Forum » Programiranje » Access anketa
Access anketa
kekc ::
Prosim za pomoč. Delam anketo/vprašalnik, pa nekak ne znam postavit tabel v Access-u. Problem je namreč, da imam več strani/vprašanj z različnimi odgovori za vsako vprašanje. Ne vem kako postavit, ker relacije med tabelami mi nekak ne gredo, da bom na koncu lahko čimbolj enostavno manipuliral z rezultati.
1. vprašanje:
- odgovor1
- odgovor2
- odgovor3
2. vprašanje:
- odgovor1
- odgovor2
- odgovor3
- odgovor4
3. vprašanje:
- odgovor1
- odgovor2
1. vprašanje:
- odgovor1
- odgovor2
- odgovor3
2. vprašanje:
- odgovor1
- odgovor2
- odgovor3
- odgovor4
3. vprašanje:
- odgovor1
- odgovor2
darkolord ::
ena osnovna varianta:
tabela vprašanja:
ID, ID_Anketa, Vprasanje
tabela odgovori:
ID, ID_Vprasanje
tabela rezultati:
ID, ID_Odgovora in še eno unikatno polje (npr UID), da boš lahko pregledoval rezultate po "anketirancih"
tabela vprašanja:
ID, ID_Anketa, Vprasanje
tabela odgovori:
ID, ID_Vprasanje
tabela rezultati:
ID, ID_Odgovora in še eno unikatno polje (npr UID), da boš lahko pregledoval rezultate po "anketirancih"
Hvala za predlog. Kak pa naj povežem, če vem da ima vsako vprašanje v tabeli vprašanje več možnih odgovorov iz tabele odgovori?
darkolord ::
A imaš za več vprašanj enake odgovore?
Če boš za vsako vprašanje dodal odgovore (kar je najlažje), potem enostavno v tabeli odgovori določiš, kateremu vprašanju pripada... Lahko jih daš tudi več. Primer:
tabela vprašanja:
tabela odgovori (ups, pozabil sem polje Odgovor v prejšnjem postu ):
Če boš za vsako vprašanje dodal odgovore (kar je najlažje), potem enostavno v tabeli odgovori določiš, kateremu vprašanju pripada... Lahko jih daš tudi več. Primer:
tabela vprašanja:
ID Anketa Vprašanje 1 1 Koliko ste stari? 2 1 Ali kadite?
tabela odgovori (ups, pozabil sem polje Odgovor v prejšnjem postu ):
ID Vprašanje Odgovor 1 1 Tri 2 1 Štiri 3 1 Dvaintlideset 4 1 Ostalo 5 2 Da 6 2 Ne
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Uh,
in kak pol tole povežem, da dobim v tretji tabeli rezultate. Nekaj sem že poskušal, pa mi ne gre.
in kak pol tole povežem, da dobim v tretji tabeli rezultate. Nekaj sem že poskušal, pa mi ne gre.
No končno mi je uspelo. Nisem prebral opozorilnega okenca: tipi podatkov, ki jih povezujemo morajo biti istega tipa (pr.:text-->text).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [SQL] - združitev glede na iste vrednostiOddelek: Programiranje | 1395 (1037) | tx-z |
» | Aritmetična sredina ExcelOddelek: Programska oprema | 3016 (2883) | R-G |
» | Računalništvo na maturi - več vprašanj, da vidimo kolko znate!Oddelek: Šola | 4884 (2956) | seaclam |
» | Asp.NET Dodajanje TextBox-ov?Oddelek: Programiranje | 1462 (1311) | Mediator |
» | HTML anketa?Oddelek: Izdelava spletišč | 2218 (2092) | Skrat |