Forum » Programiranje » [php, html] pisanje datotek
[php, html] pisanje datotek

Silver ::
Zdravo!
Sem začetnik pri uporabi php-ja in imam mali problemček..
Rad bi dosegel da bi se koda vpisana v form-u izpisovala v html-datoteko, ki bi bila prikazana v i-frame-u. Hkrati pa bi rad če kdo popravi vsebino kode ki je prvotno v form-u in kliknil na KLIK (a.k.a. update) bi se morala stran v i-frame-u osvežiti z novo source kodo.
Problemček predstavlja da se prvotna koda vredu vpiše v datoteko in form, nova - spremenjena koda pa ne! Predvidevam da sem ga posral kje pri form-u, saj le ta ne updejta spremenljivke niti datoteke z novo vsebino.
Skratka source je takle:
Predogled strani lahko najdete na sampler.php.
Zelo bom hvaležen za kakršnokoli pomoč!
Sem začetnik pri uporabi php-ja in imam mali problemček..
Rad bi dosegel da bi se koda vpisana v form-u izpisovala v html-datoteko, ki bi bila prikazana v i-frame-u. Hkrati pa bi rad če kdo popravi vsebino kode ki je prvotno v form-u in kliknil na KLIK (a.k.a. update) bi se morala stran v i-frame-u osvežiti z novo source kodo.
Problemček predstavlja da se prvotna koda vredu vpiše v datoteko in form, nova - spremenjena koda pa ne! Predvidevam da sem ga posral kje pri form-u, saj le ta ne updejta spremenljivke niti datoteke z novo vsebino.
Skratka source je takle:
<!--drug dokument kliče sampler.php --> <?php $koda='to je prvotna koda na strani'; ?> <!--drug dokument --> <body> <form name="obrazec" method="post" action="<?php echo $PHP_SELF; ?>" > koda:<br> <textarea name="koda_new" cols="35" rows="19"><?php if (empty($koda_new)) {echo $koda; } else {echo $koda_new;} ?> </textarea> <input type="submit" value="klik"> <iframe src ="koda.html"width="300px" height="300px"></iframe> </form> <?php echo $koda_new; //kontrola spremenljivke ?> </body> </html> <?php if (empty($koda_new)) { $fo = fopen('koda.html','w+') or exit ('Datoteke ni bilo mogoče odpreti'); fwrite($fo,$koda); fclose($fo); } else { $fo = fopen('koda.html','w+') or exit ('Datoteke ni bilo mogoče odpreti'); fwrite($fo,$koda_new); fclose($fo); } ?>
Predogled strani lahko najdete na sampler.php.
Zelo bom hvaležen za kakršnokoli pomoč!

R33D3M33R ::
Napačno kličeš spremenljivke!
koda_new se mora prebrati iz POST zahtevka, recimo:
Drugače pa še malo za premislek: jaz nikoli ne uporabljam empty, ampak vedno if(isset($_POST['nekaj'])) ali pa if(strlen($_POST['nekaj']) != 0). empty mi nekako ni delovalo pa ne vem zakaj ne.
koda_new se mora prebrati iz POST zahtevka, recimo:
if(isset($_POST['koda_new'])) { $koda_new = $_POST['koda_new']; } else { $koda_new = $koda; }
Drugače pa še malo za premislek: jaz nikoli ne uporabljam empty, ampak vedno if(isset($_POST['nekaj'])) ali pa if(strlen($_POST['nekaj']) != 0). empty mi nekako ni delovalo pa ne vem zakaj ne.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Operacija na input-u pred submit-om?Oddelek: Izdelava spletišč | 725 (471) | MrStein |
» | C# PomočOddelek: Programiranje | 1437 (1262) | jizzer |
» | [C++] izris v [x,y]Oddelek: Programiranje | 1204 (906) | DuleKrtola |
» | [VB.NET] Izpisovanje v TextBox in prekinitveOddelek: Programiranje | 1269 (962) | darkolord |
» | Dreamweaver - slika v srediniOddelek: Izdelava spletišč | 948 (868) | Tody |