Forum » Strojna oprema » a obstaja crossover "adapterček"
a obstaja crossover "adapterček"
masterpsi ::
Imam prenosnika in nočem imet v torbi še 1 UTP kabl-crossover, pa me zanima če obstaja (pri nas) kak adapterček da bi iz navadnega UTP naredil crossover kabel. Kaj takega, da vtakneš kabel , ven dobiš pač tiste 2 žile obrnjene.
kixs ::
Pred kratkim sem izvedel, da imajo nove mrezne to ze avtomaticno. Vtaknes navaden kabel v oba racunalnika in bo mrezna sama zamenjala parice in naredila crossover povezavo.
Celo probal sem in deluje.
Torej, ce imas relativno nova racunalnika, potem bo crossover deloval preko navadnega kabla - torej, ni potrebno fizicno zamenjat kabla (zick).
lp
Celo probal sem in deluje.
Torej, ce imas relativno nova racunalnika, potem bo crossover deloval preko navadnega kabla - torej, ni potrebno fizicno zamenjat kabla (zick).
lp
A ti ne bi bilo bolje, ce bi uporabil kar isti kabel brez adapterja??? Kot pravim, ti mrezna sama naredi crossover povezavo!
A ti ne bi bilo bolje, ce bi uporabil kar isti kabel brez adapterja??? Kot pravim, ti mrezna sama naredi crossover povezavo!
ja ja se strinjam, sam kaj pa če ne podpirajo? Ker mam 1 star PC k ima 10mbps mrežno notr in sm skor 100% d ne podpira tega. Še za moj prenosnik ne vem k je star 4mesce. Bom probal no sej nimam kej zgubit ;)
LP
ja ja se strinjam, sam kaj pa če ne podpirajo? Ker mam 1 star PC k ima 10mbps mrežno notr in sm skor 100% d ne podpira tega. Še za moj prenosnik ne vem k je star 4mesce. Bom probal no sej nimam kej zgubit ;)
LP
No za tisto 10mbit sem skor ziher, da ne bo slo. Vendar racunalniki novejsi od ene 2004 bi pa moral to podpirat.
lp
lp
stasky007 ::
js sm meu mojga AMDja in starga DELLa Celeron 350 (ni ravno 2004 letnik) pa je delalo z običnim kablom... Mogoče ima to WinXP softwersko???
Stasky
Tomay ::
Ne ni softwersko. Jaz z sabo vedno nosim cross kabel, ker vedno dela tudi kot patch (straight). Obratno pa ni nujno, da bo delal.
Voodoo 4Ever
:) sm prklopu zdej prenosnik na switch s crossover kablom pa očitno dela zanimivo :)
LP
LP
Sej mora samo en racunalnik okrog obrnit signale, da bo cross povezava. Torej, je lahko en racunalnik tudi star.
lp
lp
a13misko ::
Tak adapter si lahko narediš sam! Kabel z moškim konektorjem 100% imaš ženskega pa če drugače ne odspajkaj iz stare omrežne!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 28152 (13881) | denisbegood |
» | ne dela mreža preko crossover kablaOddelek: Pomoč in nasveti | 1681 (1524) | Invictus |
» | lan kabelOddelek: Pomoč in nasveti | 1339 (1280) | 5er--> |
» | Internet connection sharingOddelek: Omrežja in internet | 1143 (1045) | R-S-LoVe |
» | kako spraviti dva računalnika na en kabelski internetOddelek: Omrežja in internet | 1320 (1108) | Tomi |