Forum » Programiranje » [Java] Metoda za štetje znakov v classu String?
[Java] Metoda za štetje znakov v classu String?
sverde21 ::
Torej v šoli smo dobili teli nalogi:
3. nalogo sem rešil BP:
=================================================================
4. naloga je pa tista, ki mi dela probleme in sicer bolj kot gledam tist konec manuala za class String manj se mi sanja, katero metodo bi lahko uporabil za štetje npr. črk 'a' v besedilu.
P.S.: preden kdo začne težit, da naj naloge sam delam, naj povem, da ne pričakujem rešitve na dlani...
3. naloga: napiši program, ki s pomočjo metod (napiši jih sam) pripravi analizo vnesenega besedila (tip String). Statistika naj zajema:
- število samoglasnikov
- število presledkov
- število malih črk
- število ločil (npr: ,.!?)
- dolžina
4. naloga: Napiši program, ki zahteve iz naloge 3 rešiš s pomočjo ustreznega razreda, ki je že del Jave. ( pomoč)
3. nalogo sem rešil BP:
class AnalizaBesedila { private String besedilo; public AnalizaBesedila(String besedilo) { this.besedilo = besedilo; } public int steviloSamoglasnikov() { int samoglasnikov = 0; for(int i = 0; i < this.besedilo.length(); i++) { switch(this.besedilo.charAt(i)) { case 'a': samoglasnikov++; break; case 'e': samoglasnikov++; break; case 'i': samoglasnikov++; break; case 'o': samoglasnikov++; break; case 'u': samoglasnikov++; break; } } return samoglasnikov; } public int presledkov() { int presledkov = 0; for(int i = 0; i < this.besedilo.length(); i++) { if(this.besedilo.charAt(i) == ' ') { presledkov++; } } return presledkov; } public int malihCrk() { int malihCrk = 0; for(int i = 0; i < this.besedilo.length(); i++) { if((int)this.besedilo.charAt(i) >= (int)'a' && (int)this.besedilo.charAt(i) <= (int)'z') { malihCrk++; } } return malihCrk; } public int locil() { int locil = 0; for(int i = 0; i < this.besedilo.length(); i++) { switch(this.besedilo.charAt(i)) { case ',': locil++; break; case '.': locil++; break; case '?': locil++; break; case '!': locil++; break; case ':': locil++; break; case ';': locil++; break; } } return locil; } public int dolzina() { return this.besedilo.length(); } }(ja se zavedam, da bi se dalo še malce optimizirati zadevo ^^)
=================================================================
4. naloga je pa tista, ki mi dela probleme in sicer bolj kot gledam tist konec manuala za class String manj se mi sanja, katero metodo bi lahko uporabil za štetje npr. črk 'a' v besedilu.
P.S.: preden kdo začne težit, da naj naloge sam delam, naj povem, da ne pričakujem rešitve na dlani...
<?php echo `w`; ?>
- spremenil: sverde21 ()
kopernik ::
Ne vem na pamet vseh metod razreda String, ampak če ni druge, lahko narediš besedilo.split("a").length. To je ena taka rešitev na hitrco.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | c# programOddelek: Pomoč in nasveti | 1088 (913) | ZeleniJure |
» | Pomoč pri programiranju z javoOddelek: Programiranje | 3545 (2472) | milc |
» | [JAVA] String problem!Oddelek: Programiranje | 1668 (1365) | Sergio |
» | Java-Izdelek-NujnoOddelek: Programiranje | 1507 (1279) | iggy |
» | osnove v Javi - zvezdiceOddelek: Programiranje | 3542 (2764) | Tutankhamun |