» »

Kaj je narobe tu...(php)

Kaj je narobe tu...(php)

teac ::

Mam en problem v php-ju!

while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
$q = "SELECT p.ID, d.ID_moj FROM prva AS p, druga AS d
WHERE p.ID = d.ID_moj";
$st = mysql_num_rows(mysql_result($q));
.
.
.
}

Javi pa mi:

Warning: Supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:/apache/htdocs/inc/fajl.php on line 22

22 vrstica pa je:
$st = mysql_num_rows(mysql_result($q));
  • spremenilo: teac ()

cahahopie ::

Eee.... nekaj ti manjka... to pa bo mysql_query funkcija.
$q = mysql_query("SELECT n.ID, k.ID_moj FROM prva AS n, druga AS k WHERE n.ID = k.ID_moj");
$st = mysql_num_rows($q);

V mysql si se pa konektu in izbral bazo?
Pa mysql_result funkcija se redko uporablja, ker je bistvu počasnješa od mysql_fetch_row(), mysql_fetch_array() in mysql_fetch_object(), kljub temu da vrne samo en row.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cahahopie ()

teac ::

cahahopie:
Ne, to ni to..še vedno mi javi isto.
Sicer to dela, vendar si pozabil da imam jaz "$st = mysql_num_rows(mysql_result($q));" in ne "$st = mysql_num_rows($q);"....(tvoja verzija dela:D).

Sicer pa, kaj hočem naredit, mogoče bo to komu pomagalo.
Iz ene tabele berem vrednosti in jih izpisujem (
$result = @mysql_query("SELECT ID....FROM prva)
), v while zanki. Potem pa bi rad, da bi mi pri vsakem izpisu v while zanki še odprlo tabelo 2 in preverilo kolko ID-jov, ki jih v drugo tabelo sam vpisujem je enakih (pogoj pa je, da je ID v drugi tabeli enak ID-ju v prvi).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: teac ()

cahahopie ::

Misliš ti na kaj takšnega kot je npr. na slo-techu novica in nato nanjo komentarji? In kolikor tebe razumem ti želiš v while stavku za vsak izpis iz tabele1 še izpis vseh rowow iz tabele2? In da je tako id v tabeli1 enak tablei2?
Ponavadi se lotevamo stvari tako, da npr. ima tabela novica nek svoj id, ki ga ob odajanju komentarja zapišemo v npr. novicaID v komentar tabelo, kjer imajo tudi posamezni komentarji svoje IDje. In tako lahko selektaš komentarje za posamezno novico iz baze. No seveda če si tako mislu...veš.. raje razlož na primeru.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cahahopie ()

JerKoJ ::

Koda ki bi delovala bi bla neki temu podobnega

$result=mysql_query('SELECT * FROM prva');
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
$result2=mysql_query('SELECT COUNT(id) AS stev FROM druga WHERE id= ' . $row["id"] );
$row2=mysql_fetch_array($result2);
$stev_id_druga=$row2["stev"];
...
}

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JerKoJ ()

teac ::

JerKoJ:
Točno to sem rabil, hvala! :D

cahahopie:
Ja, nekaj podobnega, kot je komentiranje novic. Samo jaz bom to uporabil za nekaj drugega! Sicer, pa tako imam nareto tako, kot si to opisal, samo jaz nisem znal pobrat ven število id-jev, ki so enaki v povezavi z prvo tabelo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PHP login skript

Oddelek: Izdelava spletišč
282520 (1106) Lion29
»

php variable scope problem

Oddelek: Izdelava spletišč
81087 (1000) darh
»

sort

Oddelek: Izdelava spletišč
51107 (1028) darh
»

Zakaj? (php & mySQL)

Oddelek: Programiranje
5975 (902) darh
»

MySQL & PHP napaka..

Oddelek: Programiranje
211435 (1250) lordgreg

Več podobnih tem