Forum » Loža » Kontaktne leče
Kontaktne leče

Nona ::
Preverila na pošti in tracking number pri njih ne obstaja. Torej bi naj imel paket kdo drug?
Bom pisala trgovini še enkrat, če lahko preverijo kaj se dogaja (še dobro, da sem se odločila za doplačilo za pošto ).
Po vseh težavah, čakanju na njihove odgovore ... so se opravičili in povrnili celoten znesek (še čakam, da pride na moj račun).
Kupovala sem 1 Day Acuvue TruEye - katerega trgovca na ebayu predlagate za te leče?

RejZoR ::
Očitno je nekdo vmes na poti zajebal. Ker do zdej imam zelo dobre izkušnje z njimi.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zaenkrat ni nič bistveno novega. Večina proizvajalcev je nedolgo nazaj predstavila nove modele, tko da se par let ne bo kej dost spremenilo. Biofinity, PureVision 2 in AirOptix Aqua, te so nekako trenutno itaq state of the art leče na katere prisega večina (ACUVUE sem izvzel, ker z njimi nimam nobenih izkušenj sploh, čeprav so najbolj prodajane na svetu).

Tody ::
Acuvue moist za astigmatizem, če maš te težave so top. po 18 ur brez problema, cilnder do 2,5 (jest ga mam 3 pa gre skoz) in tudi zaspiš lahko z njimi :) Ni cool ampak ni panike.

Odvisno. Mene pri ACUVUE najbolj od vsega moti samo 14 dnevni režim menjav. Pa še prav poceni niso, ko upoštevaš ta režim.

Yoda Master ::
Meni tudi Acuvue najbolje odgovarjajo, pa sem probal tako Biofinity kot AirOptix.
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
There is no passion, there is serenity.
There is no death, there is the Force.

Jest jih menjam dnevno :) Udobje ima pač svojo ceno :) Drugače na ebayu je šktalica 30 komadov 25 eurov.

30 komadov dnevnih je za pol mesca. Biofinity so tam nekje ista cena, pa jih imam za 3 mesce. Velika razklika. So pa tolk udobne, da večino časa niti ne vem, da imam not leče in to po več dnevnem nepretrganem nošenju.

zarja8383 ::
30 komadov-škatlica (dnevnih) leč je za en mesec. Če imaš pa enako dioptrijo na obeh očesih pa jih imaš za pol meseca:)Zelo dobre, udobne dnevne leče in poceni so topvue daily in stanejo 22eur. So pa dnevne leče mau dražje...luksuz se vedno plača :)

Jah jezst imam na obeh očesih isto dioptrijo in tam imaš 30 leč za 15 dni. Ponavad jih kupim samo za dopust oz morje specifično kjer tud če pride voda v stik z lečo pač zamenjaš pa naprej. Če pa kontaminiraš mesečne pa stran vržeš 1/3 cene kar ni kul. Če pa bi vedel, da voda nikol ne bi prišla v oko pa bi vzel mesečne za nepretrgano nošenje pa čaw. Biofinity lahko nosiš 7 dni, PureVision 2 in AirOptix N&D pa celo 30 dni. Sicer to ne bi počel stalno ampak da se na dopustu ne zajebavaš s tem pa je fajn. Kot tud sicer, da lahko mirno zaspiš z njimi in se ne sekiraš.

Rejzor ti si en čudn tič :) Pa kaj če voda pride v stik z očmi? A drugač ti pa ne ko si na morju? In potem praviš da imaš lakhko N&D celo 7 dni nepretrgamo? Mislim dejte se malce znebit strahov in se postavit na svoje noge. Jaz ima 8 in 8.5 dioptrije in 3 cilindra pa komot skuham kavo vmes preden pridem do kopalnice in si dam leče notr. Za dnevne sem se odločil ker mi te bolj pašejo (prej sem mel air optix) in mi gre na kurac ta pospravljanje leč... Jebeš sem tudi to delal na dopustu in to je 3 minute pa sem zrihtal zdej sem pač bolj komot in to tudi plačam.
Men ni cool da mam leče čez noč gor,ker pomoje vseeno oči rabijo malce več kisika, in obnove itd itd... Jebeš N&D samo zato da si ti ni treba leč zjutraj dat notr.
Men ni cool da mam leče čez noč gor,ker pomoje vseeno oči rabijo malce več kisika, in obnove itd itd... Jebeš N&D samo zato da si ti ni treba leč zjutraj dat notr.

Čuden tič? Nismo vsi vedno na dopustu v hotelu kjer imaš vse sterilno, čisto in plac, da šariš z lečami. Si kdaj bil na kampiranju s šotorom? Mal drugače ane? Kar pa se kisika tiče pa je bilo že par raziskav, kjer je oko dejansko z dobro lečo (tako namenjeno za nočno uporabo) dobilo več kisika kot pa zaprto oko brez leče. Sam drug problem pa so depoziti v obliki bakterij, proteinov itd...
In tud vidim, da ne veš zakaj leče in voda od "zunaj" ne pašeta skupaj. Mikroorganizmi, ki se zaredijo v lečah, sploh če jih potem še kar nosiš. Samo oko že poskrbi zase in se očisti te golazni tud če sicer pride v stik z vodo, ker je to normalno. Ampak telo je prirejeno, da skrbi za čistočo če čez površino očesa ni leče. Če pa je pa slednja dejansko varuje mikroorganizme pred naravnim čiščenjem očesa. Zato so leče in nesterilna voda no-go. Razen če si neizmerno želiš kakšno komplicirano infekcijo, katero pa ti lahko povem, da si je ne želiš.
In N&D vsaj meni ne odgovarjajo zaradi čudnih dimenzij, pa čeprav imajo superiorne karakteristike. Biofinity so takoj za njimi in so mi super. Celo zjutraj ko vstanem rabim blinknit samo parkrat in se hidrirajo. Potem jih ne čutim več.
In tud vidim, da ne veš zakaj leče in voda od "zunaj" ne pašeta skupaj. Mikroorganizmi, ki se zaredijo v lečah, sploh če jih potem še kar nosiš. Samo oko že poskrbi zase in se očisti te golazni tud če sicer pride v stik z vodo, ker je to normalno. Ampak telo je prirejeno, da skrbi za čistočo če čez površino očesa ni leče. Če pa je pa slednja dejansko varuje mikroorganizme pred naravnim čiščenjem očesa. Zato so leče in nesterilna voda no-go. Razen če si neizmerno želiš kakšno komplicirano infekcijo, katero pa ti lahko povem, da si je ne želiš.
In N&D vsaj meni ne odgovarjajo zaradi čudnih dimenzij, pa čeprav imajo superiorne karakteristike. Biofinity so takoj za njimi in so mi super. Celo zjutraj ko vstanem rabim blinknit samo parkrat in se hidrirajo. Potem jih ne čutim več.

echo ::
Sem fasal komplicirano infekcijo zaradi vode - iz reke.
Baje morje in bazeni niso problematični, vseeno pa ni za probavat. Tista dva tedna na antibiotikih sta bila ena najhujših v mojem življenju.
Baje morje in bazeni niso problematični, vseeno pa ni za probavat. Tista dva tedna na antibiotikih sta bila ena najhujših v mojem življenju.

Model, po kakih kampih se ti vlačiš, če nimajo niti pametne kopalnice. Sterilna voda? Res?
Kempi so bili čist vredu, in tud sanitarije so non stop čistili ampak še vedno so to javna mesta kjer folk ne pazi na čistočo kej dost in si nekako ne želiš, da ti tam leča kam pade...

Torej, ne met leč ko si na morju?
Lahko jih imaš, zakaj ne? Samo mal moraš vseeno pazit. Sicer odsvetujejo plavanje z njimi ampak jezst sem vseeno, samo tolk pač paziš da ne dobiš vode v oči.

bond007 ::
Če ti euri dosti pomenijo, itak naročaš iz ebaya, kjer je še dobrih 5EUR ceneje, dostava 2-3 dni... http://www.ebay.de/itm/Air-Optix-Aqua-6...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bond007 ()

bdoxx ::
počasi se odpravljam na dopust, kemp šotor..., (wc/koplnica enih 500metrov vstran).
Katere 1dnevne leče priporočate?
Katere 1dnevne leče priporočate?

piromanček ::
prvo na konkreten pregled, pol ti zdravnik da par testnih leč in se odločiš kaj ti najbolje paše
leče, ki so nekomu odlične so lahko drugi osebi za v smeti
leče, ki so nekomu odlične so lahko drugi osebi za v smeti

Najdi si take z enakimi dimenzijami in to je to. Od dnevnih so najboljše ACUVUE TruEye in B+L BioTrue OneDay, ker imajo višjo prepustnost kisika. Vse ostale so navadne hidrogelne in med njimi ni nekih blaznih razlik.

miraldi ::
Ker je poletje in z tem dopusti in kopanja v morju in raznih toplicah moram kupiti neke dnevne leče.
Zanima me katere dnevne leče naj kupim?
Gledal sem te:
http://www.clarus.si/trgovina/lece/enod...
Razmišljam pa tudi o menjavi 14dnevnih leč za kakšne boljše, če obstajajo.
Do sedaj sem uporabljal:
http://www.clarus.si/trgovina/lece/14-d...
Katere 14dnevne leče so dobre? Pri trenutnih me občasno moti pikanje v očesu potem, ko jih vstavim v oko. Čez čas to pikanje izgine.
Pure HD so vredu?
Zanima me katere dnevne leče naj kupim?
Gledal sem te:
http://www.clarus.si/trgovina/lece/enod...
Razmišljam pa tudi o menjavi 14dnevnih leč za kakšne boljše, če obstajajo.
Do sedaj sem uporabljal:
http://www.clarus.si/trgovina/lece/14-d...
Katere 14dnevne leče so dobre? Pri trenutnih me občasno moti pikanje v očesu potem, ko jih vstavim v oko. Čez čas to pikanje izgine.
Pure HD so vredu?
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb
RTX 4070ti
32Gb

Dailies so kar dobre, zelo dobre so bile men ClearLab Clear1-day, asferične biokompatibilne, zelo udobne takoj ko jih daš v oko.
14 dnevnih in mesečnih se ti imo ne splača jemat za morje, ker če jih boš izgubil al pa dobil v oko vodo jih boš moral zavreči, kar pa je 1/3 stran vrženega denarja. Fora dnevnih je da tud če gre kaj narobe, pač vzameš nov par in veselo naprej in se ne sekiraš.
Oasys so 14 dnevne, PureVision 2 HD so mesečne. PV2 HD sicer lahko nosiš več dni skupaj, tud med spanjem, kar je sicer še bolj praktično kot dnevne leče ampak spet, če jih izgubip/kontaminiraš je velik strošek.
Osebno bi šel z Dailies in Clear1-day. Samo obvezno jih prej sprobaj, da ne boš kupil, prišel na dopust in ti sploh ne bojo dogovarjale.
14 dnevnih in mesečnih se ti imo ne splača jemat za morje, ker če jih boš izgubil al pa dobil v oko vodo jih boš moral zavreči, kar pa je 1/3 stran vrženega denarja. Fora dnevnih je da tud če gre kaj narobe, pač vzameš nov par in veselo naprej in se ne sekiraš.
Oasys so 14 dnevne, PureVision 2 HD so mesečne. PV2 HD sicer lahko nosiš več dni skupaj, tud med spanjem, kar je sicer še bolj praktično kot dnevne leče ampak spet, če jih izgubip/kontaminiraš je velik strošek.
Osebno bi šel z Dailies in Clear1-day. Samo obvezno jih prej sprobaj, da ne boš kupil, prišel na dopust in ti sploh ne bojo dogovarjale.

Nisem mislil 14dnevne leče za na morje. Za na morje kupujem 1dnevne leče

Dailies so kar dobre, zelo dobre so bile men ClearLab Clear1-day, asferične biokompatibilne, zelo udobne takoj ko jih daš v oko.
Potem mi priporpčaš dnevne ClearLab Clear1-day. In mesečne PureVision 2 HD. To je dobro, če jih kakšen dan lahko nosim malo dlje kot 8-12ur.
Sicer kupujem leče v Clarusu pa zgleda nimajo ClearLab Clear1-day

i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb
RTX 4070ti
32Gb
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miraldi ()

kr?en ::
Da malo bumpnem temo.
Do zdaj sem kupoval lece pri okulistu (B&L PureVision) in bi jih ze pri nas preko spleta dobil ene 50eur ceneje (navadne + toricne po 6 komadov vsakih). No, zanima me katero slovensko spletno trgovino priporocate oz. imate izkusnje?
Do zdaj sem kupoval lece pri okulistu (B&L PureVision) in bi jih ze pri nas preko spleta dobil ene 50eur ceneje (navadne + toricne po 6 komadov vsakih). No, zanima me katero slovensko spletno trgovino priporocate oz. imate izkusnje?

soncnica123 ::
Da malo bumpnem temo.
Nakupovanje leč je dosti cenejši preko spleta. v Sloveniji so najcenejši prodajalci kontaktnih leč http://www.moje-lece.si/ . To so preverili tudi žurnalovi novinarji pred kakšnim tednom dni...članek je na tej povezavi http://www.zurnal24.si/trije-znotraj-dv.... In res so hitri.
Nakupovanje leč je dosti cenejši preko spleta. v Sloveniji so najcenejši prodajalci kontaktnih leč http://www.moje-lece.si/ . To so preverili tudi žurnalovi novinarji pred kakšnim tednom dni...članek je na tej povezavi http://www.zurnal24.si/trije-znotraj-dv.... In res so hitri.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: soncnica123 ()

Toros ::
No da še jaz malo bumpnem to temo.
Sprašujem za Multifokalne-Progresivne Kontaktne Leče.
Leče uporabljam že več kot dvajset let,zadnjih deset let imam dioptrijo -5,25,sedaj pa se mi je v zadnjih parih mesecih zelo poslabšal vid na blizu.Kupil sem si progresivne očala(-5,5/+2,0)ki jih lahko uporabljam doma,za v službo in za razne druge aktivnosti pa niso ravno uporabne,zato sem poizkusil z multifokalnim-progresivnim lečami.Tukaj se stvar zaplete.
Bil sem seveda pri okulistu,optiku,naročili smo nekaj testnih lečk toda stvar je taka,da z navadnimi lečkami -5,25 zelo dobro vidim na daleč,bliže od 50 cm pa ne več.Z progresivnimi lečkami -5,5(bližinski dodatek High+2,5)pa ne vidim dobro na daleč,tam do enega metra še nekako,dalj je pa kot bi imel preslabo dioptrijo,pa smo že povišali iz -5.25 na -5,5 pa je zelo malo boljše.Sedaj pa ne vem ali bi bilo priporočljivo povečat dioptrijo na -5,75 ali več.Naši okulisti,optiki na tem področju progresivnih leč nimajo kaj dosti izkušenj,testnih lečk tudi ne dajejo kar tako zato moram naprej experimentirat sam.Najmanj kar lahko naročiš je 3 leče,ki pa stanejo cca 30€.
Do sedaj sem preizkusil
B&L-SofLens
B&L-PureVision
in Air Optix Aqua-te se še najbolj obnesejo,bistvene razlike pa med proizvajalci ni.
Zanima me,če ima kdo kaj izkušenj na tem področju?
Sprašujem za Multifokalne-Progresivne Kontaktne Leče.
Leče uporabljam že več kot dvajset let,zadnjih deset let imam dioptrijo -5,25,sedaj pa se mi je v zadnjih parih mesecih zelo poslabšal vid na blizu.Kupil sem si progresivne očala(-5,5/+2,0)ki jih lahko uporabljam doma,za v službo in za razne druge aktivnosti pa niso ravno uporabne,zato sem poizkusil z multifokalnim-progresivnim lečami.Tukaj se stvar zaplete.
Bil sem seveda pri okulistu,optiku,naročili smo nekaj testnih lečk toda stvar je taka,da z navadnimi lečkami -5,25 zelo dobro vidim na daleč,bliže od 50 cm pa ne več.Z progresivnimi lečkami -5,5(bližinski dodatek High+2,5)pa ne vidim dobro na daleč,tam do enega metra še nekako,dalj je pa kot bi imel preslabo dioptrijo,pa smo že povišali iz -5.25 na -5,5 pa je zelo malo boljše.Sedaj pa ne vem ali bi bilo priporočljivo povečat dioptrijo na -5,75 ali več.Naši okulisti,optiki na tem področju progresivnih leč nimajo kaj dosti izkušenj,testnih lečk tudi ne dajejo kar tako zato moram naprej experimentirat sam.Najmanj kar lahko naročiš je 3 leče,ki pa stanejo cca 30€.
Do sedaj sem preizkusil
B&L-SofLens
B&L-PureVision
in Air Optix Aqua-te se še najbolj obnesejo,bistvene razlike pa med proizvajalci ni.
Zanima me,če ima kdo kaj izkušenj na tem področju?

Če jim je v interesu, da pri njih kupuješ leče naj ti zrihtajo take kot je treba. Ni to tvoj problem, če oni ne znajo zrihtat pravih leč. To kar nekateri tle čaramo je čist na lastno pest bolj kot ne iz radovednosti. Tud sicer je lažje posikat navadne alternativne kot pa multifocal, ki so prvič precej dražje in imajo mnogo parametrov, ki se morajo ujemat.

Toros ::
Ja to je malo težko,prit k okulistu-optiku in kaj naj mu pa rečem,prvo povem kakšna je moja težava do sedaj in da sem že pri dveh sosednjih optikah preizkušal testne leče sedaj sem pa še k njemu prišel malo preizkusit,da si napravim zalogo za celo leto.Optik ti pa tudi ne bo dal kar tako testnih leč,če nisi že prej njegova stranka.Za napotnico pri okulistu v zdravstvenem domu,kjer sploh nimajo pojma o lečah(preferirajo samo očala)kaj šele progresivnih,pa čakaš par mesecev.

Če je okulist kaj zainteresiran ti bo zrihtal prave leče. Vsaj men je in to z prezplačnim pregledom in testnimi lečami, edini pogoj je bil, da potem pri njih kupim leče. Zdej mal iz vljudnosti, mal pa ker sem bil začetnik z lečami sem kakšne 2 ali 3 leta kupoval leče pri njih. Potem sem na lastno pest stestiral PureVision 2 in jih nato naprej kupoval pri njih še kakšno leto, sedaj ko pa sem šel na Biofinity pa jih kupujem drugje, ker jih nimajo v ponudbi. Če bi jih imeli pa bi jih verjetno spet kupoval pri njih, ker so res fajn in tud cene so imel nasplošno zelo dobre za navadno (fizično) optiko.
Leče so pač tak zelo specifičen medicinski pripomoček (ja, medicinski pripomoček in ne nek fancy dodatek), kjer se morata potrudit obe strani in se na to ne sme gledat z nič manj natančnosti kot recimo mora ortodont poskrbet, da se zvezdice idealno prilagajajo posameznikovi goflji. Menda jih ne bo kar nabil v tri krasne pa če ti je všeč ali ne oz če te kaj moti ali ne. Isto je z lečami. Morajo ti odgovarjat, drugače nima nobenega smisla uporabljat zadevo, če ti bo večino časa šla na živce. Point leč je da so BOLJ udobne od očal. Zato ne obupaj. Če ne pa pač pojdi k drugemu optiku pa reč, da prejšnji niso bili zainteresirani, da ti zrihtajo prave leče in si šel k nekomu, ki ima mogoče več interesa, da kasneje kaj zasluži. Plain and simple. Sploh pa pri progresivnih, kjer je enostavno preveč dejavnikov, da lahko najdeš/dobiš prave kar iz prve. še pri navadnih ni vedno tko enostavno...
Leče so pač tak zelo specifičen medicinski pripomoček (ja, medicinski pripomoček in ne nek fancy dodatek), kjer se morata potrudit obe strani in se na to ne sme gledat z nič manj natančnosti kot recimo mora ortodont poskrbet, da se zvezdice idealno prilagajajo posameznikovi goflji. Menda jih ne bo kar nabil v tri krasne pa če ti je všeč ali ne oz če te kaj moti ali ne. Isto je z lečami. Morajo ti odgovarjat, drugače nima nobenega smisla uporabljat zadevo, če ti bo večino časa šla na živce. Point leč je da so BOLJ udobne od očal. Zato ne obupaj. Če ne pa pač pojdi k drugemu optiku pa reč, da prejšnji niso bili zainteresirani, da ti zrihtajo prave leče in si šel k nekomu, ki ima mogoče več interesa, da kasneje kaj zasluži. Plain and simple. Sploh pa pri progresivnih, kjer je enostavno preveč dejavnikov, da lahko najdeš/dobiš prave kar iz prve. še pri navadnih ni vedno tko enostavno...

Oktopusy on za pol ure dela lahko dobi stranko za celo življenje, ki mu bo pustila kr neki denarja tam. Prideš do sestre in poveš kako in kaj če te že ona napizdi, se obrneš in greš v 10 drugih. Na med over net je tudi par okolistov tudi v tej temi so tko da ti sploh ni treba deleč hodit.

kreXerk ::
Ja, že cca. 2 leti jih uporabljam. Cena je itak pojem za sebe proti konkurenci.
Drugače, glede nošenja, nimam nobenih pripomb. Predlagal sem jih tudi par znancem ion noben nima nekih pripomb. Probaj naročit paket za en mesec, pa boš videl kako so, zgubiti nimaš kaj, razen 12€ ali koliko je že paket.
Drugače, glede nošenja, nimam nobenih pripomb. Predlagal sem jih tudi par znancem ion noben nima nekih pripomb. Probaj naročit paket za en mesec, pa boš videl kako so, zgubiti nimaš kaj, razen 12€ ali koliko je že paket.

Zanimivo, da za njih še nikoli nisem slišal, pa leče uporabljam že par let.

Katere leče naj kupim?
Rad bi, da so udobne tudi pri daljšem nošenju(12ur).
So PureVision 2 HD uredu?
Rad bi, da so udobne tudi pri daljšem nošenju(12ur).
So PureVision 2 HD uredu?
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb
RTX 4070ti
32Gb

--MiRaLdInJo ::
Zdravo.
Jaz tudi razmišljam o menjavi kontaktnih leč.
Rabim pa take leče, da so lahko čimdlje časa v očesu(se ne sušijo, bodejo itd.)
Kakšni predlogi?
Kako je z zgoraj omenjenimi Purevision 2 hd?
Jaz tudi razmišljam o menjavi kontaktnih leč.
Rabim pa take leče, da so lahko čimdlje časa v očesu(se ne sušijo, bodejo itd.)
Kakšni predlogi?
Kako je z zgoraj omenjenimi Purevision 2 hd?

Osebno imam odlične izkušnje s PureVision 2 HD in Biofinity. Eni sicer hvalijo AirOptix ampak vsaj men niso odgovarjale. Acuvue pa še nisem probal ker imajos amo 14 dnevne...
Zraven priporočam tekočino Alcon PureMoist.

zuz3k ::
jaz tudi razmišljam o nabavi leč, mel bi jih pa čez cel dan kot Silverwing
- takšne, ki najbolj "dihajo"
- takšne, ki se ne bleščijo tako ob luči in pa ponoči
je morda glede propustnosti oz. dihanja najbolje vzeti dnevne leče?
pred leti sem nosil leče, nosil sem jih po cel dan in so se mi oči zelo sušile,
toliko, da se mi je levo oko vnelo. in pa tudi ob luči ali pa ponoči se mi je
vse zelo belščalo, svetlikalo
lp
- takšne, ki najbolj "dihajo"
- takšne, ki se ne bleščijo tako ob luči in pa ponoči
je morda glede propustnosti oz. dihanja najbolje vzeti dnevne leče?
pred leti sem nosil leče, nosil sem jih po cel dan in so se mi oči zelo sušile,
toliko, da se mi je levo oko vnelo. in pa tudi ob luči ali pa ponoči se mi je
vse zelo belščalo, svetlikalo
lp
Life is a psychological game.

Osebno imam odlične izkušnje s PureVision 2 HD in Biofinity. Eni sicer hvalijo AirOptix ampak vsaj men niso odgovarjale. Acuvue pa še nisem probal ker imajos amo 14 dnevne...
No saj potem bom kar PureVision 2 HD vzel za probo. Upam, da bom zadovoljen znjimi, ker najbolj sovražim ko se oko začne sušiti

32Eur za škatlco ni ravno drago?
No saj potem bom kar PureVision 2 HD vzel za probo. Upam, da bom zadovoljen znjimi, ker najbolj sovražim ko se oko začne sušiti
29Eur za škatlco ni ravno drago
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb
RTX 4070ti
32Gb
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miraldi ()

soncnica123 ::
2HD leče so dosti mehkejše od purevision tastarih, tko da jst sm mela kar dosti problemov pri vstavljanju zjutraj. Verjamem pa da nekateri so pa zadovoljni z njimi.
zakaj bi plačeval 32eur, če jih imaš v spletni optiki http://www.moje-lece.si/ za 28,90eur pa še brezplačna poštnina.:)
zakaj bi plačeval 32eur, če jih imaš v spletni optiki http://www.moje-lece.si/ za 28,90eur pa še brezplačna poštnina.:)
32Eur za škatlco ni ravno drago?
29Eur za škatlco ni ravno drago

Sej ni nič težkega če so mehke. Postaviš jo v obliki šalčke na konico prsta, kjer je bolje, da je prst bolj suh in ne preveč namočen s tekočino za leče, ker pol se leča noče odlepit iz prsta, ko jo daš v oko. Pa ko daš v oko ne smeš pritisnit nanj, ampak lečo samo prisloniš na oko in čutiš, ko vakum leče zagrabi. Pritisneš samo toliko da zrineš dost zraka ven. Pol pa narahlo počasi pomežikneš in je to to.

Jap ne smeš prehitro pomižiknit ker ti jo lahko ven odnese :) Potem ko se prilepi pa drži tudi 18 ur notri brez problema.

mAXTER ::
Pozdravljeni,
zanima me odkod kej naročate leče? Od vseh strani kar sem jih pregledal imajo zaenkrat najbolj ugodno ceno za Acuvue Oasys 14 dnevne in sicer 22 eur po škatlici tile:
LINK
Se jih da še kje dobiti ceneje mogoče?
zanima me odkod kej naročate leče? Od vseh strani kar sem jih pregledal imajo zaenkrat najbolj ugodno ceno za Acuvue Oasys 14 dnevne in sicer 22 eur po škatlici tile:
LINK
Se jih da še kje dobiti ceneje mogoče?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mAXTER ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Leče preko interneta - kje kupujete?Oddelek: Loža | 3017 (2657) | Kleemen |
» | Kontaktne lečeOddelek: Loža | 2159 (1644) | buttcrack |
» | Kontaktne leče pozno v noč!Oddelek: Loža | 1627 (1373) | chort |
» | Prilagoditev na kontaktne leče? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19118 (16274) | BigWhale |
» | Kontaktne lečeOddelek: Loža | 5314 (4582) | JanK |