Forum » Elektrotehnika in elektronika » programiranje procesorja
programiranje procesorja
korenje_ver2 ::
pa to ne mores verjet. ze ko imam skoraj vse se odpravim po nakup prosojnic. nikjer za dobit razn v big bangu, kjer jih prodajajo 50 za 7990 sit. pa a so nori al kva. zgleda da bo treba pocakat do ponedeljka.
ok moj prvi poskus neuspesen... struktura se je lepo vidla... vendar mi je prej razzrlo stranice, tko da se je struktura, bolj bleda, vidla samo na sredini.v cem je fora?
pa kako zdej preprecit, da se mi delajo kapljice na povrsini, ko pospricam s positivom?
pa kako zdej preprecit, da se mi delajo kapljice na povrsini, ko pospricam s positivom?
CaqKa ::
one tipke ko si jih imel na shemi povezane samo na en pol si povezal kam?
s prebiranjem te teme sem dobil malo veselja da bi spet oni conradov ccbasic malo zagnal.
me pa nekaj zanima.. danes ko mi je main računalnik notebook z usb priključli in nobenim serial ali vzporednim... kako se naj spravim k delanju česa takega. korenje če sem prav razumel ima vse skup preko usb...
sicer pa mi pa oni usb > com konverterji ne dišijo preveč.
s prebiranjem te teme sem dobil malo veselja da bi spet oni conradov ccbasic malo zagnal.
me pa nekaj zanima.. danes ko mi je main računalnik notebook z usb priključli in nobenim serial ali vzporednim... kako se naj spravim k delanju česa takega. korenje če sem prav razumel ima vse skup preko usb...
sicer pa mi pa oni usb > com konverterji ne dišijo preveč.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
tiste tipke sem povezal na +5V in na pin od pica. med tem pinom od pica in tipko sem dal en 100nF kondi in 300kohm upor.
zcetrt ::
In ko boš tipko pritisnil, se bo zgodilo kaj?
Tipko se veže takole. Pin mora biti konfiguriran na vhod, seveda. Lahko daš pa med pin mikrokontrolerja in razcepišče upora še en kondenzator, a to ob pravilni uporabi ni potrebno.
Ko ni pritisnjeno, je napetost na pinu 0V. Ko pritisneš, steče tok med 5V preko upora na 0V in ves padec napetosti je na uporu, zato napetost na pinu mikrokontrolerja naraste na 5V. Debouncinga se znebiš softversko (naslednjič preverjaš tipko po npr. 10 ms ali še kasneje).
Caqka, dobijo se USB programatorji. Sicer se USB rs232 konverterij ne obnesejo najbolje. No, odvisno kateri. Samogradnja USB programatorja pa je tudi mogoča, a precej bolj komplicirana kot rs232.
Tipko se veže takole. Pin mora biti konfiguriran na vhod, seveda. Lahko daš pa med pin mikrokontrolerja in razcepišče upora še en kondenzator, a to ob pravilni uporabi ni potrebno.
Ko ni pritisnjeno, je napetost na pinu 0V. Ko pritisneš, steče tok med 5V preko upora na 0V in ves padec napetosti je na uporu, zato napetost na pinu mikrokontrolerja naraste na 5V. Debouncinga se znebiš softversko (naslednjič preverjaš tipko po npr. 10 ms ali še kasneje).
Caqka, dobijo se USB programatorji. Sicer se USB rs232 konverterij ne obnesejo najbolje. No, odvisno kateri. Samogradnja USB programatorja pa je tudi mogoča, a precej bolj komplicirana kot rs232.
4.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zcetrt ()
zcert, kondenzator si pozabu narisat. v glavnem ko tipko prtisnes, se v tem casu napolni kondenzator. ko tiko spustis, je se vedno napetost na pinu, dokler se kondenzator ne sprazni. softversko pa nocem preverjat. kaj ce bi mel kaksnga psihica, ka bi prtisnu na tipko 2000000x na sekundo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: korenje_ver2 ()
zcetrt ::
Kondenzator se sprazni kam in kdaj, korenje?
In še en dokaz, da ne bereš... Kondenzator ni potreben za zaznavanje tipke, nisem ga pozabil narisati. Sem pa najprej želel z ASCII narisati pa vse presledke na slotechu hrčki pojedo...
In še en dokaz, da ne bereš... Kondenzator ni potreben za zaznavanje tipke, nisem ga pozabil narisati. Sem pa najprej želel z ASCII narisati pa vse presledke na slotechu hrčki pojedo...
4.
zcert, ce se ne ves, je napetost med pini in gnd 0.2-0.4V, medtem ko so odprti za branje.
BluPhenix ::
In časovna konstanta praznenja tega RC člena je? Pa tok ki bo tekel, si siguren, da ne bo uničil PICa?
NE pozabit, da če je premajhna časovna konstanta, se pritiska tipke ne bo dalo "zaznati", če pa bo prevelika pa ne boš mogel hitro pritiskati ...
Ko so pini odprti za branje je na njih toliko, kolikor pritisneš.
No, sej boš videl kako to gre. (tako vsekakor ne).
NE pozabit, da če je premajhna časovna konstanta, se pritiska tipke ne bo dalo "zaznati", če pa bo prevelika pa ne boš mogel hitro pritiskati ...
Ko so pini odprti za branje je na njih toliko, kolikor pritisneš.
No, sej boš videl kako to gre. (tako vsekakor ne).
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BluPhenix ()
glih gledam http://www.techitoutuk.com/knowledge/el...
ce je na obeh straneh kondija 0V medtem ko je poln, se ta izprazni. kako hitro se bo izpraznil, poskrbi upor, verjetno. no v glavnem tak nacin vezeve sem vzel po nekem tutorialu za prziganje ledic na picu z gumbi...
kle je pa se en primer, kako deluje z uporom... http://www.ngsir.netfirms.com/englishht...
torej ko izklopim stikalo, se bo kondi zacel praznit. praznil se bo pocasi, in ko ne bo vec napetost 4V, bo signal 0 na pinu. takrat nej bi se interrupt se enkrat sprozil...
ce je na obeh straneh kondija 0V medtem ko je poln, se ta izprazni. kako hitro se bo izpraznil, poskrbi upor, verjetno. no v glavnem tak nacin vezeve sem vzel po nekem tutorialu za prziganje ledic na picu z gumbi...
kle je pa se en primer, kako deluje z uporom... http://www.ngsir.netfirms.com/englishht...
torej ko izklopim stikalo, se bo kondi zacel praznit. praznil se bo pocasi, in ko ne bo vec napetost 4V, bo signal 0 na pinu. takrat nej bi se interrupt se enkrat sprozil...
Zgodovina sprememb…
ma jz bom znoru...
ko potapljam v NaHO, mi lepo pusti crte... tm kjer naj bi bile pa vecje povrsine, jih pa spere, tko da se vidjo sam stranice. je dobro dat tako ploscico prvo v pecico na 70°C za 10 min? bo kej bl pomagal?
ko potapljam v NaHO, mi lepo pusti crte... tm kjer naj bi bile pa vecje povrsine, jih pa spere, tko da se vidjo sam stranice. je dobro dat tako ploscico prvo v pecico na 70°C za 10 min? bo kej bl pomagal?
Jackal ::
Če delaš s Positiv 20 sprejem ga pusti, da se dobro posuši (na sobni temperaturi vsaj kak dan), za hitrejše sušenje pa pomaga pečica. Drugače vse piše na pločevinki od spreja. Le prebrat je treba.
Si probal različne čase osvetljevanja? Mogoče je narobe to, da premalo ali predolgo osvetljuješ. Koliko časa razvijaš vezje v NaOH? Kakšno koncentracijo NaOH imaš?
Si probal različne čase osvetljevanja? Mogoče je narobe to, da premalo ali predolgo osvetljuješ. Koliko časa razvijaš vezje v NaOH? Kakšno koncentracijo NaOH imaš?
Walking the way is something completely different than imagining the way.
ja sem probal mal dlje osvetljevat in je blo ful boljs. osvetljeval sem cca 2x 3min. koncentracija pa cca 1/3 zlicke, TJ 3g na 0.5L vode. Obsevana plast se je sprala skoraj takoj v 2 sec. Na zalost ne vse, pa sem se malo podrmal in so se sprale se neobsevane povrsine. Nc bom dal v pecico.
Se nekaj fotk...
ej kva vi naredite, ko namocite vase stvari v NaHO? malo pomesate in potem ko ven potegnete, date na robec?
ej kva vi naredite, ko namocite vase stvari v NaHO? malo pomesate in potem ko ven potegnete, date na robec?
Zgodovina sprememb…
ma fak no. glih ko sem mel idelano mesanico za luzit, je zatajila ze originalna stran. pismu. pa tko lepo je blo na uni strani ka sm jz pospricu.
icek ::
pa to ne mores verjet. ze ko imam skoraj vse se odpravim po nakup prosojnic. nikjer za dobit razn v big bangu, kjer jih prodajajo 50 za 7990 sit. pa a so nori al kva. zgleda da bo treba pocakat do ponedeljka.
Dovolj dober je navadni pavs papir, ki pa je zelo poceni.
Rider of Theli
www.air-tv.net
www.air-tv.net
faaaaaaak. cez noc mi je kislina razzrla par vezic. pa to ne mores verjet. ceprov sem ploscico fino spral.
Ok resno. To ni irc, tako da prosim če nam take izpade prihraniš. Če imaš kaj pametnega za napisat, vprašat dej, ne pa teme uporabljat za take izpade, ker jih je bilo zadnje čase že dovolj.
V nasprotnem primeru bo sledila ključavnica. Resno.
V nasprotnem primeru bo sledila ključavnica. Resno.
TESKAn ::
No, vso srečo z lotanjem prek vij pod PICem. In če ti je povezave razžrlo, kot praviš, že nisi mogel tako fino sprat ploščice...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Brane2 ::
A si ne bi ti malce uredil pogojev jedkanja, razvijanja, osvetlitve in vrtanja ?
Mislim končni izdelek je videt kot 24-karatno s**nje, brez zamere.
Saj nisem nek zagovornik lepote, samo za tole bo pa čudo če bo delalo, da o zanesljivosti ne govorimo.
Daj lepo si uštimaj metodo za izdelavo razvijalca, ravno tako za mešanje kisline.
Potem pogruntaj s katerimi nastavitvami dobiš najboljši odtis na folijo. Jaz svojo folijo segrejem na ene 80˚za recimo pol ure, da se barva lepo zapeče.
Eni dajejo dva enako sprintana filma enega čez drugega za boljši rezultat. V glavnem film mora biti res črn in res lepo pritisnjen na tiskanino.
Koncentracija razvijalca je tudi kritična.
Pa saj imaš vse lepo napisano in opisano v članku. O.K. Probal si za prvič toliko da si dobil "grif", sedaj pa ustvari okolje, v katerm boš lahko tiskanino sproduciral hitro in brezhibno. Ne delat traparij. Tole ni pisanje kode.
Vzemi si čas in tudi ploščico lepo nariši. Če delaš via-e, potem jih naredi tako velike, da jih boš brez težav zalotal itd.
In ne uporabljat autorouterja, če si nov s programom. Karkoli že uporabljaš, si vzemi čas, da to spoznaš. Poglej si knjižnice in elemente v njih in po možnosti iz njih naredi svoje knjižnice, ki jih boš uporabljal sam pri vsakdanjem delu.
Mislim končni izdelek je videt kot 24-karatno s**nje, brez zamere.
Saj nisem nek zagovornik lepote, samo za tole bo pa čudo če bo delalo, da o zanesljivosti ne govorimo.
Daj lepo si uštimaj metodo za izdelavo razvijalca, ravno tako za mešanje kisline.
Potem pogruntaj s katerimi nastavitvami dobiš najboljši odtis na folijo. Jaz svojo folijo segrejem na ene 80˚za recimo pol ure, da se barva lepo zapeče.
Eni dajejo dva enako sprintana filma enega čez drugega za boljši rezultat. V glavnem film mora biti res črn in res lepo pritisnjen na tiskanino.
Koncentracija razvijalca je tudi kritična.
Pa saj imaš vse lepo napisano in opisano v članku. O.K. Probal si za prvič toliko da si dobil "grif", sedaj pa ustvari okolje, v katerm boš lahko tiskanino sproduciral hitro in brezhibno. Ne delat traparij. Tole ni pisanje kode.
Vzemi si čas in tudi ploščico lepo nariši. Če delaš via-e, potem jih naredi tako velike, da jih boš brez težav zalotal itd.
In ne uporabljat autorouterja, če si nov s programom. Karkoli že uporabljaš, si vzemi čas, da to spoznaš. Poglej si knjižnice in elemente v njih in po možnosti iz njih naredi svoje knjižnice, ki jih boš uporabljal sam pri vsakdanjem delu.
On the journey of life, I chose the psycho path.
A kdo ve, kako napraviti invercijo slike v eaglu, ker bi rad lužil samo tam, kjer bodo loti? A je potrebno ponovno vse luknjice narisat?
JutriPS3 ::
offtopic:
Korenje, pa ti dejansko sploh prebereš kaj ti drugi napišejo. Ker takoj nekaj z novim vprašanjem ko še starih nimaš razčiščenih
Korenje, pa ti dejansko sploh prebereš kaj ti drugi napišejo. Ker takoj nekaj z novim vprašanjem ko še starih nimaš razčiščenih
ja berem in imam vse razcisceno do zdej. Vezice mi je razzrlo od spodaj in ne zgoraj. Zvecer so kontakti delali se normalno, vendar jih je potem naslednji dan razzrlo, zaradi korozije verjetno....
Aja, in tista "bormašina" tudi ni za te stvari.
O.K. probal si za prvič in sedaj vidiš kako to gre.
Za naprej pa rabiš majhno bormašino z natančno glavo, stojalo zanjo in majhne vidia svedre.
Ali vsaj solidno majhno mašinco in dobre navadne svedre.
O.K. probal si za prvič in sedaj vidiš kako to gre.
Za naprej pa rabiš majhno bormašino z natančno glavo, stojalo zanjo in majhne vidia svedre.
Ali vsaj solidno majhno mašinco in dobre navadne svedre.
hm. to je namenski vertikalni vrtalni stroj in ne neka bor masina. O natancnosti ti pa povem lahko to, da sem lahko vpel fi 0.5mm sveder notri. ima pa do 2400min-1. sveder je pa hss, kar je cist vredu. pri vrtanju v tako mehak material se sigurn ne more poskodovati, kvecjemu se lahko zvije, kar je ponavadi tudi najvecji in edini problem.
Zgodovina sprememb…
Vezice razžrlo ode spodaj? Vsak dan slišiš kaj novega...si ti pustil tiskanino v kislini čez noč?
Glava že prime sveder, ne prime ga pa vedno totalno simetrično, kar se ti pozna pri vrtanju.
Sploh pa za solidno vrtanje rabiš veliko trši sveder in višje obrate, sploh za vitroplast (ko boš delal z njim).
ČImtanjši je sveder, temvečja je potrebna hitrost vrtenja za dano kombinacijo sveder/material in to je ponavadi veliko nad tistih 2.000 o/min...
Sploh pa za solidno vrtanje rabiš veliko trši sveder in višje obrate, sploh za vitroplast (ko boš delal z njim).
ČImtanjši je sveder, temvečja je potrebna hitrost vrtenja za dano kombinacijo sveder/material in to je ponavadi veliko nad tistih 2.000 o/min...
teskan, ne. Verjeno nisem dobro spral.
Brane, vem. Sem strojnik, tko da mi ni to španska vas.
Zdej bi pa čimprej rad naredil še eno plsat z positiv 20, predn mi še kej razžre oz odpade. Rad bi jedkal samo tam, kjer pridejo kontakti, pa me zanima če se da s tem eaglom invertat slikico?
Brane, vem. Sem strojnik, tko da mi ni to španska vas.
Zdej bi pa čimprej rad naredil še eno plsat z positiv 20, predn mi še kej razžre oz odpade. Rad bi jedkal samo tam, kjer pridejo kontakti, pa me zanima če se da s tem eaglom invertat slikico?
Tudi če se ne da, verjetno Eagle lahko da od sebe postscript in mnogi postcsript driverji lahko invertirajo sliko.
Tudi če je ne bi, bi jo lahko invertal v kakem Corelu.
Vsaj tako sem jaz delal s Tangom. Platico sem sprintal na postscript driver v file, nato pa sem posamezne layerje zložil in uredil na eno A4 stran in dal printat.
Tudi če je ne bi, bi jo lahko invertal v kakem Corelu.
Vsaj tako sem jaz delal s Tangom. Platico sem sprintal na postscript driver v file, nato pa sem posamezne layerje zložil in uredil na eno A4 stran in dal printat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
BTW: Če si strojnik in praviš, da je tista bormašina čisto ok, potem si ubodi vidia svedre.
Tudi tanki svedri imajo vpenjani del debel 3.15 mm in bodo bistveno lepše "sedli", pa izvrtine bodo bistveno boljše.
Tista zadeva prevrta tiskanino ko da bi bila z laserjem rezana.
Tudi tanki svedri imajo vpenjani del debel 3.15 mm in bodo bistveno lepše "sedli", pa izvrtine bodo bistveno boljše.
Tista zadeva prevrta tiskanino ko da bi bila z laserjem rezana.
svedri iz karbidne trdine so krhki. malo ruknes in ze poci. taki svedri se uporabljajo za vrtanje v kaljena jekla, ne pa za plastiko/baker.
Uporabljam tale stroj:
drgac mi je pa ze uspelo invertirat sliko. Sem videl, da ce sem exportu v .bmp sliki, so bli printi v photoshopu se vedno enake velikosti. Tko da sem kr v photoshopu invertu.
Sam tile moji svedri iz hitroreznega jekla tudi lepo rezejo. Plastika se nic ne zafecla v sveder, kar je dobro.
Brane, me pa neki zanima. Tale sveder je 0.5mm, kar je premalo za standarne zice. Mislim da so od utp kabla zice 0.5mm, vendar bom tezko naredu tiste via-e. Kje bi dobil sveder 0.6mm in 0.8mm?
Uporabljam tale stroj:
drgac mi je pa ze uspelo invertirat sliko. Sem videl, da ce sem exportu v .bmp sliki, so bli printi v photoshopu se vedno enake velikosti. Tko da sem kr v photoshopu invertu.
Sam tile moji svedri iz hitroreznega jekla tudi lepo rezejo. Plastika se nic ne zafecla v sveder, kar je dobro.
Brane, me pa neki zanima. Tale sveder je 0.5mm, kar je premalo za standarne zice. Mislim da so od utp kabla zice 0.5mm, vendar bom tezko naredu tiste via-e. Kje bi dobil sveder 0.6mm in 0.8mm?
Zgodovina sprememb…
Ne bi raje ti malo pomozgal in zrutal ploščico na roke? Rezultat bi bil:
- lepši
- lažji za naredit
- bi bila veliko večja verjetnost, da ti bo delalo.
- lepši
- lažji za naredit
- bi bila veliko večja verjetnost, da ti bo delalo.
ma sej mi gre vse cool. zdej sem 3 via-e uspesno zlotal. sam sem se nato upekel kr fino, ko sem z rokami prijel za vroci del spajkalnika. ja moralo se je zgoditi... tko da je projekt do nadaljnega opuscen
drgac mas pa prov. mi je zal da nisem na roke zrutal. tko da za nasljednic vem...
drgac mas pa prov. mi je zal da nisem na roke zrutal. tko da za nasljednic vem...
Zgodovina sprememb…
VolkD ::
Premetanka:
>ma sej mi gre vse cool, sem z rokami prijel za vroci del spajkalnika. sem 3 via-e uspesno zlotal. tko da je projekt do nadaljnega opuscen.
>ja moralo se je zgoditi.
>drgac mas pa prov tko da za nasljednic vem.
>>>
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
JutriPS3 ::
korenje: pa si čisto opustil projekt ali nameravaš nadaljevati potem ko se ti zaceli roka?
Ja dons sem zacel nadaljevati, kljub mehurckoma na prstih. Ugotovil sem, da en pin iz pica ni nikamor povezan , ker zgleda ni blo kontakta na skici . Pa tolk sem se trudil, da nebi vlekel žičk po vezju ...
Uspesno sem prilotal pic gor, zdej grem pa po kolofonijo in sveder fi 0.8
Uspesno sem prilotal pic gor, zdej grem pa po kolofonijo in sveder fi 0.8
A kdo ve zakaj je določen pin na picu tako zelo občutljiv na kovino? Ko malo podrgem s kaksnim kosckom kovine, se ocitno pic resetira. (port RB5/KBI1/PGM). Druge pine se lahko dotaknem z roko in je vse ok. Samo pri temu pinu neki zajebava.
zanimivo je to, ce se drzim ozemljitve in primem ta pin, potem nc ne prekinja, medtem ko ce primem +5V, zacne prekinjat se bolj. Mogoce bi moral ta pin vezat na GND preko upora.
zanimivo je to, ce se drzim ozemljitve in primem ta pin, potem nc ne prekinja, medtem ko ce primem +5V, zacne prekinjat se bolj. Mogoce bi moral ta pin vezat na GND preko upora.
Zgodovina sprememb…
Mi lahko kdo pove, kako se ugotovi, ali je število liho ali sodo? Želim namreč, da se določen del programa nadaljuje, če je število liho oziroma da gre ven iz calla, če je sodo. Uporabil bi namreč pri tem, da preprečim izvršitev programa, ko spustim tipko (vsak 2. signal).
asm koda
asm koda
Ti nisi imel nič matematike? Če je število sodo je deljivo z dva brez ostanka. Naprej lahko sam razmisliš.
no sej sem pogruntu pol, da v binarnem sistemu lahko pogledas samo zadnji bit ....
v glavnem... to sranje mi ne dela tko kot bi moralo. nastimam pavzo 0.7 sec, pa se mi vcasih kr 2x aktivira v tem casu... mislm kva je to. sm mislu da racunalniki ne delajo napak. sm updejtu skrpto.
ok koncno sem naredu idealno :D
zakon dela.
v glavnem... to sranje mi ne dela tko kot bi moralo. nastimam pavzo 0.7 sec, pa se mi vcasih kr 2x aktivira v tem casu... mislm kva je to. sm mislu da racunalniki ne delajo napak. sm updejtu skrpto.
ok koncno sem naredu idealno :D
zakon dela.
Zgodovina sprememb…
Naredil sem, da ko drzis tipko, da zacne utripat led dioda vedno hitreje v treh stopnjah. za vse 3 tipke individualno in neodvisno.
Easx ::
Jao, jao:) Korencek, ti si zasluzis 10ko za trmoglavost in ustrajnost ;)
Moj nasvet je, da pospravis vse, kar si do sedaj naredil, v klet in pogledas doticno zadevo http://www.arduino.cc/ . Bord stane okoli 20e. Zraven dobis se zacetnikom prijazen ide, poleg tega pa je prednalozen "operacijski sistem", ki izvaja tvojo kodo in poskrbi za komunikacijo prek usb! Ker ide temelji na avr-gcc prevajalniku, lahko pises kodo v C ali pa v assemblerju in tako ne uporabljas prilozenega ide. Poleg tega je vse izdano pod CC licenco, tako da dobis vse sheme vezja in kup kode na strani...
Izumljanje stvari, ki so ze izumljene je potrata casa in energije ;)
Moj nasvet je, da pospravis vse, kar si do sedaj naredil, v klet in pogledas doticno zadevo http://www.arduino.cc/ . Bord stane okoli 20e. Zraven dobis se zacetnikom prijazen ide, poleg tega pa je prednalozen "operacijski sistem", ki izvaja tvojo kodo in poskrbi za komunikacijo prek usb! Ker ide temelji na avr-gcc prevajalniku, lahko pises kodo v C ali pa v assemblerju in tako ne uporabljas prilozenega ide. Poleg tega je vse izdano pod CC licenco, tako da dobis vse sheme vezja in kup kode na strani...
neoto ::
Daj no daj, EasX... Kaj manjka PICu na protoboardu, serial-usb pretvornikom ter MPLAB-om?
Vau, celo preko USBja komunicira... Zakon btw, si že slišal za čip FT232?
Če bo korenje tako nadaljeval, kot je začel, bo kmalu pri grafičnih...
sam res, korenje... Kje je nadaljevanje zgodbe? Ko je postajalo zanimivo, si nehal pisat... Tale tema bi skoraj lahko bila tvoj blog
Zraven dobis se zacetnikom prijazen ide, poleg tega pa je prednalozen "operacijski sistem", ki izvaja tvojo kodo in poskrbi za komunikacijo prek usb!
Vau, celo preko USBja komunicira... Zakon btw, si že slišal za čip FT232?
Če bo korenje tako nadaljeval, kot je začel, bo kmalu pri grafičnih...
sam res, korenje... Kje je nadaljevanje zgodbe? Ko je postajalo zanimivo, si nehal pisat... Tale tema bi skoraj lahko bila tvoj blog
neoto ::
Kako naj inženir nekaj novega naredi, če že narejenega ne razume? Treba je začet z osnovami in izdelava svoje razvojne plošče je precej dobra podlaga za delo vnaprej (najbolj poučne so pa žal vse napake... ).
ma bil sem v srbiji neoto
bom dons nadaljeval s kodo. dons bom probal usposobit LCD...
bom dons nadaljeval s kodo. dons bom probal usposobit LCD...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Microchip MPLAB icd 2 (pic16f876a)Oddelek: Programiranje | 1193 (1070) | Highlag |
» | PIC18F4550 in ds18s20Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2008 (1687) | snow |
» | Zelo pocasno utripanje LED diode (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8759 (7964) | a13misko |
» | PIC 16f84A - utripanjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2245 (2045) | ql000 |
» | mikrokontrolerji, programatorji, c/asm ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3012 (2631) | snow |