Forum » Strojna oprema » naj mi kdo razlozi:)
naj mi kdo razlozi:)
gorenc ::
ali mi lahko kdo na hitro (osnove) pove nekaj o mrezah (za OS WIN).
poznam hube in mrezne kartice, znam zvezati 2 pcja (cross link kabel), 3 pcje (hub) pogojno tudi preko koaksialnega kabla (BNC prikljucki)
zanima pa me razlika med HUB, SWITCHER, ROUTER, eni hubi so lahko baje tudi switcherji, itd...
hvala!!
poznam hube in mrezne kartice, znam zvezati 2 pcja (cross link kabel), 3 pcje (hub) pogojno tudi preko koaksialnega kabla (BNC prikljucki)
zanima pa me razlika med HUB, SWITCHER, ROUTER, eni hubi so lahko baje tudi switcherji, itd...
hvala!!
Privatnik ::
Ja neki takega je:
HUB ko dobi paket iz enga racunalnika, ga poslje na vsa ostala vrata huba, se pravi da ga ubistvu dobijo vsi, sam uporabi ga tist ko je zanj namenjen.
SWITCH je pametn HUB :))) ker ze gleda IP kam se paketi posiljajo, se pravi, da se zasede sam zveza od posiljatelja do prejemnika, ostali porti so fraj.
Mas pa tut hibride, ko so oboje v enem, sam eno stikalo mas za preklopit al pa kej temu podobnga.
HUB ko dobi paket iz enga racunalnika, ga poslje na vsa ostala vrata huba, se pravi da ga ubistvu dobijo vsi, sam uporabi ga tist ko je zanj namenjen.
SWITCH je pametn HUB :))) ker ze gleda IP kam se paketi posiljajo, se pravi, da se zasede sam zveza od posiljatelja do prejemnika, ostali porti so fraj.
Mas pa tut hibride, ko so oboje v enem, sam eno stikalo mas za preklopit al pa kej temu podobnga.
Privatnik ::
Zdej HUB je ubistvu isto kot bi meu koaksialno mrežo.
Glede routerja je pa tko, da te oz. tvojo mrezo sam poveze na internet. Ubistvu lahk za to uporabis kr en star comp. das noter modem in mrezno, mrezno na hub/switch pa gor en router program pa je.
Lahk ga pa tut kupis v trgovini.
Ubistvu pa lahk za to uporabis tut svoj racunalnik, in grejo tisti v mrezi prek tebe na internet.
Glede routerja je pa tko, da te oz. tvojo mrezo sam poveze na internet. Ubistvu lahk za to uporabis kr en star comp. das noter modem in mrezno, mrezno na hub/switch pa gor en router program pa je.
Lahk ga pa tut kupis v trgovini.
Ubistvu pa lahk za to uporabis tut svoj racunalnik, in grejo tisti v mrezi prek tebe na internet.
ABX ::
Router zna povezovat med sabo različna omrežja.
Primeri:
ISDN->ethernet
Tokenring->ethernet
Ethernet->Ethernet (različni subneti)
Primeri:
ISDN->ethernet
Tokenring->ethernet
Ethernet->Ethernet (različni subneti)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ADSL ?Oddelek: Omrežja in internet | 7931 (4662) | BlazP |
» | Home LAN partyOddelek: Igre | 952 (769) | fRiK0 |
» | ADSL + 3 rac v omrezju, kako ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2493 (1964) | klemen338 |
» | ADSL- dva kompaOddelek: Pomoč in nasveti | 2556 (1980) | Gandalfar |
» | Povezava dveh rač prek ADSL - HUB vs. SwitcherOddelek: Omrežja in internet | 1968 (1781) | ali3n |