Forum » Programiranje » [VB Express] samodejno sproziti klik
[VB Express] samodejno sproziti klik
mNeRo ::
pozdravljeni!
v enem delu mojega programa bi zelel da bi se mi sprozil klik na dolocen gumb, saj je brezveze ponovno kopirati kodo ki je ze napisana nekje drugje. kako sproziti ta dogodek? gledam pod RaiseEvent a ne razumem kaj dosti. prosil bi za primercek s kodo, ce se da.
lep pozdrav on lep dan vsem
v enem delu mojega programa bi zelel da bi se mi sprozil klik na dolocen gumb, saj je brezveze ponovno kopirati kodo ki je ze napisana nekje drugje. kako sproziti ta dogodek? gledam pod RaiseEvent a ne razumem kaj dosti. prosil bi za primercek s kodo, ce se da.
lep pozdrav on lep dan vsem
zhigatsey ::
Lahko narediš proceduro in kodo, ki se sedaj izvaja ob kliku na določen gumb skopiraš tja in
to proceduro kličeš ob kliku enega ali drugega gumba... ali pa narediš nekaj takega ...
to proceduro kličeš ob kliku enega ali drugega gumba... ali pa narediš nekaj takega ...
using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Text; using System.Windows.Forms; namespace WindowsApplication1 { public partial class Form1 : Form { public Form1() { InitializeComponent(); } private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { MessageBox.Show("Blabla"); } private void button2_Click(object sender, EventArgs e) { button1_Click(sender, e); } } }
frudi ::
lahko tudi pokličeš event handler za button_Click event - npr. Button1_Click(this.Button1, null)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# textbox polnjenjeOddelek: Programiranje | 1627 (1492) | Mitja Bonča |
» | C# iz form2 v form1,textboxiOddelek: Programiranje | 1944 (1570) | Keki |
» | C# PomočOddelek: Programiranje | 1400 (1225) | jizzer |
» | c# classOddelek: Programiranje | 2263 (1857) | japol |
» | POMOČ: C# Spremenitev spremenljivke medtem ko teče ukaz whileOddelek: Programiranje | 1638 (1395) | Ericssony |