» »

Kontaktne leče

Kontaktne leče

««
13 / 28
»»

CleanPower ::

probaj za foro zeissove leče. meni se zdi ostrina še celo boljša od pure vision 2 HD.
Celsius - če hodlaš $400 za 30dni, dobiš 50$ nagrade
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815

bananca_ ::

Zdravo!

Prosila bi za vaš nasvet...

Kakšne tri leta sm uporabljala tekočino Solocare Aqua, sedaj sem se pa odločila po priporočanju prijateljice, da sprobam tekočino Aosept plus, ker naj bi najbolj dezinficirala leče. Vendar vedno ko se jih vstavim v oči, imam grozno pekoč in špikajoč občutek, ki ne mine. Zato se jih morm vedno še sprat s Solocare Aqua, da jih lahko sploh nosim. Pa tudi oči imam vsak večer rdeče in suhe. Mi pač ta tekočina ne ugaja ali delam kaj narobe? Vedno usaj 10 ur pustim leče v Aosept tekočini... Verjetno več kot dovolj? Uporabljaj 14 mesečne leče Acuvue Advance.

Hvala!

RejZoR ::

AoSept je peroxidna zadeva in bi se morala v 10 urah že nevtralizirat. Čudno. Peroksid je sicer najbolj univerzalen in običajno ga večina najbolje prenaša, ampak men gre na živce striktno čakanje, ki ga pri navadnih tekočinah lahko prekršiš v kakšnih nujnih primerih.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

videc ::

Pa uporabljaš posodico od AOSepta?
Jaz sem tudi menjal Solocare (tudi leče) za Aosept, pa ni nobenih težav. Je pa res, da se morajo leče "kopati" najmanj 6 ur.

awy ::

Živjo!

Vprašanje: imam kar visoko dioptrijo (-3.5, -3). Zanima me, če morda kdo ve, do koliko cilindra je možno imeti mehke kontaktne leče. Poizkusila sem namreč nekaj let nazaj s pol trdimi in se niso obnesle, ker so dejansko zelo trde.

RejZoR ::

Vglavnem imajo cilinder do -2,25
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

videc ::

Jaz imam -3.0 in cilinder, pa imam sedaj mesečne leče.
Včasih sem imel poltrde.
Predlagam, da greš do okulista/optika, da naredita pregled.
Tehnologija je šla v tem času zelo naprej, ravno tako pa so se tvoje oči spremenile.
Izgubiti ni kaj veliko, razen denarja za en pregled.

Tody ::

Do 3.0 ti naredijo vse :) Nimaš neke hude izbire ampak ... Leče mehke dobiš. Če ti okulist reče ne pridi in ti damo predloge unih k bodo rekl JA :D

awy ::

No, potem bo pa kar tako, kot sem si mislila, bo treba stopit do okulista. Samo nisem se hotla preveč navdušit nad vsem tem z lečami, da ne bo na koncu tako, da jih ne bom mogla imet. Sicer me očala ne motijo tako zelo, ampak včasih pa ne bi bilo slabo imeti kak par leč :)

forplan ::

Pozdravljeni!

Sedaj uporabljam leče Ciba Vision Air Optix desna navadne leva torične.

Sedaj pa bi rad preizkusil še kakšne druge leče:
Leča

Torične sicer nisem našel na kakšni slovenski strani našel sem pa na uradni
leča2

Je kdo že preizkusil te leče? Naj bi imele dobro prepustnost in po možnosti tudi 30- dnevno uporabo?

Zgoraj sem že prebiral glede tekočin Alcon, pa nisem izvlekel kaj uporabnega. Sedaj uporabljam opti-free RepleniSH in v čem naj bi bila boljša PureMoist?

lp
da se strinjam

RejZoR ::

Jezst uporabljam PureVision 2 HD, sam navadne, ne torične. In so mi ene najboljših leč sploh. So pa namenjene za 30 dnevno nošenje oz 7 dni nepretrgano (tud med spanjem). Prepustnost kisika je sicer za mišji organ slabša od AirOptix, okoli Dk/t 120 pri D -3.00. Kar je še vedno zelo visoko...

Razlika med RepleniSH in PureMoist pa je v tem, da PureMoist povzroča še manj staininga, ima mal boljšo dezinfekcijo in pa boljše sredstvo za lubrikacijo. Ni pa nič narobe če uporabljaš RepleniSH, je isto ena boljših tekočin.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

optometrist ::

@Rejzor... glede tistega posta na prejšnji strani...
Mislim da sam dizajn leče ne vpliva bistveno na ostrino vida tako da dvomim da bi zaradi tega videl boljše z PV2.

mislim da so možni razlogi za slabši vid z AirOptix
- leča ni pozicionirana na sredini roženice
- razlika v materialu leč in to da ta material slabše toleriraš
- tekočina se slabše odnese v kombinaciji s temi lečami in se ti zato bolj sušijo

Kar se pa tiče obdelave površine je na obeh lečah podoben postopek tako da tudi to najbrž ni vzrok. Prepustnost kisika je pa že sedaj odlična tako da kakšna izboljšanja ne pričakujem. Vse kar je nad 120 je že zdaj "topšit" in raziskave kažejo da pri 120 ali pa 160 ni bistvene razlike. Samo da ni 20:)

@bananca
Mislim da te Aosept nebi smel peči po 6 urah. Seveda če uporabljaš temu namenjeno posodico in pa da je ta izpravna (da katalizator deluje). Aosept se po 6 urah spremeni v fiziološko tekočino ki je podobna tej v kateri so leče ko jih prvič odpreš.

@marina Tako kot je že Rejzor povedal dela večina proizvajalcev mehke leče z cyl do 2,25 nekateri tudi 2,75. Seveda se dobijo tudi individualne mehke leče z višjim cyl ampak je tudi cena individualna :))

@forplan torične Purevision2 pri nas še niso dostopne. Lahko pa probaš starejši model ali pa Oasys. V glavnem da so silikon hidrogelne. Ostalih bi se pa na daleč izogibal ker je pri toričnih lečah prepustnost kisika ponavadi še slabša zaradi debeline leče.
www.oke.si

RejZoR ::

Kakor sem gledal prepustnostno mapo površine leč AirOptix N&D Aqua imajo v sredini tud po Dk 200, 150-160 pa je vsenaokoli kjer imajo druge leče "samo" Dk 90. Ampak kakor si rekel, važno je, da je tam okoli Dk 100, da ne pride do preraščanja žilic v očesu.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

me gusta ::

Jaz nosim 14 dnevne Acuvue Oasys ali Advance, oboje mi ustreza, ima pa še kdo kak predlog katere sprobati? po možnosti 14 dnevne in ne predrage :)

CleanPower ::

optometrist a lhko kaj poveš o zeiss contact day 30 lečah? kolk majo prepustnost kisika, kakšen je material v primerjavi z drugimi in ostalo.
Celsius - če hodlaš $400 za 30dni, dobiš 50$ nagrade
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815

Tero ::

Sam zadnje čase veliko razmišljam o lečah, vendar nimam pojma o njih. Ima kdo kakšen "lep" url kje bi kaj podrobneje vse opisovalo?
Očala nosim skoraj celo življenje, čeprav zelo nerad :) oziroma tam ko vem da ne potrebujem perfektnega vida jih sploh ne nosim, čeprav imam kar celiko dioptrijo(nekaj čez 2)

Torej preden bi šel jaz na zdravniški pregled za leče bi se najprej rad malo informiral o tem. Ima kdo kakšen pameten url?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

optometrist ::

@CleanPower Day 30 so hidrogelne leče z prepustnostjo kisika okoli 23,24 - ne vem na pamet v glavnem malo !

@Tero pri nas kakšne pametne literature ni. Nekaj pa vseeno lahko najdeš na moji strani http://www.oke.si/lece
Če te pa kaj zanima pa kar pogumno vprašaj.
www.oke.si

bosslipxx ::

Sam pravkar uporabljam torične preizkusne 14-dnevne leče, ker imam astigmatizem. Različne številke za levo in desno oko.

Kupuje kdo torične leče kje na netu? Pri nekaterih prodajalcih na ebayu si pri izbiri vneseš tehnične podatke leč, pri enih pa tega ni, predvidevam, da mu po nakupu na mail sporočiš te podatke, ali kako?
slo-fishing.si

RejZoR ::

Osebno za te zadeve ne bi uporabljal eBay-a ampak ok. Imaš ugodne spletne štacune, ki se ukvarjajo samo z lečami in dobavljajo direktno od proizvajalcev, tko da imajo dost nižje cene.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

overlord_tm ::

Jaz ze kake 2 leti kupujem prek ebaya, sicer navadne lece. Ponekod vneses ob nakupu, ponekod pa kot komentar pri placilu. Cene so priblizno polovicne od najcenejsih v slo, zaenkrat nobenih problemov. Je pa kolega enkrat narocil toricne pa je rekel da so mu lece razpadale in se trgale. Jaz sem hkrati v istem paketu narocil lece zase in nisem imel nobenih problemov (je pa bila druga znamka lec)

RejZoR ::

@Optometrist
Misliš, da bi drugačna bazna krivina kej vplivala na AirOptix N&D Aqua leče v mojem primeru kar se tiče kakovosti pogleda in udobja? Sicer vem da je težko rečt tko brez da vidiš dejanskega primera ampak vseeno...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

optometrist ::

Bazna krivina lahko vpliva na udobje če je premajhna, pa tudi na vid če je prevelika saj je potem leča preveč ohlapna in se pri mežikanju preveč premika.

Vplival pa bo tudi sam material leče. Leča ima nekoliko več silikona zato se malo bolj čuti v očesu, tak plastičen občutek vendar pa ne izsuši očesa zato je odlična za tiste z malo bolj suhim očesom. Sem jih probal tudi sam in moram reči da sem bil pozitivno presenečen glede na to kako malo vode vsebujejo so udobne in meni so se odlično odnesle.
www.oke.si

RejZoR ::

Pismo me ima, da bi razkiral in sprobal še manjšo bazno krivino, ker vem da imaj te leče 2 opciji. Danes sem po dolgem času spet vzel par teh in mi nikakor ni kul. Vid je še vedno mal meglen in zdele me že mal boli glava kar ni kul znak. Sam feeling leče niti ni moteč, ker jih skor ne čutim, problem je ta neostrost vida in posledično očitno glavobol...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

awy ::

@RejZor: ker sklepam, da imaš dosti pojma o lečah (in še vedno nisem šla do okulista), me zanima slednje: predpostavim, da imam dioptrijo (-3.5, -3) ter cilinder 2.75, ali je možno za tako dioptrijo dobit enodnevne leče? Ker sem razmišljala, da jih najbrž ne bi nosila ravno vsak dan, torej je najbrž nesmiselno imeti tedenske...ali se motim?

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: awy ()

Lonsarg ::

Če ne nosiš vsak dan še toliko bolje imeti mesečne/14 dnevne. Namreč če se leče vmes kak dan ali dva namakajo, z tem podaljšaš življensko dobo leč.

awy ::

Aaaaa, kul :)) Ampak koliko časa jih pa lahko imaš potem "odprte" oz. po kolikem času ne bodo več za uporabo?

Lonsarg ::

Leče po uporabi spraviš tako, da so cele v tekočini, torej popolnoma enako, kot bi bile še zapakirane, tut če so po en mesec v škatlici, sam ta tekočina ne izhlapi, da bi kaj leče ven gledalo.

optometrist ::

Lonsarg je izjavil:

da so cele v tekočini, torej popolnoma enako, kot bi bile še zapakirane, tut če so po en mesec v škatlici


To nikakor ne drži. Leče v posodici ali pa originalno zaprte v fiziološki tekočini ne gre primerjati...
Pa če so leče dalj časa v posodici je treba po enem tednu neuporabe zamenjati tekočino...
www.oke.si

RejZoR ::

Originalne leče so pakirane v sterilnem okolju, v sterilnem stanju in sterilni tekočini. Ko sam spakiraš leče v škatlico so že itaq kontaminirane od oči samih, potem še od prstov in nakoncu same posodice. Enako ni nikakor.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

stricky ::

Ali lahko nosim takoj od začetka leče, namesto očal? Opažam da se mi slabša vid na daleč, vendar nočem nositi očal, in zaenkrat še nisem šel k okulistu.

broken/link ::

lahko. ampak to na pregledu tudi povej.

optometrist ::

Lahko, vendar so očala tudi potrebna. Leče ni priporočeno nositi ves čas, še posebej pri kakšnih boleznih ali alergijah.
www.oke.si

Lonsarg ::

Seveda zakaj pa ne. Najavi se pri okoulistu za pregled+nosenje leč. Ponavadi te zastonj ali pa na napotnico pregledajo in uvajajo, v zameno pa se trudjo te navadit, da pri njih kupuješ. Kupi kak komplet pri njih, potem pa raje na internetu naročaj, ker je ceneje:)

In se strinjm z prejšnim postom, leče ni dobro nositi vedno. Jaz za vikende očala nosim + kak popoldne, če se spomnim tut ne škodje dat mal leče dol, enostavno leče ne prevajajo dosti kisika in vlage in ni zdravo med vsak dan.

P.S. očala, ki bojo samo za doma(ne rabiš fensi znamke) se dobi komot zastonj z napotnico(mislim da okoli 50EUR država časti), sam ne smeš v kake drage optike it. Oziroma za par 10EUR doplačila dobiš tut že bolše steklo, ki je odporno proti rajskam itd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

stricky ::

Hvala za odgovore :) Napotnico imam že nekaj časa, vendar se še nisem zjasnil, da bi odšel na pregled.

broken/link ::

Sam ne vidim na daleč in so mi očala veliko ljubša predvsem zaradi tega, ker jih na blizu ne potrebujem in za računalnik/TV jih vedno dam dol, ko grem pa vn/v avto/itd pa jih dam gor in mi je tako veliko bolj praktično.

flood ::

fantje katero tekočino za leče priporočate, ki nima "škodljivih" kemikalij?
do zdaj sem uporabljal renu od bauš in lomb pa bi rad kaj druzga probal
iščem pa nekaj kar bo ščistlo leče brez drganja skratka zvečer v tekočino in zjutraj čisto
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

RejZoR ::

Alcon PureMoist. Sicer se pri nas še ne dobi, si pa lahko naročiš iz Amazona. Sam uporabljam to tekočino že par mescev in mi je daleč najboljša. Predvsem ker res dobro vlaži leče in nič ne draži oči. Sem probaval 3 druge tekočine, pa so vse razen RepleniSH imele mal pekočega občutka ob vstavljanju leč, ki je kasneje izginil. Pri PureMoist tega ni nikoli.
Tud večina PHMB-ja ne mara preveč ker povzroča staining. Alconove tekočine ga sploh ne vsebujejo ampak imajo Poplyquad sredstvo, ki je isto učinkovito ampak manj agresivno.

Če se ti ne da zafrkavat s tujino pa lahko pri nas kupiš Alcon RepleniSH. Dost podobno kot PureMoist. Sicer ne tolk fajn ampak blizu.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR ::

@Optometrist

Sem že spraševal na lens.com forumu pa očitno noben nima pojma. Zanima me če je prileganje leče pri bazni krivini povezan na premer leče? Za primer, ko sem testiral te leče vid ni bil tak kot bi moral in tud glavobol sem fasal ker vid na daleč ni bil ok:

AirOptix Aqua, -1.75, BC 8.6, DIA 14.20
AirOptix Day&Night, -1.75, BC 8.6, DIA 13.80

Ampak ko pa sem nosil tele je bilo pa ok:

PureVision 2, -1.75, BC 8.6, DIA 14.00
Dailies AquaComfort, -1.75, BC 8.7, DIA 14.00
ClearAllDay, -1.75, BC 8.6, DIA 14.20

Zdej sem si za test naročil AirOptix Night & Day BC 8.4 in DIA 13.80. Sklepam, da če je krivina velika in majhen premer leče je zadeva dejansko zelo izbočena in se na oko ne prilega lepo in potem tud vid ni pravi (ter udobje). Če pa vzamem manjšo krivino pa ne bi smela bit tolk izbočena in bi se moralo lepše prilegat.
Glede na to da si majster za te zadeve mi povej če prav razmišljam.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Dajarra ::

A je po vaše normalno, da ko naročiš recimo iz Moje-leče.si leče Airoptix dobiš po 6 pakirane in neke kitajske črke ob strani?
V fizičnih optikah sem jih jaz do sedaj vedno dobil samo po 3 v paketu.

RejZoR ::

Skoraj vse leče dobiš v 3 in 6 pack verzijah. In načeloma so paketi po 6 cenejši kot če kupuješ 2x po 3 leče. Drugače pa se da dobit tud v fizičnih optikah po 6 kosov na škatlico. Sam verjetno nimajo čist vse. Čeprav ne vem zakaj ne, kdor se drži ene preverjene znamke bi logično raje kupil 6 pack (hehe) leč kot pa več paketkov po 3, ker je to pač dražje in nepotrebno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

echo ::

V moji optiki sem zmer dobil leče s kitajskimi pismenkami in napisom "Not for individual sale".
Mislim da so iste kot pri moje-leče.
Bom drugič slikal škatlico.

RejZoR ::

AirOptix Night & Day uvožene iz Malte nimajo nobenih azijskih napisov. So pa Made in Indonesia. Imam pa še AirOptix Aqua kupljene pri nas, ki so Made in Malaysia, ki pa imajo na sprednji strani nekaj malega nekih azijskih znakov, za en kratek stavek dolžine.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

bond007 ::

No pa da vidimo kak je kej tale PureMoist tekočina http://www.ebay.de/itm/1x-Opti-Free-Pur..., do zdej sem imel Replenish, še prej pa Opti-Free Express. Sprobal sem tudi zadeve s peroksidom, ampak ker sem uporabil nepredušno posodico, sem drug dan dal lečo s peroksidom v oko - ljudje ne tega delat...:'(

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

Beki ::

Prosil bi za vaš nasvet...

Katere "dnevne leče" mi predlagate... Na netu je ogromno izbire in se je tezko odločiti... In pa kje jih ponavadi vi naročite...:P

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Beki ()

mirage ::

Jaz sem zadovoljen z 1 Day Acuvue TruEye
Najceneje sem jih dobil preko ebay-a.

RejZoR ::

Beki je izjavil:

Prosil bi za vaš nasvet...

Katere "dnevne leče" mi predlagate... Na netu je ogromno izbire in se je tezko odločiti... In pa kje jih ponavadi vi naročite...:P


Trenutno najboljše so ACUVUE 1 day TruEye in B+L Biotrue ONEday. Dnevne leče z zelo visokim DK/t-jem (visoka prepustnost kisika). Sploh ONEday so iz posebnega hydrogela, ki ima Dk/t čez 40, kar je za hydrogelno lečo zelo veliko, so pa istočasno precej ugodne. TruEye pa so silikon hydrogel in zznajo bit precej dražje za enodnevne...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

optometrist ::

RejZoR je izjavil:

@Optometrist

Sem že spraševal na lens.com forumu pa očitno noben nima pojma. Zanima me če je prileganje leče pri bazni krivini povezan na premer leče? Za primer, ko sem testiral te leče vid ni bil tak kot bi moral in tud glavobol sem fasal ker vid na daleč ni bil ok:

AirOptix Aqua, -1.75, BC 8.6, DIA 14.20
AirOptix Day&Night, -1.75, BC 8.6, DIA 13.80

Ampak ko pa sem nosil tele je bilo pa ok:

PureVision 2, -1.75, BC 8.6, DIA 14.00
Dailies AquaComfort, -1.75, BC 8.7, DIA 14.00
ClearAllDay, -1.75, BC 8.6, DIA 14.20

Zdej sem si za test naročil AirOptix Night & Day BC 8.4 in DIA 13.80. Sklepam, da če je krivina velika in majhen premer leče je zadeva dejansko zelo izbočena in se na oko ne prilega lepo in potem tud vid ni pravi (ter udobje). Če pa vzamem manjšo krivino pa ne bi smela bit tolk izbočena in bi se moralo lepše prilegat.
Glede na to da si majster za te zadeve mi povej če prav razmišljam.


Težko rečem ker je odvisno tudi od modela leče ne samo premera. Na splošno se leča v večjim premerom bolj "prime" na oko in obraton.
www.oke.si

RejZoR ::

Nevermind, zdej sem našel dva tipa leč, ki mi res odgovarjata. PureVision 2 in Biofinity. Sploh slednje so mi fajn, ker so res udobne, Dk/t imajo zelo visok (nekje med PV2 in Airoptix N&D Aqua) in so neverjetno mehke. Skor kot bi uporabljal hydrogelne.
So pa identičnih dimenzij kot PureVision 2 in iste mere kot sem jih dobil prvič ko sem bil pri oftalmologu.
Zdej imam še eno škatlico PV2 za porabit, pol pa bom presedlal na Biofinity. Čeprav je pri nas začuda ful malo trgovin kjer ponujajo Biofinity leče. Kar je škoda, ker so res dobre.

Btw, še eno vprašanje glede oči. Zadnji mesec or so se mi dogaja, da imam eno oko zjutraj ko se zbudim vse rdeče (eni pravijo da naj bi bil to "pink eye"), ko pa dam leče in grem na šiht pa mi rdečica v očesu praktično povsem izgine. Ni mi glih jasno od česa naj bi to bilo? Je pa mal bolj izrazito v enem delu v bližini barvastega dela uča in se počasi manjša z odaljenostjo v beli del očesa. Kakšna ideja kaj bi lahko bilo?
Čudno mi je da se pojavi tud recimo čez vikend, ko leč velikokrat sploh ne nosim po 3 dni skupaj oz je najhujše ravno po zbujanju, ko leč tudi nimam. Če bi to imel čez dan bi še štekal, da pa fašem to po spanju mi pa ni glih logično...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

optometrist ::

Ja sej Biofinity so tud fajn. Pri nas se jih težko dobi ker ni uvoznika in morajo optiki sami uvažat s čemer je en kup težav.

Lahko da gre za znak suhega očesa. V spanju se produkcija solz ustavi zato smo tudi zjutraj 10-20 min bolj čudni ko se sistem restarta :) in nekaj časa traja da se vzpostavi normalna produkcija solz.
Lahko bi probal tudi z umetnimi solzami pred spanjem, še bolje se v ta namen odnesejo geli ampak so pa z njimi druge težave. Če pa se to pojavlja dalj časa pa ti svetujem obisk oftalmologa, ki ti bo znal konkretno svetovati glede na tvoj primer.
www.oke.si

Twix ::

Živjo :)

No jst sm pred kratkim dobil leče ACUVE OASYS FOR ASTIGMATISM, z dioptrijo:
D:-4.00
CYL/AXIS -1,75 180


in pa:
D:-4.00
CYL/AXIS -1,75 160


Zdj kako naj ločim kera je za desni, kera je za levi, če na papriju, ki sem ga dobil pri okulistu, piše:

AR desno: -4.50 Dsph - 2.25/10 Dcyl (->predvidevam da je tiskarski škrat in bi moralo pisat 180..)
levo: -4.00 Dsph - 1.75/160 Dcyl

Vid desno: -4.25 Dsph -1.75/180=0.9
Vid levo: -4.25 Dsph -1.25/160=0.90

Kaj zdj to pomeni? Ok, mam -4,25 dioptrije, sam kaj je pa AR desno/levo??
Sam ni mi jasno ker mam leče z drugačno dioptrijo kot je na papirju?
Al naj raje pokličem okulista?

Sicer pa kok je pomembno, da veš, da imaš astigmatizem? Ker men ni noben nč povedal..
Sicer so za 15€ dražje od "navadnih" leč, tko da je to kar drag "šport" ratal :/ (me je kar mal glava zabolela :D), sm računal na 20€ na škatlco..

Prosim za kakšn nasvet :)
pa lepe sanje :D
The world is a dangerous place, not because of those who do evil,
but because of those who look on and do nothing. Apple has a patent on patent-
ing things they didn't invent. arka putana! :D hašek :D HVALA EDWARD SNOWDEN!
««
13 / 28
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Leče preko interneta - kje kupujete?

Oddelek: Loža
122214 (1854) Kleemen
»

Kontaktne leče

Oddelek: Loža
161643 (1128) buttcrack
»

Kontaktne leče pozno v noč!

Oddelek: Loža
61405 (1151) chort
»

Prilagoditev na kontaktne leče? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6717158 (14314) BigWhale
»

Kontaktne leče

Oddelek: Loža
205015 (4283) JanK

Več podobnih tem