» »

Kateri cms za spletno stran glasbene skupine?

Kateri cms za spletno stran glasbene skupine?

Penny ::

Pozdravljeni!

Prijatelj me je prosil, če za nekega njegovega frenda, ki ima glasbeno skupino izdelam en portal. Zdaj pa me zanima, kaj bi mi priporočali, da uporabim kot cms in pa katere module naj bi stran vsebovala glede na to da gre bend. Recimo jaz si predstavljam, da more vsebovati novice, galerije slik, forum ali knjigo gostov, potem nek koledar, kjer bi bili objavljeni njihovi koncerti, potem nekaj za download njihove glasbe in pa predvajanje video spotov kar na strani, itd.
To mi pade zdaj na misel, bi pa prosil, če mi lahko svetujete, kateri cms bi bil najbolj primeren in pa vsebinsko, kaj naj vsebuje stran za bend.
Tenks!! LP

overlord_tm ::

Preizkusi jih ene par.

Recimo probaj Jommla, Drupal, Xoops, Mambo. Vsi imajo dobro podporo in verjamem, da boš našel vse module, ki jih potrebuješ.

Jaz sem začel malo z Drupalom eksprimentirat in je zadeva zelo kul =).

Penny ::

bom z joomlo začel ja, ker mam nekaj izkušenj z njo
mogoče še beseda o vsebini, katere module bi še vi dodali poleg zgoraj omenjenih, glede na to da gre za bend?
Tenks!! LP

overlord_tm ::

Dosti bandov je tudi na MySpace. Poglej, mogoče dobiš kako idejo.

Tudi slovensi izvajalci.

Verjetno mora vsebovati tudi neko predstavitveno stran z filozofijo benda, zvrstjo, ki jo špilajo, člani ... morda malo o nastanku benda ipd.

mte ::

Spletno mesto je dobro, ko ne veš več kaj bi odvzel, ne pa kaj bi dodal. Mislim da je tisto kar si si zamislil čisto dovolj, pa še to moraš razmisliti, ali bi dal gor forum ali knjigo gostov ali zgolj možnost komentiranja določenih vsebin - lahko se zgodi da si zamisliš preveč in potem ostane prazno. To ustvari občutek, da se nič ne dogaja, kar ne vpliva ravno dobro. Vse, kar daš gor, mora bit premišljeno. Če bo novica ena na leto, je modul nesmiseln recimo. Če se bo vsebina redno posodabljala (pa vedi da bo čez par mesecev navdušenje precej manjše kot je na začetku), potem kar nafilaj.

Kateri cms vzet je pa pomoje bolj stvar tega, kaj od tega poznaš in koliko. Če si že delal z joomlo, je nesmiselno poskušat z nečim drugim in mislit, da boš stvar izkoristil najbolje že s prvim projektom. Jaz recimo trenutno delam s Plone-om in se ne bi loteval nečesa tretjega, sploh če bi v prvo hotel narediti nekaj resnega.

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Jazz (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
504980 (1669) Big_Al
»

Cena izdelave spletne strani v Joomli

Oddelek: Izdelava spletišč
295502 (4542) Gandalfar