» »

Kateri wireless router?

Kateri wireless router?

Markoff ::

Kateri od naslednjih routerjev bi priporočili (če ima kdo izkušnje s kakšnim od modelov)?
- Asus Wireless Router WL-550gE
- Asus Wireless Router WL-520G
- Digitus Wireless Router 802.11G

Kakšne so kaj izkušnje s katerim od modelov pri uporabi P2P programja (DC++, torrenti)?

In še: ima kdo izkušnje s servisom na Comtronu? V JAE so me nazadnje zelo razočarali, ko so mi Asus-ov router WL-500G, ki je imel očitne tehnične težave, menjavali skoraj 45 dni (kolikor je zakonska omejitev odprave težav). Še vedno nisem prepričan, ali imam neposrečeno enoto ali je cela serija škart roba, ker mi še vedno ne deluje 100% zanesljivo.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

mtosev ::

Digitus LOL :) ce hoces me probleme ga vzami:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

IceIceBaby ::

Poglej še malo Netgear modele če ti kateri ustreza. Problemov praktično ni cene so pa tudi ugodne.

pivo ::

netgear je ok ja,reklamacije so manj kot 0,5% podpora je tudi vredu, lahko pa pogledaš tudi po asusu, je cenovno malo bolj dostopen kot Netgear, ima pa 2 leti garancije (Netgear pa 3) če ti to igra kaj vloge. Sta pa oba2 kvalitetna kar se routerjev tiče
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

jan01 ::

Nebenega od teh.
Z naslednjimi wireless dobro deluje, p2p tudi brez problemov. Skoraj obvezna pa je zamenjava firmwara na kaj boljšega(dd-wrt, openwrt, ...)
Vzami Buffalo WHR-HP-G54 (le 55€, pchand.si, nakupi.net, ...). Lahko ga nadgradiš z boljšimi firmwari(dd-wrt, glej
Dražja možnost je linksys wrt54gL(85€)

List ::

In še: ima kdo izkušnje s servisom na Comtronu? V JAE so me nazadnje zelo razočarali, ko so mi Asus-ov router WL-500G, ki je imel očitne tehnične težave, menjavali skoraj 45 dni (kolikor je zakonska omejitev odprave težav). Še vedno nisem prepričan, ali imam neposrečeno enoto ali je cela serija škart roba, ker mi še vedno ne deluje 100% zanesljivo.


Podobno pri meni (v JAE). Moram pa priznat, da so mi dali nadomestno stvar in na koncu(po ~40-ih dneh), ko mi je prodajalec razložil kolk sm butast, zajedljiv, .i.p. in jim nisem hotel verjeti, so mi vrnili kupnino. Dobro, razen tega da sem bil kregan, pa da sem moral čakati kljub poprejšnjemu dogovoru in drugega časjemočega pregovarjanja nimam drugih pripomb (ma sej je dost).
Pooblaščeni "serviser" in uvoznik tega ruterja(ruter Bandridge) je pa Technotop. Ko sem ga prvič nesel k njim na popravilo so mi ga takoj zamenjali za novega (sicer brez podaljšanja garancije in brez stroškov prevoza), ko se mi je pokvaril isti model drugič, sem (lepo) prosil da mi to robo zamenjajo(imajo tudi trgovino) za kaj manj pokvarljivega se je prijazna trgovka strinjala, nakar pride šef in vso stvar zakomplicira... rekel naj pustim ruter tam pri njih in ker je bil serviser na dopustu, naj bi bil brez neta(oz. brez nadomestnega ruterja) ta čas, če pa se ne strinjam pa da naj ga nesem nazaj na JAE... kjer se je potem po 40 dneh razpletla zadeva, kot sem napisal zgoraj.

Kaj sem se naučil iz tega -> To, da v JAE ne grem več, ker so možni zapleti z garancijo in postanejo živčni(morda samo en prodajalec), če se mu ne prepustiš da bi te nablefiral. In to, da kamor že grem, vprašam kje je servis za robo, ki jo kupujem, ker če je ločen od trgovine je po moje nekaj možnosti, da bo servis nalagal zakonske obveznosti na trgovino, v trgovini pa obratno. Poleg tega bom sedaj naprej najprej vprašal na servis s kakšno dostavo želijo, da jim dostavim pokvarjeno robo, potem pa se šele odločim al bo to osebno al bo pošta... (v primerih ko me pošiljajo sem in tja)
In ker Markoff že ravno sprašuješ o Comtronu (čeprav "odgovarjam" že malo pozno), sicer slabih izkušen (še) nimam (razen da imam včasih občutek, da niso povsem prepričani kaj prodajajo), so mi pa pošteno(?) povedal, ko sem hotel kupit neko poceni robo, da naj raje vzamem eno drugo (približno enako drago), ki naj se ne bi kvarila. (WL-520G Premium je pri njih cenejši za ~ 4 €)
Mjah, še raje pa bom verjetno sedaj naprej prešaltal samo na spletno nakupovanje. Upam, da pri tem ne bom imel problemov. Aja, ko sem telefoniral na Technotop glede povračila stroškov prevozov, mi je šef tud tukaj neprijazno a vztrajno dopovedoval kolk sem butast... samo toliko, da če radi to poslušate, veste kam morate it... stroškov prevozov (po ceni pošte) nisem in jih ne bom videl.

maticm ::

wrt54gL(85€)

Resnična cena je okoli 70€ za ta model, če pa se zapelješ do Celovca ga pa dobiš za 55€.

suntrace1 ::

Mimovrste ima za 80€, pa še pelat se ni treba nikamor.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
879722 (6463) janezek67
»

Router ASUS WL-520GU PROBLEM!!!

Oddelek: Omrežja in internet
61535 (1162) vbohinc
»

Nakup Ruterja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12712666 (9264) Pyr0Beast
»

Kateri brezžični router?

Oddelek: Kaj kupiti
51142 (1081) racOOn
»

Nakup brezžičnega routerja

Oddelek: Omrežja in internet
283720 (3049) opajec

Več podobnih tem