» »

Namizja ni

Namizja ni

brezimni ::

Dobil pc kateri se ni hotel več prižgati, kartie, spomin ven, reset bios in še disk prav obrnil (ker ga je nekdo narobe zašraufal). Stvar dela, okna xp se nalagajo pride do slike iz namizja potem pa tema, z miško lahko grem sem ter tja, na desni knof ni menija itd, ni start vrstice ničesar. Task manager dela in preko njega tudi drugi programi, le namizja ni in pa ko zaženem explorer se vse pokaže za kakšno sekundo potem pa zgine, niti explorerja ni več med opravili. Obnovil pc na nek datum, pa isto. Vsi programi delujejo normalno, tudi ko je drugi uporabnik je ista stvar, kaj naredit. Malo sumim virus ali podobno nesnago. V varnem načinu isto naredi sem probal. Ali naj okna ponono gor dam ali je samo kakšna finta z omizjem.

Hvala in lep pozdrav

kixs ::

Vprasanje kaj je tocno... sigurno pa bo najboljsa resitev format in ponovna namestitev.

Lahko je sfookan register ali ti pa kaksen malware dela sranje.

Sformatiri pa bo 8-)

brezimni ::

Saj bi naredil, samo je problem da ima tip vse v nemščini gor, če pa mu na novo naredim pa se bo tip zgubil ker ne zna slovenskega jezika, angleško pa tudi ne zna kaj dosti. Zdaj sem mu naložil da išče spy in podobno kramo. Ni pomagalo, bemo mast.

kixs ::

Preveri v registru kljuc:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell

Vrednost bi morala biti explorer.exe

Vendar pravis, da se usuje tudi, ce ga rocno zazenes in tudi v Safe modu.

Lahko rocno zacenes namesto explorer.exe tudi progman.exe (to je win31 shell) :P Seveda samo za test.

hmm.. tezka bo. Za vsak slucaj preveri se, ce je z ramom vse v redu. Lahko probas tudi z "Last Known Good Configuration".

lp

brezimni ::

v registru je nastavljeno, progman se ne zažene, spomin bi mgel bit ok, ker razen izginulega namizja dela vse, razen pol pcja je v trojancu in podobni krame, zdaj bom videl če mi bo sistem podrl (ko mi bo vse fajle ki so okuženi zbrisal). Saj bom kar na novo naredil sistem gor, ker tip še ima fat32 sistem. Hvala za pomoč

Tomay ::

Disk ven in v drugo mašino, pa antivirus čez spustit.
F-secure ima tudi možnost, da bootneš s cd-ja in pregledaš sistem.

Je pa to zelo verjetno kak malware. Sem imel pred kratkim podoben problem. Na koncu sem vseeno raje naredil reinstall, ker je bil sistem fubar.

Drugače pa probaj dobit nemške win office ...
Voodoo 4Ever

brezimni ::

Nič ne pomaga, zdaj še mu system restore na čisto prvo možno točko naredim, če ne pomaga pa samo druge okna gor pa fartik, ker je tak glasen, ma neki ultra močen ventilator gor, bom oglušel zraven, kak lahko 1 ludi polek tak glasnega pcdja delajo. Isto kot bi fen všaltan mel.

jrtjtejtt ::

če je kak spy/mal idr ware jst raje na novo vse naložim ker se mi zdi da se tega sranja z noben antispy ne moreš do konca znebit, vedno ti pol neki šteka, blokira, če ne drugega pa vsaj počasnej dela. tko kt je tomay reku, na netu kake nemške winse pa veselo na delo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ne morem odpreti diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
133599 (2981) rockrose
»

svchost.exe

Oddelek: Pomoč in nasveti
253494 (2518) Mr.B
»

explorer.exe proces- nastavitve

Oddelek: Operacijski sistemi
81453 (1303) veteran
»

Microsoft Windows AntiSpyware Beta1

Oddelek: Operacijski sistemi
374696 (2645) Myth
»

Sprememba Napisa Start Gumba

Oddelek: Operacijski sistemi
261906 (1185) RuN

Več podobnih tem