diplomiranju dobiš naziv inženir informatike. Vsekakor se sliši lepše kor računalniški tehnik >:D.

Cena ni nizka ampak k sreči meni celotno izboraževanje plača podjetje. Hvala direktor! Vpisan sem že. Trenutno nas je prijavljenih 26 ampak prijave so možne do septembra. Štartamo oktobra.

Izpiti so podobni tistim na FRI. Celo tako podobni da po zaključku tega šolanja se lahko vpišeš v visokošolskegi programi na FRI in za prvi letnik opraviš samo še tri izpite pa si v drugem letniku (predmeti z matematiko :|). Imaš pa tudi že opravljenih nekaj predmetov za drugi letnik.

Če si zaposlen na žalost nimaš polnopravnega statusa študenta (boni in ostale ugodnosti).

Ima kdo izkušnje z višješolskim programom in učenja ob delu? Je kdo morda zaključil isti program pri drugih podjetjih, kot je recimo B2?
http://www.google.si

@nny ::

Če gre za privat šolo, je dobro vsaj to, da se bo dalo kakšno stvar bolj človeško zmenit, oziroma se bodo tvojemu urniku malo bolj prilagodili, ti kdaj šli na roko, zamižali na en uč ipd.1700€ pa ni tako zelo hudo visoka vsota.
Ponavadi je v taki varianti tudi lažji program. Na FRI te - po ljudskem glasu sodeč - ne jeb..o tri posto.;( Bi pa prej premislila ali ti je samo do naziva dipl. whatever ali se hočeš zraven še kaj naučiti (veliko sicer nepotrebnosti, a vseeno).
In ja - študij ob delu je naporna reč. Brez hude motivacije ne bo šlo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: @nny ()

TheHijacker ::

Seveda se želim tudi kaj novega naučit. Čeprav imam 7 let delovnih izkušenj na področju informatike verjamem, da je še precej stravi, ki jih sploh ne poznam ali pa ne v takšne detaile. Ravno zato se prav veselim oktobra, ko se zadeva začne.

Motivacije je zaenkrat dovolj. Imam pa tudi popolno podporo svoje punce 8-).

Komaj čakam.
http://www.google.si

dare123 ::

Tudi sam sem razmišljal nekaj v tej smeri, samo me zanima, kako je glede znanja, ki ga potrebuješ za ta študij?
Jaz kakega posebnega znanja kar se tiče programiranja, nimam.
A bi šlo skozi na tak način, ali potrebuješ vsaj osnovna znanja, kar se tiče programiranja in podobnega?

TheHijacker ::

Kolikor vem bo programski jezik Java. Fino bi bilo, če že kaj prej o tem veš. Vsaj glavne osnove. Bo veliko lažje začet. Če gledaš z druge strani imaš do oktobra precej časa, da se zelo dobro naučiš programirat. :D
http://www.google.si

drejc ::

Praktična matematika na FMF-VSŠ ni napačna odločitev btw, nej te ne prestraši ime fakultete, je čist na nivoju FRI-VSŠ s tem da malo več "trajnega" znanja odneseš.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

gzibret ::

Moje mnenje - ne zapravljat cajta, energije in volje za neke bedne fakse. Na 7. stopnjo se spravi in naredi tista 4 leta ob delu ;(

Matematiko je še vsak, ki se je malo pomatral, naredil. Če pa se bo kaj zataknalo, pa postaj v oddelek šola, pa bomo videli, kaj se bo dalo naredit.
Vse je za neki dobr!

@nny ::

"Na 7. stopnjo se spravi in naredi tista 4 leta ob delu"

Naj me vseka strela. Pri priči!;((

Povprečen čas študija v Slo je 7-8 Let ob 40% osipu in to za REDNE študente, ki naj ne bi imeli drugega dela kot samo študij. Obstaja celo faks v Lj, kjer je povprečen čas študija reci in piši 15 let. Ampak podatek ni javen, ker bi paradajzi dobili prehudo konkurenco:8). Jap!
Hijacker pa bo zmazal faksek ob delu, punci, gradnji hiše in še kakšenem otročku. Všteti je treba še totalno zbirokratiziran sistem na univerzi, toge in zaj.. prfokse in obvezno vsaj en selekcijski izpit.
V 4 letih.
Ni blema.


Celo za moje pojme prehud optimizem!

gzibret ::

No, mislil sem 4 "uradna" leta oz. 4.5 uradnih let na FERI.

> Hijacker pa bo zmazal faksek ob delu, punci, gradnji hiše in še kakšenem otročku.

Odvisno od količine volje. Jaz sem dal le nasvet.
Vse je za neki dobr!

cekr ::

Lahko tudi poskusiš na FOV. V 4 letih se da narest VS informatika. Slišim pa, da kdor je priden pride skozi tudi prej.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Pšenični ::

Mam fov - delovne procese.Včasih je bila to 7 stopnja, po bolonski pa je 6.2.Fov se da narest ob delu-študij traja ob delu z absolventskim stažem 5 let.
Včasih opazim posmehljiv odnos do FOV -ja, vendar takim priporočam naj gredo tja in ga naredijo.S službo je tako, najbolj zaželena je informatika, tako da bi ob morebitnem zaključku študija službo dobil v par mesecih, vendar ti službo že imaš.Osip na naši šoli(študij bom letos nadaljeval, na bolonskem magisteriju, seveda če me bodo sprejeli) pri študiju ob delu je okoli 80%.Tako da jih konča zelo malo.Vzrok zato je podcenjevalen odnos do FOV, pa tudi mišljenje da lahko ta faks naredi vsakdo.Seveda je potrebno vzrok za to iskati tudi v tem da sem prihajajo tudi tisti ,ki niso na drugih fakulteteh naredili ničesar in mislijo: oh, to bom pa že naredil.... Je tudi kar nekaj izločevalnih predmetov in sicer matematika, angleščina, statistika- po mojem mnenju.Na vprašanje ali se da študij končati prej -je odgovor da se ga da.Vendar če si redno zaposlen je ponavadi tako, da se je potrebno kar precej naprezati da to dosežeš.Hvalijo se pa navadno tisti, ki redno niso zaposleni, to pa ne povejo..Fakulteta je nova ,lepa in se še širi.Oprema je na zavidljivi ravni in ne bom se zlagal če rečem da je to ena od najbolje opremljenih fakultet v Sloveniji.Ko prideš na Fov začutiš, da je na nivoju, če ne verjameš se kdaj zapeji v Kranj.Katerokoli višjo šolo, ti odsvetujem, še posebej, če misliš kdaj nadaljevati s študijem.Vpiši se na univerzitetno smer(upam da je ob delu-nisem siguren) ,ki omogoča tako kot je včasih tudi visoka(pred tisto novelo o visokem šolstvu-se mi zdi), vpis na bolonski magisterij ,če si to morda kdaj žaželiš.Pojdi na spletno stran Fov in poglej.............


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Višja šola za informatiko (B2)

Oddelek: Šola
3416196 (6718) Raptor F16
»

Delo ali študij

Oddelek: Šola
194704 (3617) Trupl0
»

Izredni študij, MB, računalništvo?

Oddelek: Šola
116064 (4527) T-h-o-r
»

Bo šel letos kdo študirati izredni študij računalništva na FIŠ?

Oddelek: Šola
358631 (7751) Yacked2
»

Visja sola informatika (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7930937 (21103) drzni86

Več podobnih tem