Forum » Loža » Kontaktne leče
Kontaktne leče

RejZoR ::
Jezst sem kupil tekočino PureMoist preko Amazona ene pol leta nazaj pa gor piše rok uporabe do 12/2013. Spodaj pa je 12/2012. Tko da sklepam, da je rok uporabe 1 leto.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

mihecpegec ::
Evo sem dobil odgovor:
" Thank you for your message. The care product is stable up to year 2014. "
Tako da če je še kdo zainteresiran za skupinski nakup čistilne tekočine Opti-Free PureMoist, 300ml = 10eur, prevzem bi bil možen v LJ, mi naj piše na ZS oz. v to temo.
" Thank you for your message. The care product is stable up to year 2014. "
Tako da če je še kdo zainteresiran za skupinski nakup čistilne tekočine Opti-Free PureMoist, 300ml = 10eur, prevzem bi bil možen v LJ, mi naj piše na ZS oz. v to temo.

CleanPower ::
js sm za. vzel bi 2
Celsius - če hodlaš $400 za 30dni, dobiš 50$ nagrade
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815

forplan ::
Imam eno vprašanje, če se je kateremu isto zgodilo:
Na levem očesu sem nosil skozi mesečne air optix z celindri. Pa sem se odločil da nabavim dnevne Focus Dailies Toric od Ciba vision
Ko sedaj dam lečko v oko se mi dogaja, da nekako smukne preveč gor in jo potem čutim ko mežikam. Ko jo ročno spravim malo bolj dol je potem za mežik dva v redu potem pa isto. Sem mogoče nabavil napačne leče, ali je to mogoče kaj narobe z lečami, malo sem skeptičen ker sem prič jih naročal preko ebay.
mesečne so: -8; -1,75; 170; 14,5; 8,7;
dneven: -8; -1,50; 160; 14,2; 8,6;
Na levem očesu sem nosil skozi mesečne air optix z celindri. Pa sem se odločil da nabavim dnevne Focus Dailies Toric od Ciba vision
Ko sedaj dam lečko v oko se mi dogaja, da nekako smukne preveč gor in jo potem čutim ko mežikam. Ko jo ročno spravim malo bolj dol je potem za mežik dva v redu potem pa isto. Sem mogoče nabavil napačne leče, ali je to mogoče kaj narobe z lečami, malo sem skeptičen ker sem prič jih naročal preko ebay.
mesečne so: -8; -1,75; 170; 14,5; 8,7;
dneven: -8; -1,50; 160; 14,2; 8,6;
da se strinjam

Leča se ti fizično ne premakne kej dost ker so fizične dimenzije dost podobne. Pomoje so pri teb bolj problematični drugi parametri. Ker pri cilindru morajo bit kar točni.

optometrist ::
Tudi če bi bili parametri identični se 2 leči različnega materiala ali dizajna lahko obnašata drugače. O tem sem enkrat že pisal se mi zdi...
V tvojem primeru gre predvsem za razliko v premeru leče. Air optix ima premer 14,50 medtem ko imajo Dailies 14,20. Manjša leča se manj prilega očesu zato se bolj premika... Pa tudi razlika v materialu je velika. Air optix so SH medtem ko so Dailies hydrogelne.
Vsekakor ti svetujem da se glede menjave posvetuješ z očesnim strokovnjakom, ki bo na podlagi meritev svetoval tebi primerne leče...
V tvojem primeru gre predvsem za razliko v premeru leče. Air optix ima premer 14,50 medtem ko imajo Dailies 14,20. Manjša leča se manj prilega očesu zato se bolj premika... Pa tudi razlika v materialu je velika. Air optix so SH medtem ko so Dailies hydrogelne.
Vsekakor ti svetujem da se glede menjave posvetuješ z očesnim strokovnjakom, ki bo na podlagi meritev svetoval tebi primerne leče...
www.oke.si

bond007 ::
Če se ne bote mogli zmenit za skupinski nakup Puremoist, ima recimo tale prodajalec dokaj ugodno: http://www.ebay.de/itm/1x-Opti-Free-Pur...
Za 2xPuremoist in 2x leče mi je naračunal 6€ poštnine in ja, pošilja v slovenijo, le napisat mu moraš..
Za 2xPuremoist in 2x leče mi je naračunal 6€ poštnine in ja, pošilja v slovenijo, le napisat mu moraš..

Sem naročil tekočino Opti-Free PureMoist, 300ml = 10eur, mislim da bi mogle biti v tem tednu pri meni, tako da lahko naslednji teden uredimo ostalo (LJ).

Na Amazonu imaš 2x300ml + 60ml malo plastenko za 21 funtov. Res da mogoče ni najceneje, ampak če vzameš 2 packa ali več je itaq vseeno imo. Nazadnje sem vzel 2x dvojni pack (brez male potovalne plastenke), vsak po mislim da 17 funtov. En pack sem že porabil, zdele sem na začetku tretje plastenke, eno še imam. Naročil pa sem enkrat v začetku poletja se mi zdi. Glede na to da je zdej že skor konec decembra je kar dolgo držalo. In se mi ne zdi pretirano drago glede na to da mi je ta tekočina daleč najboljša pa sploh...

Zanimivo. Opažam, da mi očitno tud Biofinity ne odgovarjajo čist. Sicer so zelo udobne in drobne stvari se na kratkih in srednjih razdaljah z njimi vidijo lepše kot s PureVision 2, ampak opažam, da se mi z njimi okoli šarenice (iris) pojavlja na belem delu očesa rdečica, ki se včasih po celem dnevu razširi za kakšen milimeter ali dva. Okoli šarenice je zelo nagosto, bolj kot se oddaljuje, bolj so samo posamezne žile v očesu. Take čist tanke. Zdej sem šel za 2 dni prej nazaj na PureVision 2 in tega problema očitno ni več.
Škoda, ker so mi bile sicer res všeč...
Škoda, ker so mi bile sicer res všeč...

Yoda Master ::
Ma ne vem če so leče krive, jaz nisem menjal modela že kakšni 2 leti, pa se mi je tudi šele zdaj pozimi začela ta rdečica občasno pojavlat (pomoje bo kaj z suhostjo zraka povezano).
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
There is no passion, there is serenity.
There is no death, there is the Force.

Ostali sta mi še 2 flaški Opti-Free PureMoist, 300ml, če kdo potrebuje, lahko prodam tudi posamično?
*rok uporabe: 4/2014
Kontakt: ZS
*rok uporabe: 4/2014
Kontakt: ZS

alkor ::
Zivijo,
Ali kdo uporablja PureVision2HD leče za astigmatizem? So res tako dobre kot jih oglašujejo in vredne svoje cene?
Hvala,
a
Ali kdo uporablja PureVision2HD leče za astigmatizem? So res tako dobre kot jih oglašujejo in vredne svoje cene?
Hvala,
a
LP,
a

Navadne so kar zelo dobre. Torične kar precej hvalijo od CooperVision, ki je tud največji proizvajalec toričnih na svetu.

mikko ::
Zivijo,
Hvala,
a
Moj optik, ki je tudi friend, mi je rekel, da niso dobre, da je samo marketing. Tisti, ki so jih pri njemu kupili, niso bili navdušeni.
Za astigmatizem so Oasys še vedno najboljše. Jaz sem poskusil vse, razen PV2 HD, pa mi te najbolj odgovarjajo, čeprav imam
izredno občutljive oči na leče.

alkor ::
ok hvala. ocitno bom ostal na Oasys s katerimi sem tudi sam zelo zadovoljen. Bom pa vseeno probal se PV2.
a
a
LP,
a

forplan ::
Nikjer nisem zasledil... ali obstajajo sončne kontaktne leče? :) Takšne, da bi z njimi videl enako kot z sončnimi očali le da nimaš nič na glavi
Mogoče neumno vprašanje... ampak v teoriji :)
Mogoče neumno vprašanje... ampak v teoriji :)
da se strinjam

Ne. Sicer obstajajo leče z UVA in UVB zaščito (ACUVUE, AVAIRA), ampak tega ne smeš uporabljat kot sončna očala, ker ne prekriva celotnega očesa in še vedno lahko spušča not škodljivo sevanje. Ta UVA/UVB zaščita je mišljena, da ti dodatno ščiti oko, ni pa kot nadomestek.
Leč, ki bi se zatemnjevale kot sončna očala pa še nisem videl. Skratka ščitijo lahko, ne bojo pa se temnila, da bi zmanjšala intenzivnost. Pa tud sicer, ko imaš leče lahko lepo nosiš sončna očala, tko da je to imo najbolj pametno.
Leč, ki bi se zatemnjevale kot sončna očala pa še nisem videl. Skratka ščitijo lahko, ne bojo pa se temnila, da bi zmanjšala intenzivnost. Pa tud sicer, ko imaš leče lahko lepo nosiš sončna očala, tko da je to imo najbolj pametno.

A je kdo kupoval prek nemškega ebaya leče biofinity? Jaz namreč ne vem, kje naj izberem dioptrijo!?

Po kakšni ceni pa bi jih dobil? Ker poznam eno spletno trgovino pri nas, ki ima ugodne Biofinity in še brezplačno poštnino (edino pri odkupnini plačaš en majhen delež).

cena je 19.60eur za 6 leč + 3.5 eur poštnine(če jih naročiš več, se poštnina ne poveča), tako da dvomimv slovenske dilerčke!
na lecka.net so te leče 34 eur!!
na lecka.net so te leče 34 eur!!

Zgodovina sprememb…
- spremenil: CleanPower ()

No ja, jezst jih kupujem za 32 EUR ampak še vseeno je to precej razlike. Pomoje je najbolje kontaktirat prodajalca in ga vprašat kako mu sporočiš kakšne dimenzije rabiš. Pa ko boš izvedel nam zaupaj tukaj, mogoče si bom tud sam naročil iz eBay-a. Edino kar sem mal skeptičen glede roka trajanja leč kupljenih preko eBay-a. Kakšne mate kej izkušnje s tem? Da si ne bom nabavil cheapo večjo zaloge in ugotovil, da so datumsko čist nakoncu... Pri štacunah, ki se ukvarjajo izključno s tem in so specializirani sem vedno imel ogromno rezerve so pa res bile mal dražje...

Jaz sem našel Biofinity Toric na Ebay še 1x bolj ugodno kot pri nas, ampak je prodajalec iz Poljske, sicer je markiran kot topseller...

kakšne dimenzije rabišPredvidevam, da misliš dioptrijo. Dimenzija je pri teh lečah samo ena.
sem mal skeptičen glede roka trajanjaNevem, zakaj bi bil rok trajanja kaj krajši. Mislim, da ni neke bistvene razlike. Bom poročal ko leče dobim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CleanPower ()

Dobr, Biofinity navadne imajo samo različne dioptrije, večina drugih leč pa ima tud različne premere (AirOptix N&D Aqua recimo).

Pismo jaz sem probal Biofinity CooperVision in mam problem. Na en oko imam astigmatizem (sej vem da nima veze sam povem :) ) in na to oko se mi leča prav prilima gor, danes sem imel težavo dobiti lečo ven, pa sem še kaplice notr deval da bi navlažil pa nič. Je imel kdo podoben problem?

Za to je odločilna bazna krivina in tud premer. Lahko da ti ne odgovarja dimenzija. Čeprav je tud odvisno kako je prilepljeno na oko. Prilepljeno kot vakum ali prilepljeno kot izsušena leča? Lahko da imaš "dry eye" za katerega večina pravi, da high H2O leče niso primerne. In Biofinity so ravno z visoko vsebnostjo vode.

Imunis: Gelone tekočina je meni top, tudi v kombinaciji z Biofinity lečami.
Yoda Master: Imam astigmazitem in Biofinity leče in nimam težav z njimi. Sem pa imel te težave z vsemi ostalimi lečami do sedaj ter posledično rdeča očesa kot angora zajc (Oasys, Pure Vision, Soflens, neke Daily leče - v bistvu sem sprobal že vse).
Yoda Master: Imam astigmazitem in Biofinity leče in nimam težav z njimi. Sem pa imel te težave z vsemi ostalimi lečami do sedaj ter posledično rdeča očesa kot angora zajc (Oasys, Pure Vision, Soflens, neke Daily leče - v bistvu sem sprobal že vse).

Drugač mam precej suhe oči ja, ampak dons se mi je prav vakumsko gor prijela 
Ampak mi je čudno, ker bazna krivina je večja kot na drugem očesu 8,7 na prilimanem vs 8.6 na tistem brez problema.

Ampak mi je čudno, ker bazna krivina je večja kot na drugem očesu 8,7 na prilimanem vs 8.6 na tistem brez problema.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Yoda Master ()

Veron ::
Ima kdo izkušnje z naročanjem leč preko ebay(.de)? Ni mi najbolj jasno, kdaj v procesu nakupa prodajalcu sporočiš svojo dioptrijo?

Jezst se kar raje držim naših trgovin in pa WeLoveLenses spletne štacune. Sicer mogoče ni najnajnajcenejše, ampak so pa med cenejšimi in imam dobre izkušnje. Škoda samo da WeLoveLenses nimajo Biofinity :( Tko da jih za zdej naročam iz Moje-Lece.

Veron ::
Fora je, da preko ebay (iz nemčije) bi me stale leče 37eur/škatla (6kom), medtem ko so najcenejše v slo 55eur/škatla (6kom).
Uporabljam pa Bausch&Lomb PureVision Toric in imam različen kot na obeh, zato moram po 2 škatle naročit in tukaj se razlika ZELO pozna
Uporabljam pa Bausch&Lomb PureVision Toric in imam različen kot na obeh, zato moram po 2 škatle naročit in tukaj se razlika ZELO pozna

MeGreat ::
ja jaz naročam vedno od tam. Sporočiš v tistem okvirčku pred plačilom. Brez skrbi prodajalec ne bo kar na slepo poslal dioptrije in če ne bi napisal bi vprašal. Jaz sem zelo zadovoljen z biofinity cooper lečami, do zdaj daleč najboljše leče.

Neki me zanima, kar nisem uspel razjasnit do zdej, niti nisem zasledil v nobenih navodilih (in tega nisem počel, da ne bo kdo skakall v luft).
Recimo če vzamem mesečne Biofinity, ki so predvidene za nepretrgano nošenje 6 noči in 7 dni skupaj. Kaj točno to pomeni?
Je to, da leče nosiš 6 dni in jih potem vržeš stran ali jih nosiš 6 dni nepretrgano in jih potem za npr 1 dan daš v MPS tekočino, da se očistijo in razkužijo ter jih zavržeš po 1 mescu skupne rabe po takem režimu?
Sprašujem, ker tega nikjer specifično ne omenjajo. Ne piše niti, da jih vržeš stran, niti, da jih moraš namočit v tekočino. Hm.
Recimo če vzamem mesečne Biofinity, ki so predvidene za nepretrgano nošenje 6 noči in 7 dni skupaj. Kaj točno to pomeni?
Je to, da leče nosiš 6 dni in jih potem vržeš stran ali jih nosiš 6 dni nepretrgano in jih potem za npr 1 dan daš v MPS tekočino, da se očistijo in razkužijo ter jih zavržeš po 1 mescu skupne rabe po takem režimu?
Sprašujem, ker tega nikjer specifično ne omenjajo. Ne piše niti, da jih vržeš stran, niti, da jih moraš namočit v tekočino. Hm.

MeGreat ::
Nevem pomoje so mesečne za en mesec.. nima veze koliko jih nosiš. Vem da prejšne mesece sem leče nosil mogoče vsak drug dan par ur, pa so bile po enem mesecu ravno tako zanič (mogoče kakšen dan več) - motile so ipd

piromanček ::
mesečne pač naj bi trajale 1 mesec po odprtju pa naj jih nosil samo 1 uro ali vsak dan 24ur
s tem, da več kot jih nosiš hitreje se zrabijo in pridejo fuč na koncu meseca
js jih ne nosim vsak dan pa jih imam tudi več kot mesec
dokler pač ne čutim, da niso več vredu kot sveže
@mikko js sm tukaj naročil brez težav
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie...
s tem, da več kot jih nosiš hitreje se zrabijo in pridejo fuč na koncu meseca
js jih ne nosim vsak dan pa jih imam tudi več kot mesec
dokler pač ne čutim, da niso več vredu kot sveže
@mikko js sm tukaj naročil brez težav
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie...

Free Bird ::
Nosi kdo od vas trde ali poltrde leče? So kar cenejše od mehkih in razmišljam, da bi jih preizkusil...

awy ::
Jaz sem poizkusila s poltrdimi, pa je bilo nemogoče. Rdeče oči, srbečica, popolna izsušenost, celo tako, da niti kapljice niso imele kakega učinka. Še najhuje pri vsem tem je pa bilo, da sploh nisem videla dobro. Ampak saj veš, to še ne pomeni, da tebi ne bodo kul.

Cooler ::
Hvala awy, nevem no, poizkusil bi, mogoče kdo ve kje bi dobil kak testen primerek?
Testen primerek lahko dobiš na pregledu za leče (pri okulistu oziroma optometristu). Za razliko od mehkih leč, katere so zelo mehke in s tem zelo prilagodljive in se zato v veliki večini različnim očesom ustrezno prilegajo (veliko mehkih leč je ravno zato samo v eni bazni krivini in premeru), pa pri poltrdih in trdih ni tako, zato še posebaj pri teh lečah ne kar nekaj sam probavati ampak moraš obvezno na pregled, da ti določijo ustrezeno krivino, velikost leče.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cooler ()

Nona ::
@ tiste, ki ste že kupovali leče pri WeLoveLenses
Koliko časa ste čakali na dostavo? Kupila sem jih 22. 4, takrat so tudi bili dani na pošto, do danes še niso prispele k meni. Pisala sem na njihov e-naslov in po 2 dneh so javili, da naj počakam do konca tedna, ker naj bi dostava v Slovenijo trajala dlje časa kot ponavadi?
Imam tracking number, s pomočjo katerega vidim naslednje podatke:
22 Apr 2013 2:26:23 PM Delivery Request - CMRPOS1
22 Apr 2013 5:01:18 PM Arrival at Office of Exchange - CMRPOS1
22 Apr 2013 11:22:00 PM Departure from Office of Exchange - Slovenia
Koliko časa ste čakali na dostavo? Kupila sem jih 22. 4, takrat so tudi bili dani na pošto, do danes še niso prispele k meni. Pisala sem na njihov e-naslov in po 2 dneh so javili, da naj počakam do konca tedna, ker naj bi dostava v Slovenijo trajala dlje časa kot ponavadi?
Imam tracking number, s pomočjo katerega vidim naslednje podatke:
22 Apr 2013 2:26:23 PM Delivery Request - CMRPOS1
22 Apr 2013 5:01:18 PM Arrival at Office of Exchange - CMRPOS1
22 Apr 2013 11:22:00 PM Departure from Office of Exchange - Slovenia

Jezst sem naročal ene 2x al 3x in sem vedno dobil nekje v roku 7 dni. Zdej je samo vprašanje kdo bo prevzel paket v Sloveniji, Pošta Slovenije ali kdo drug.
Napiši si tracking number in vprašaj na pošti, če ti preverijo kaj se dogaja. Ni nujno, da bojo imel podatke ampak probat ne more škodit.
Napiši si tracking number in vprašaj na pošti, če ti preverijo kaj se dogaja. Ni nujno, da bojo imel podatke ampak probat ne more škodit.

Nona ::
Preverila na pošti in tracking number pri njih ne obstaja. Torej bi naj imel paket kdo drug?
Bom pisala trgovini še enkrat, če lahko preverijo kaj se dogaja (še dobro, da sem se odločila za doplačilo za pošto ).
Bom pisala trgovini še enkrat, če lahko preverijo kaj se dogaja (še dobro, da sem se odločila za doplačilo za pošto ).

Tody ::
Hmm moje leče so tukaj dražje kot tiste ki jih dobim od okulista :)
A je kdo že slišal za kake pizdarije če jih naročiš iz ebaya ker so tam 10 euro po paketu cenejše? :)
A je kdo že slišal za kake pizdarije če jih naročiš iz ebaya ker so tam 10 euro po paketu cenejše? :)

Niso vse leče cenejše na WeLoveLenses. PureVision2/navadne AirOptix Aqua so tam tam, medtem ko so najdražje AirOptix N&D Aqua kar orenk cenejše. Po 20 EUR in več razlike.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Leče preko interneta - kje kupujete?Oddelek: Loža | 3017 (2657) | Kleemen |
» | Kontaktne lečeOddelek: Loža | 2160 (1645) | buttcrack |
» | Kontaktne leče pozno v noč!Oddelek: Loža | 1627 (1373) | chort |
» | Prilagoditev na kontaktne leče? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19123 (16279) | BigWhale |
» | Kontaktne lečeOddelek: Loža | 5314 (4582) | JanK |