Forum » Omrežja in internet » 2xPC, 2xWLAN Router - je to mozno povezat?
2xPC, 2xWLAN Router - je to mozno povezat?
Shinobi ::
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, ce je mozno povezati 2 pcja, ki imata samo LAN karti in IZRECNO NIMATA WLANa, povezati s kablom vsak na svoj WLAN Router, tako da se potem oba pcja vidita? Da nebo pomote, bom se enkrat v detajle napisal:
1x PC brez WLANA, ima pa LAN in bi ga rad prikljucil na WLAN ROUTER 1 (ENA)
1x PC brez WLANA, ima pa LAN in bi ga rad prikljucil na WLAN ROUTER 2 (DVA)
Iz PC1 bi rad preko brezzicne povezave prisel na PC2. Zdaj z zicnimi routerji je to mozno in brez problema, kako pa z WLAN?
Mene pa zanima, ce je mozno povezati 2 pcja, ki imata samo LAN karti in IZRECNO NIMATA WLANa, povezati s kablom vsak na svoj WLAN Router, tako da se potem oba pcja vidita? Da nebo pomote, bom se enkrat v detajle napisal:
1x PC brez WLANA, ima pa LAN in bi ga rad prikljucil na WLAN ROUTER 1 (ENA)
1x PC brez WLANA, ima pa LAN in bi ga rad prikljucil na WLAN ROUTER 2 (DVA)
Iz PC1 bi rad preko brezzicne povezave prisel na PC2. Zdaj z zicnimi routerji je to mozno in brez problema, kako pa z WLAN?
amigo_no1 ::
danielka84 ::
Skratka ta vezava ni problem, samo router oz access point mora met funkcijo WDS(asus) ali point-to-point.
Sam sem pred kratkim postavil taksno povezavo z EDIMAX APji (http://www.bolha.com/oglas1798358), Zelo poceni zadeva, ima pa realtek procesor.. Priklopis, v enega vpises MAC od drugega in v drugega od prvega in deluje.
Povezava na 2 km je konstantna 1.6MB/s z yagi antenami.
Sam sem pred kratkim postavil taksno povezavo z EDIMAX APji (http://www.bolha.com/oglas1798358), Zelo poceni zadeva, ima pa realtek procesor.. Priklopis, v enega vpises MAC od drugega in v drugega od prvega in deluje.
Povezava na 2 km je konstantna 1.6MB/s z yagi antenami.
ni-da-ni
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Router kot repeater - nekaj vprašanjOddelek: Omrežja in internet | 5256 (2769) | mile |
» | 2x LAN + 2x ADSL + 2x DHCP = kako?Oddelek: Omrežja in internet | 1788 (1515) | b |
» | Podelitev IPjev v domacem omrezjuOddelek: Omrežja in internet | 1314 (1203) | amigo_no1 |
» | Povezava: wireless router -> access pointOddelek: Omrežja in internet | 3421 (3214) | pujsek_ |
» | Internet connection sharingOddelek: Omrežja in internet | 1141 (1043) | R-S-LoVe |