» »

Dešifriranje -Mission imposible ali pač ne?

Dešifriranje -Mission imposible ali pač ne?

Domi3 ::

Pozdravljeni!

Sodelavka je enkrat v zadnjem letu (zgleda) kliknila na šifriaj vsebino in to nad celo mapo Moji dokumenti in bila navdušena nad zeleno barvo. Zdelo se ji je fino, ker je takoj našla svoje lepe zelene dokumente. Potem pa se je zgodil črni ponedeljek, ko je brisala stare neuporabne certifikate in nevede izbrisala tudi certifikat uporabnika za dešifriranje podatkov.
Sedaj me pa zanima, če kdo pozna kakšno zdravilo? Ali se ga da certifikat kako obnoviti? Ali je možno v kakšnem realnem času razbiti enkripcijo?
Kakšen namig, če se sploh splača s tem ukvarjat, bi mi prav prišel.

Vsakega odgovora bom vesel!
  • spremenilo: Domi3 ()

Rok Nemec ::

V primeru, da je bil ta računalnik tudi član domene, kontaktiraj administratorja. Če pa je bil ta računalnik v delovni skupini in ni bilo kreirane nobene reset diskete, obnovitev podatkov ne bo možna. Vsaj kolikor je meni znano zaenkrat ne obstaja nobenega programa, ki bi znal razbiti EFS zaščito.

Domi3 ::

Računalnik je bil samostojan delovna postaja v delovni skupini in ni bila kreirana nobena reset disketa.
Ali je možno, da se je ključ enostavno pobrisal in bi ga lahko s kakšnim programom za iskanje pobrisanih datotek našel. A bi se ga dalo potem uvoziti oz. namestiti na mesto sedanjega?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dva izmed treh USB-ključev okužena, pazite na osebne podatke!

Oddelek: Novice / Varnost
4213501 (10432) fosil
»

Preverjanje digitalnega podpisa

Oddelek: Informacijska varnost
338419 (6571) neki4
»

Povrnitev certifikata

Oddelek: Pomoč in nasveti
166999 (6326) germanistek
»

WD My Book WorldEdition