» »

MSI 745 ultra (MS6561)

MSI 745 ultra (MS6561)

Dany ::

Imam to zgoraj omenjeno ploščo z procesorjem athlon 1,6 in se jo vklopil brez ramov in diskov sam priklopil sem grafično kartico Gforce 32MB. Hotel sem videt če stvar deluje. Ampak ventilator na procesorju je zalaufal slike pa ni in ni na ekarnu. Kaj bi bilo to?

http://www.eprom.com/home/Microstar/ms6...
  • spremenilo: Dany ()

Scorpia ::

vklopil brez ramov

Zato ti ni slike, če maš speaker gor ti piska da ni rama gor. Sam ker tega nisi omenil, zgleda da ga nimaš gor.

A potem so krivi rami da ni slike na ekranu! Ker sem probal kar tako priklopit ploščo brez ohišja! Kaj mora biti na plošči vse priklopljeno ko sprobaš delovanje procesorja in daj nomaš vgrajene v ohišje!

matjaz23 ::

Za pravilni vklop računalnika (torej brez piskanja) rabiš imeti vgrajen procesor, rame in grafično kartico. Plato pa priklopljeno na napajalnik. Ostale komponente niso potrebne za zagon do biosa. Če zaganjaš brez ohišja, morš pa vedeti, kje na plati je konektor za vklop računalnika in mu tam daš stik.

Alexius Heristalski ::

Poleg procesorja še napajalnik, pomnilnik, grafična.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Kako pa se vidi če je zanič procesor? Plošča vse eno zalaufa in zaradi tega ni slike. Ker sem imel vse na plošči priklopljeno.

matjaz23 ::

Če procesor spusti dušo, se ponavadi ne zgodi nič :) Ventilatorji ti bodo še zmeraj laufali, kaj drugega pa ne. Nič ne piska. Če je bil prej na tej plošči kak drug procesor, ti predlagam, da resetiraš Bios, saj včasih plošča ne nastavi pravilno FSB in ostalih zadev avtomatsko za nov procesor. Če maš jumperje za nastavljanje FSB, boš moral prilagoditi še to.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali je kriv procesor

Oddelek: Pomoč in nasveti
392959 (2034) PIK7
»

matična ali grafična fuč? (strani: 1 2 )

518307 (7053) solatko
»

Računalnik se ne odziva

398891 (8338) Pšenični
»

Samo resetiranje.........bios

Oddelek: Strojna oprema
171403 (1256) scythe

Več podobnih tem