Forum » Programiranje » [Java] Osveževanje Appleta v Applet Viewer-ju
[Java] Osveževanje Appleta v Applet Viewer-ju
SkIDiver ::
Se ubadam z appleti pa me nekaj jezi. Za izvajanje appleta uporabljam applet viewer, ki pride skupaj z JDK-jem. Vendar, ko zadevo poženem mi odpre viewer okence določene velikosti. Ko spremenim velikost se zbriše vsebina v viewer-ju. Vsebina, ki se zbriše so recimo Stringi, ki jih "narišem" v applet z grafiko. Kako bi rešil težavico?
Za primer pa še koda kjer se vsebina v applet viewer-ju pobriše ob spremembi velikosti viewer-ja.
Za primer pa še koda kjer se vsebina v applet viewer-ju pobriše ob spremembi velikosti viewer-ja.
import javax.swing.*; import java.awt.*; public class JDemoFontMetrics extends JApplet { String companyName = new String("Event Handlers Incorporated"); Font courierItalic = new Font("Courier", Font.ITALIC, 16), timesPlain = new Font("TimesRoman", Font.PLAIN, 16), helvetBold = new Font("Helvetica", Font.BOLD, 16); int ascent, descent, height, leading; int x = 10, y = 15; static final int INCREASE = 15; public void paint(Graphics pen) { pen.setFont(courierItalic); pen.drawString(companyName, x, y); displayMetrics(pen); pen.setFont(timesPlain); pen.drawString(companyName, x, y += 40); displayMetrics(pen); pen.setFont(helvetBold); pen.drawString(companyName, x, y += 40); displayMetrics(pen); } public void displayMetrics(Graphics metrics) { leading = metrics.getFontMetrics().getLeading(); ascent = metrics.getFontMetrics().getAscent(); descent = metrics.getFontMetrics().getDescent(); height = metrics.getFontMetrics().getHeight(); metrics.drawString("Leading is " + leading, x, y += INCREASE); metrics.drawString("Ascent is " + ascent, x, y += INCREASE); metrics.drawString("Descent is " + descent, x, y += INCREASE); metrics.drawString("Height is " + height, x, y += INCREASE); } }
- spremenil: SkIDiver ()
matejv ::
zdej bom govoril bolj na pamet. zdi se mi, da bi moral ob spremembi velikosti zahtevati .redraw (ali nekaj podobnega). je ze skoraj leto odkar sem to zadnic pocel.
Karlos ::
Zakaj bi sploh resizu applet? Ko je enkrat na spletu je itak fiksne velikosti.
Pa še koda je malo čudna v smislu kako naj bi applet delal bil napisan.
Pa še koda je malo čudna v smislu kako naj bi applet delal bil napisan.
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."
Karlos ::
Če tako potem si pa za začetek malo poglej tukaj
Za osveževanje bi pa pomoje moral napisat poslušalca za za window in potem klicat kakšen repaint().
Tako je ponavadi v SWING-u, samo kot sem že napisal applet ni namenjen takim "posegom".
Za osveževanje bi pa pomoje moral napisat poslušalca za za window in potem klicat kakšen repaint().
Tako je ponavadi v SWING-u, samo kot sem že napisal applet ni namenjen takim "posegom".
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C#]Analogna uraOddelek: Programiranje | 2723 (2360) | cekr |
» | VB 2008 težava s printanjem oz. napačna kodna tabelaOddelek: Programiranje | 749 (690) | RuN |
» | [Java] Ne zažene appletaOddelek: Programiranje | 1201 (1134) | iggy |
» | [Java] GrafikaOddelek: Programiranje | 1449 (1216) | SkIDiver |
» | [C++] preprosto risanjeOddelek: Programiranje | 1655 (1532) | popec |