Forum » Omrežja in internet » Računalniki na wirelles se ne vidijo med sabo (pingaš jih lahko)
Računalniki na wirelles se ne vidijo med sabo (pingaš jih lahko)
Cwetto ::
Na mojem novem šihtu mamo Sil ADSL, ki je povezan na Belkin wirelles PRE-N router. En računalnik je nanj povezan preko kabla, vsi ostali (tako laptopi kot veliki računalniki) pa so povezani nanj wireless.
Internet dela vsem.
Vsi so na istem workgroupu.
Na routerju ni nobene zapore, vsaj, kar sem pač zastopil.
Računalniki se med sabo lahko pingajo ampak samo po IP-ju.
Fora pa je, da se ne vidijo pod Network Neighborhood. Niti sebe ne vidijo.
Imam zato problem, ker sem na enem računalniku dal printer v skupno rabo, in ker se med sabo ne vidijo, tudi printerja ne vidijo.
Mreža očitno dela, saj dela vsem internet in po IP-ju jih lahko pingaš. Torej, kaj je problem?
Internet dela vsem.
Vsi so na istem workgroupu.
Na routerju ni nobene zapore, vsaj, kar sem pač zastopil.
Računalniki se med sabo lahko pingajo ampak samo po IP-ju.
Fora pa je, da se ne vidijo pod Network Neighborhood. Niti sebe ne vidijo.
Imam zato problem, ker sem na enem računalniku dal printer v skupno rabo, in ker se med sabo ne vidijo, tudi printerja ne vidijo.
Mreža očitno dela, saj dela vsem internet in po IP-ju jih lahko pingaš. Torej, kaj je problem?
lugre ::
Zadevo je verjetno potrebno nastaviti v routerju, pri Linksys-u gre takole:
AP Isolation
When you setup multiple VLANs, PCs that are associated to different SSIDs will not be able to see each other. Disable this option if you would like them to see each other when associated to different SSIDs.
LP!
AP Isolation
When you setup multiple VLANs, PCs that are associated to different SSIDs will not be able to see each other. Disable this option if you would like them to see each other when associated to different SSIDs.
LP!
Sem odklopil SSID broadcast, rezultat je bil, da noben račučnalnik ni videl več routerja in se ni mogel povezat. Mogoče še kakšna ideja? A nima nobeden drug tega routerja?
Kdo pa je zastopnik za Slovenijo, da bi tja povprašal?
Kdo pa je zastopnik za Slovenijo, da bi tja povprašal?
Gwanaroth ::
In kje je govora o kakem onemogočanju SSID broadcasta ??
AP isolation izklopi.
AP isolation izklopi.
Lights often keep secret hypnosis..
'FireSTORM' ::
SSID broadcast pomeni da router ne oddaja SSID identitete
torej če se jaz hočem povezat na tvoj router, tako da ti tega nebi vedel
moram najprej ugotovit SSID, potem še kako zaščito imaš in jo razbit, torej več dela
torej če ne oddajaš SSID moreš v vsakem računalniku napisat da poskuša ta SSID ki si ga določil v routerju...
torej če se jaz hočem povezat na tvoj router, tako da ti tega nebi vedel
moram najprej ugotovit SSID, potem še kako zaščito imaš in jo razbit, torej več dela
torej če ne oddajaš SSID moreš v vsakem računalniku napisat da poskuša ta SSID ki si ga določil v routerju...
Those penguins.... They sure aint normal....
ali pa...
v enem odpreš cmd
vpišeš net config server
tam te bo po vsej verjetnosti vprašal če vklopiš ali ne
daš y logično
pogledaš Server Name kakšen je
greš do drugega računalnika
odpreš moja omrežna mesta
dodaj novo omrežno mesto
vpišeš \\server-name-od-prvega\SharedDocs
ali kak maš pač tam mapo narihtano...
jaz sem dozdaj tak delal
v enem odpreš cmd
vpišeš net config server
tam te bo po vsej verjetnosti vprašal če vklopiš ali ne
daš y logično
pogledaš Server Name kakšen je
greš do drugega računalnika
odpreš moja omrežna mesta
dodaj novo omrežno mesto
vpišeš \\server-name-od-prvega\SharedDocs
ali kak maš pač tam mapo narihtano...
jaz sem dozdaj tak delal
Eru ::
namest server name lajko direskt ip vpises... samo pol mors se ime printerja vedt, pač daljši način, da pa se.
sem sprobaval enkrat z IPjem
ampak nekako ni šlo...
potem ko sem pa probal z server name pa je šlo
so I'll stick to it
ampak nekako ni šlo...
potem ko sem pa probal z server name pa je šlo
so I'll stick to it
Tega "AP isolation " nikjer ne vidim.
Poskusil sem vse vaše predloge, vendar ne morem dodat nobenega omrežnega mesta, noben se med sabo ne vidi. Jaz ne vem, kaj naj še poskusim.
Poskusil sem vse vaše predloge, vendar ne morem dodat nobenega omrežnega mesta, noben se med sabo ne vidi. Jaz ne vem, kaj naj še poskusim.
Sedaj sem ugotovil težavo. Namreč, računalnik, ki je na router Pre-N povezan preko mrežnega kabla, ne vidi drugič računalnikov, niti drugi ne vidijo njega. Na internet ima dostop, firewall sem izklopil, zanimivo pa je, da lahko z njega pingaš ostale računalnike po IP-ju in tudi drugi njega. Vendar samo po IP-ju.
Ostali računlaniki, ki so povezani wireless, se med sabo vidijo, in lahko tiskaš preko tiskalnika nameščenega na enega izmed teh računalnikov.
Torej mora nekaj biti narobe s povezavo tega računalnika, ki je na mrežo povezan preko kabla.
So kakšne posebne nastavitve? Na Pre-N routerju sem firewall izklopil.
Ostali računlaniki, ki so povezani wireless, se med sabo vidijo, in lahko tiskaš preko tiskalnika nameščenega na enega izmed teh računalnikov.
Torej mora nekaj biti narobe s povezavo tega računalnika, ki je na mrežo povezan preko kabla.
So kakšne posebne nastavitve? Na Pre-N routerju sem firewall izklopil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Repeater Bridge na Linksys WRT160NL??Oddelek: Pomoč in nasveti | 6380 (3648) | toncek1 |
» | Problem z Wifi-rabim pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 1209 (887) | Marino88 |
» | Domače omrežje - linija in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 4549 (4028) | amigo_no1 |
» | Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!Oddelek: Omrežja in internet | 9666 (9335) | Hanzek |
» | Povezava med dvema routerjema in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 3308 (3016) | ali3n |