Forum » Kaj kupiti » dtp delovna postaja
dtp delovna postaja
landcruiser ::
Iščem novo delovno postajo (PC). Glavni namen dela je dtp. Proračun je okoli 1800€.
A se bolj splača kupit brand name delovne postaje, ali naj raje iščem sestavljene? A ima kdo kak predlog kje v slo še sploh znajo sestaviti skupaj tak comp?
Ker nisem najbolj seznanjen z trenutno ponudbo, bom vesel vsakega predloga ...
hvala
marko
A se bolj splača kupit brand name delovne postaje, ali naj raje iščem sestavljene? A ima kdo kak predlog kje v slo še sploh znajo sestaviti skupaj tak comp?
Ker nisem najbolj seznanjen z trenutno ponudbo, bom vesel vsakega predloga ...
hvala
marko
opeter ::
Nekoč so zelo dobre delovne potaje sestavljali v JAE-tu (takrat so oni še uvažali in prodajali Apple Macintoshe), potem Vizual, pa še bi se našlo. Hja, ne vem... kakih velikih brand delovnih postaj se po mojem skromne mnenju ne splača kupiti (razen Mac-a). Spet odvisno od tebe, ali imaš rad, če bo na tvoji mizi vsepovsod pisalo HP, Dell, Lenovo/IBM...
Če kupuješ PC-ja, priporočam sledeče:
za DTP ne rabiš ne hude grafične, glej pa, da bo grafična imela dva DVI-ja za priklop dveh monitorjev (recimo kak GeForce 7300GT ali kak ATI Radeon X1600/1650 z 2xDVI, v Sloveniji se ne dobi)
CPU: kak dvojedrnik, priporočam Intela, ker imam sam z AMD-jem težave, namreč na Athlonih in Sempronih InDesign CS 3.0.1b CE ne deluje (ne vem pa zakaj). Torej CPU naj bo recimo E4300 ali E6300 (lahko boljše, če ne misliš šparati)
RAM: vsaj 2x1 GB, morda več, čeprav za Windows XP je brez zveze kupovat več pomnilnika, kot 3 GB, če boš imel Windows Visto, je vredno premisliti o vsaj 4 GB pomnilnika (pa tudi o novejšem Photoshopu - torej vsaj CS2, ker ta že lahko naslavlja več pomnilnika, kot 2 GB).
HDD: 320 GB (če si hitrsotni fanatik, si omisli kak Raptor, ampak po mojem se ne splača). Nekateri ti bodo svetovali RAID... ne vem, jaz imam raje en disk ali dva (torej za programe + podatke/dokumente) + en tretji disk (zunanji) za arhiviranje
Monitor: po tvoji izbiri, okusu, potrebah... priporočam S-IPS panel zaradi prikaza barv
Za arhiviranje: kak DVD pogon, mogoče tračna enota? Ne, po mojem to ne rabiš.
Če kupuješ PC-ja, priporočam sledeče:
za DTP ne rabiš ne hude grafične, glej pa, da bo grafična imela dva DVI-ja za priklop dveh monitorjev (recimo kak GeForce 7300GT ali kak ATI Radeon X1600/1650 z 2xDVI, v Sloveniji se ne dobi)
CPU: kak dvojedrnik, priporočam Intela, ker imam sam z AMD-jem težave, namreč na Athlonih in Sempronih InDesign CS 3.0.1b CE ne deluje (ne vem pa zakaj). Torej CPU naj bo recimo E4300 ali E6300 (lahko boljše, če ne misliš šparati)
RAM: vsaj 2x1 GB, morda več, čeprav za Windows XP je brez zveze kupovat več pomnilnika, kot 3 GB, če boš imel Windows Visto, je vredno premisliti o vsaj 4 GB pomnilnika (pa tudi o novejšem Photoshopu - torej vsaj CS2, ker ta že lahko naslavlja več pomnilnika, kot 2 GB).
HDD: 320 GB (če si hitrsotni fanatik, si omisli kak Raptor, ampak po mojem se ne splača). Nekateri ti bodo svetovali RAID... ne vem, jaz imam raje en disk ali dva (torej za programe + podatke/dokumente) + en tretji disk (zunanji) za arhiviranje
Monitor: po tvoji izbiri, okusu, potrebah... priporočam S-IPS panel zaradi prikaza barv
Za arhiviranje: kak DVD pogon, mogoče tračna enota? Ne, po mojem to ne rabiš.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Opkow ::
Pri nas imamo kar nekaj brand delovnih postaj in opazam, da niso tako zanesljive in hitre kot custom made masine, pri katerih smo gledali na boljse komponente.
Drugace je pa opeter vse povedal.
btw: Tracnih enot ne uporabljamo vec ze vsaj 5 let. DVD-ji so cist ok, ali pa RAID polja za backup. :)
Drugace je pa opeter vse povedal.
btw: Tracnih enot ne uporabljamo vec ze vsaj 5 let. DVD-ji so cist ok, ali pa RAID polja za backup. :)
jype ::
Precej bolje spiš, če imaš v mašini 4 hitre diske, po 2 in 2 v raid-1 mirrorjih. Na enem paru imaš sistem, swap in podatke, na drugem scratch diske in temp.
Veliko bolje kot backupiranje na DVDje ali karkoli podobnega je imet na mreži server z velikim diskom (mirror, se razume) in snapshoti. Tako so podatki precej varni in vedno na voljo.
Veliko bolje kot backupiranje na DVDje ali karkoli podobnega je imet na mreži server z velikim diskom (mirror, se razume) in snapshoti. Tako so podatki precej varni in vedno na voljo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov strežnik za malo podjetjeOddelek: Kaj kupiti | 6484 (4788) | woow |
» | Varnostne kopije v podjetjihOddelek: Pomoč in nasveti | 6888 (5694) | wooted |
» | Skrbništvo 25 uporabnikov - predlogi in mnenja !Oddelek: Pomoč in nasveti | 3589 (2277) | SasoS |
» | Nakup serveraOddelek: Kaj kupiti | 1096 (939) | Daedalus |
» | Brand delovna postajaOddelek: Kaj kupiti | 866 (804) | dr.J |