» »

Kontaktne leče

Kontaktne leče

««
22 / 28
»»

forplan ::

da se strinjam

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: forplan ()

RejZoR ::

Ki pa je nažalost tud že mal zastarel. Za nekatere še vedno aktualne leče in tekočine je gor, jih pa še manjka cel kup...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

DejaVu ::

A je res, da torične leče s cilindrom manjšim od -2.25 ne obstajajo?

forplan ::

Ni res obstajajo 0,75 1,25 1,75 2,25
da se strinjam

DejaVu ::

forplan je izjavil:

Ni res obstajajo 0,75 1,25 1,75 2,25


Mislil sem pod -2.25, torej -2.75 itd..

forplan ::

Pozanimaj se pri kakšnem dobavitelju... ne pri optiku :)

Sem šel iskat... Tukaj sem enkrat prebiral in omenja do +20 do -20 pa potem -5,0 celindra če sem prav zastopil

Nisem pa še kdaj zasledil kaj takega v kakšni trgovini
da se strinjam

DejaVu ::

Ja, na spletu sem našel tudi take do -5 pa nekaj. A ima kdo kaj izkušenj s tem?

Tody ::

DejaVu, jaz imam kao 3 cilindra na očalih pa leče z 2,25 kr furajo. Problem je pri višjih cilindrih ker so že "uteži" toliko težke da se težko leča centrira. Tko da če ima leča pomoje več kot tok cilindra je že trda leča da lažje nadzorujejo to.

DejaVu ::

Ja, jaz mam tudi -3 na eno oko (ta druga ima manj) in imam zdaj -2.25. Pa si mislim, zakaj ne bi šel na kak -2.75, če obstaja, zato da bi še malo boljše videl :) Sicer ni panike zdaj, ampak kaj pa, ko se zadeva poslabša in pri -2.25 več ne bom videl tak dobro?

PrimozR ::

Iz nekega razloga na splošno lahko nosiš leče z manjšo dioptrijo, kot očala...

matteo82 ::

Imam cilinder -4.25 in nosim leče http://www.moje-lece.si/proclear-toric-...
ali obstajajo še kakšne druge s tako velikim cilindrom?

rimljan ::

Ve kdo, kje dobit Biofinity leče za dobro ceno? sem že pogledal mal ebay in nekatere Poljake...in nisem našel nič kaj bolj ugodno kot pri nas (6 leč - 26€ + 2,5€ poštnina)
rimljan

RejZoR ::

Linsen123

Nazadnje ko sem jih jemal so bile po 19,90 EUR če se prav spomnim. Sem jih vzel za celo leto in sem proftiral okol 40 EUR.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Cooler ::

Jaz Biofinity kupujem na kontaktlinsen-billig.at, trenutno cena 21,74 eur + poštnina 3,89 eur (če upoštevaš ugodnejšo poštnino so dejansko malo cenejše kot na 321linsen).

rimljan ::

hvala obema, bom naročil pri kontaktlinsen-billig.at, suma sumarum so malo cenejši ;)
rimljan

CMpunk ::

poglej za uporabnika billiglensonline na ebay.de ali na ebay.co.uk. Sicer je iz Češke. jaz kupujem pri njemu in 2 škatlici+poštnina pride 42.70eur.
Sam imam zadnje čase probleme z lečami, bolj natančno mislim da imam alergijo na tekočino(solocare aqua), ali pa je problem samo mesečno menjavanje leč(boljše bi bile dnevne). imam probleme kot so srbeče oči, kihanje, stalno zamašen nos. ko ne nosim leč je vse ok. naročil sem sedaj vuetop leče iz moje leče.si, upam da bojo ok, ker sem jih naročil 180(za 3 mesece), ker so ravno bile v akciji. pravijo da so dobre. od dnevnih sem imel samo zeissove, in so bile top, vsaj kar se tiče ostrine vida, pa tudi udobne.

RejZoR ::

Pomoje je problem v tekočini in ne toliko v lečah. Leče same po sebi so precej nevtralne. Mogoče ti ne odgovarja silikonska komponenta v silikon-hidrogelnih lečah, ampak če si jih nosil prej in je bilo ok, pol verjetno ni to. Lahko pa probaš preklopit na hidrogelne leče. Sicer imajo slabšo prepustnost kisika ampak so pa ponavadi še bolj nevtralne in vsebujejo več vode. Glej take, ki so "biocompatible". Recimo ClearAll-Day so ene takih.

Bolj verjetno so krive tekočine, ker pri teh pa so pogosto krivi konzervansi v tekočinah. V teh primerih ponavadi priporočajo uporabo peroksidnih rešitev, ki so brez konzervansov al pa tekočine kot je Alcon PureMoist, ki uporablja konzervans Aldox, ki je načeloma zelo neproblematičen.

Tretja opcija pa so, kot si že sam ugotovil, dnevne leče kjer ne uporabljaš tekočin in posledično ne vnašaš potencialno problematičnih kemikalij. So dražje na daljši rok, so pa opcija. Dnevne hidrogelne so bolj ali manj enake (Dk/t pod 35), edine, ki mal bolj izstopajo so BioTrue ONEday (Dk/t okoli 50), ki imajo višji Dk/t od večine dnevnih oz Acuvue TrueEye (Dk/t 110+), ki so dnevne ampak imajo prepustnost kisika silikon hydrogelnih mesečnih leč.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

CMpunk ::

no, naročil sem alcon puremoist in pa coopervisionovo tekočino options, pa bomo videli če bo kaj boljše. Leče pa sicer uporabljam biofinity, nevem a so to silikon hidrogelne al kakšne so? Dk/t mi ni tako važen, številke velikokrat ne povejo vsega.

RejZoR ::

Biofinity so silikon-hidrogelne in imajo Dk/t 160, kar je druga najvišja vrednost od vseh leč nasploh (edine višje so Airoptix Aquqa Day & Night, ki pa stanejo skor 2x toliko in imajo skrajno čudne dimenzije, da mi nobene niso odgovarjale). Za PureMoist vem da je zelo dobra tekočina čeprav dizinfekcijo nima najboljšo, ampak je še vedno med boljšimi. Coopervision Options pa me najbolj moti to, da je Coopervision nima NIKJER omenjene na njihovi spletni strani. Ne moreš izvedit niti katere sestavine uporabljajo. Pa še ime ima tolk butast, da ne moreš pogooglat nič uporabnega, ker ti vrže vse drugo kot tisto kar iščeš.

Aja, ko menjaš tekočine je to pametno delat na svežem paru leč. Torej npr v začetku mesca, ko zamenjaš par leč. Največkrat prihaja do konfliktov pri sredstvih za vlaženje kar prinese meglen pogled (dejansko kot bi bila megla) al pa zaradi mešanja različnih snovi prihaja do reakcij kot jih opisuješ sam. Je pa tko, da so oči povezane z nosno sluznico zato ti nevšečnosti potegne tud na tiste dele. Lahko pa si dejansko samo alergičen na kakšen specifičen cvetni prah oz prah. Bi bilo mal čudno, da bi kar na lepem razvil neko alergijo. Verjento ni nemogoče, ni pa ravno običajno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

CMpunk ::

Pa ne, sej jst sm včasih vedno mal menjal te tekočine, lahko da sam imel kdaj s kakšno manjše probleme, ampak se ne spomnim. sedaj sem že cca pol leta, leto na tej tekočini solocare, in možno da sem imel že od začetka probleme, samo so bli pač znosni in jih nisem opazil. Ko pa enkrat 2 meseca zjutraj ko se zbudiš kihneš najmanj cca 30x(to se mi je dogajalo), potem pa si rečeš zdaj je pa treba nekaj ukreniti. K dohtarju itak ni za hodit, tko da sem pol probal teden brez leč, pa sem ponoči lahko tudi na mrzlem spal, pa je bilo zjutraj vse ok. tako da nekaj je na teh lečah.

mihecpegec ::

Imam eno vprašanje, iz Poljske bom naročil leče, denar bom nakazal kar na TRR in sem dobil naslednje podatke:

Kontonummer: 987514602
BLZ: 50010060
Kreditinstitut: Postbank
IBAN: DE86500100600987514602
BIC: PBNKDEFF

Sedaj če hočem plačati preko UPN, potrebujem samo IBAN? Čemu pa še služijo št. računa in BLZ(kaj sploh je to)? Torej zanima me, kaj vse morem vpisati na UPN, hvala vsem!

Lonsarg ::

Vsa polja ane, zakaj bi samo številko računa vpisoval....

Še najbolj pomembno polje je referenca, oni dobijo na svoj račun miljon nakazil, rabiš referenco pravo, da bo njihov računalnik to prav avtomatsko knjižil, drugače jih boš moral klicarit. Pri podatkih, ki si jih napisal reference sploh ne vidim...

dasf ::

mihecpegec je izjavil:

Imam eno vprašanje, iz Poljske bom naročil leče, denar bom nakazal kar na TRR in sem dobil naslednje podatke:

Kontonummer: 987514602
BLZ: 50010060
Kreditinstitut: Postbank
IBAN: DE86500100600987514602
BIC: PBNKDEFF

Sedaj če hočem plačati preko UPN, potrebujem samo IBAN? Čemu pa še služijo št. računa in BLZ(kaj sploh je to)? Torej zanima me, kaj vse morem vpisati na UPN, hvala vsem!


Načeloma rabiš samo IBAN, včasih online banke zahtevajo še vnos BIC/SWIFT kode, ki pa se jo da ugotoviti iz IBAN. To je dovolj za nakazilo na njihov račun, verjento so ti dali še kakšno kodo za namen ali referenco, da lahko njihov sistem avtomatsko knjiži plačilo?

BLZ (Bankleitzahl) je "koda banke", Kontonummer pa koda računa, iz časov pred swiftom.

mihecpegec ::

Hvala lepa! Sem nakazal samo z IBAN in je bilo vredu.

RejZoR ::

Prej sem pri njih kupoval Biofinity, ki jih zdej dobim še ceneje iz tujine. Tekočine pa kupujem pri njih, ker se jih ne splača iz tujine, ker je ponavad poštnina zarad teže tolk višja, da si nakoncu na istem kot če jo kupiš kar pri nas.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kerlc11 ::

Je že kdo sprobal leče Topvue Air? Pri nas so v akciji cca 18 EUR. Stric gugl mi za ime leče vrže samo spletne prodajalne v SLO in HR, nekaj tudi CZ.

Proizvajalec je Interojo iz Koreje...

RejZoR ::

Za 2 EUR več pa dobiš Biofinity s več kot pol višjim Dk/t-jem in referencami in informacijami kjerkoli si jih zamisliš. Pod Interojo sicer najdem neki ampak pod Topvue pa praktično nič razen naše strani...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kerlc11 ::

imaš prav....

brezveze se ukvarat z noname lečami

RejZoR ::

Mislim, lahko da so čist kul, ampak vsaj mene manjko informacij vedno krepko zmoti.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Tody ::

Očitno so se preusmeril iz orožja na leče :) http://topvue.com/ Kriza pač :P

Toros ::

Ima kdo kaj izkušenj z multifokalnimi mesečnimi lečami?
Katere so najboljše(firma)?
Nekatere imajo bližinski dodatek v sredini druge na zunanjem robu?
Kako se vstavljajo,je res da so obtežene in da jih je treba pravilno vstavit zgoraj/spodaj?
Preizkusil sem jih že kar nekaj toda z nobenimi ne vidim dobro na blizu,če pa povečujem bližinski dodatek se poslabša vid na daljavo?

forplan ::

Uporablja kdo tekočine za leče Cooper Vision Options Multi?
Optik mi je ponujal to, vendar sedaj malo gledam po internetu o izkušnja, pa niti na uradni strani je ni! Kot da sploh nebi obstajala... Me zanima, če kdo od vas uporablja to in če je v redu? Ali pa je mogoče to samo isto ime in ni povezave z proizvajalcem leč...
da se strinjam

RejZoR ::

Hja, sem naletel na podobno izkušnjo. CooperVision je sicer zelo priznana firma, ki proizvaja tudi leče Biofinity, ki jih tukaj kar precej hvalimo, ampak to je tud mene šokiralo, da ponujajo izdelek katerega niti enkrat nikjer ne omenijo na uradni strani. Kot da ne obstaja. Mene to vedno odvrne, če ne moreš prebrati niti ene uporabne stvari o izdelku. Lahko bi si naročil, ampak tega nisem storil, ker ni bilo nobenih informacij. Očitno nisem edini...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

-wanted ::

Jaz imam par problemov z lečami, pa me zanima ,če ima kdo podobne oz. zna pomagat.
nosim ACUVUE oasys že 1 leto...vendar imam že kar en lep čas probleme
- po 6h nošenja moje oči postanejo rdečkaste in zelo me začne motit (kljub umetnim solzam), za te leče piše da jih imaš lahko 7 dni nepretrgoma v očeh, jaz pa niti 6h, tako da se mi to ne zdi vredu..mogoče bi bilo pametno sprobat še kakše druge?
- in ko si jih vzmamem ven se mi počutje zelo poslabša..zdi se mi kot da bi me bolela glava ali pa bil utrujen..sploh se mi nič neda, če si jih pa dam po parih urah nazaj not pa se mi počutje izboljša, vendar so oči še vedno kar rdeče.
- ko gledam v rač. več kot 30 min me zelo začnejo pečt + ko gledam tv, telefon itd mi ful odseva..
ima kdo kaj podobnega?

nemorem se pa spomnit kako je bilo na začetku... bil sem na pregledu že 100x pa mi skozi govorijo da so te leče najbolše, da nesmeš et več kot 5h v očesih itd...sej imajo prav samo vseeno, vidim da večina od vas jih ima več kot 10h brez problema, nekateri jih imate celo čez noč :)

so še kakšne podobne ko bi bile lahko za kakšen dan da bi jih mel tudi čez noč? upam da me nebi motile.

lp

RejZoR ::

Edine ACUVUE, ki sem jih nosil so bile TruEye 1day. Niso bile slabe, ker so ene najboljših dnevnih. Za mesečne prisegam na PureVision 2 oz Biofinity. Dal sem čez kar nekaj brandov, da sem pač videl kaj mi res odgovarja. Mogoče sem stran vrgu par evrov pri AirOptix, ki mi nikakor niso odgovarjale ampak je bilo vredno, ker sedaj točno vem pri čem sem.

Dam pa leče not ko grem ob šestih zjutraj v službo in jih dam ven običajno okoli 11 zvečer, včasih celo kasneje al pa kar spim v njih. Nazadnje sem jih nosil 2 dni skupaj, ko smo šli s firmo na izlet v tujino, ker se mi ni dalo vlačit vse navlake sabo. Za take primere so fajn leče, ki so ratane za uporabo med spanjem.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

-wanted ::

Bom si naročil testne biofinity in PureVision 2 pa da vidim če bo kaj boljše:p

-wanted ::

samo eno vprašanje mam za tebe RejZoR.. imaš kaj rdeče oči če jih maš v očesu do 11 zvečer oz. zjutraj ko se zbudiš in potem čez tisti dan ali imaš normalno?

RejZoR ::

Če jih imam samo čez cel dan nimam nikoli rdečih. Čez noč pa zelo različno. Včasih rahlo, drugič nič, tud različno se mi prilepijo na oko, enkrat zelo, drugič kot da jih skor nimam. Še nisem pogruntal kaj je faktor za to ko spim. Mogoče hidracija al pa kej...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

MeGreat ::

Sam imam trenutno biofinity cooper, ampak če zaspim z njimi, je potem ko se zbudim leča meglena.. Ko jo solze malo zmočijo je pa spet ok, ni pa ravno udobna za nošenje. Prav tako me moti pri delu z računalnikom, kakšne 2 ure še gre potem pa postanejo leče moteče.
Misliš da bi bile purevision 2 boljše leče?

-wanted ::

sem si šel naročit te PureVision 2 pa mi je je rekel (optik), da neve kaj bo naredil z bazno krivino ker ni ista kot na ACUVUE itd... povedal sem že 100 težav ko jih imam s temi lečami pa mi še kar pod nos mečejo te ACUVUE ko so kao najboljše. Bom menjal optiko, pomoje najbolše.
Koliko krat na dan pa si dajete v oči umetne solze? ker mi pravijo da bi si jih vsaj 6 krat na dan mogo, ampak mi pomagajo samo 15min pol pa me začne spet zelo motit.

trancer01 ::

Če se ti leča konstantno suši, ti očitno ne ustreza, zamenjaj znamko. Tudi meni acuvue ne ustrezajo, sem pa pred kratkim naročil DAILIES TOTAL 1, ki naj bi bile iz novega posebnega materiala in veliki večini ljudi najbolj ustrezajo. So pa nekoliko dražje. Jaz jih še nisem preiskusil, čeprav jih imam že en mesec doma, ker leče zelo občasno nosim.

RejZoR ::

Dnevne so predrag hec, če jih nosiš vsak dan cel mesec. Flance o tem, da optik najbolj ve kere naj bi uporabljal je larifari. Sem videl že nešteto primerov, ko folku niso odgovarjale, pa so kar silili neke svoje.

Pri meni odgovrajajo samo bazne krivine in premeri kot jo ima Biofinity oz PureVision 2. Vse ostalo, še posebej AirOptix pa mi nikakor ne odgovarja. In če ti ne odgovarja, menjaj. Magari na lastno pest.

Tud ne vem na podlagi česa so ACUVUE najboljše. So med boljšimi, niti slučajno pa niso najboljše. Sem slišal ogromno primerov, kjer material ni zdržal niti 14 dni kot so ratane dvotedenske. Kar je porazno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Tody ::

Zann tvoj optik ima provizijo od te znamke... Zamenjaj optiko takoj, v tej temi je tudi dost govora o online shopih kjer lakho dobiš take leče kot si jih želiš. Mogoče reskiraš 100 eur ampak... Jaz nikoli nisem uporabil solz pa mam več kot 12 ur leče notr.

nwave ::

Da še jaz podam svoje mnenje, nosim leče že dobrih 5 let skoraj vsak dan. Že od samega začetka imam Acuvue Oasys, leče mi sicer odgovarjajo in jih brez problema nosim od jutra do večera(če grem ven pa tudi ponoči). Zanima pa me če je zelo narobe to, da 14 dnevne leče nosim 1 mesec? Ker razlike med prvim in 30 dnevom sploh ne občutim(zadnjih nekaj dni nošenja se zvečer leča malo hitreje suši kot ponavadi, to je pa tudi vse). In pa če ste kateri z teh leč prešli na kakšne druge, me zanima kakšne so razlike med temi, ter po vašem mnenju boljšimi? Hvala :)

Tody ::

To s 14 dnevnim nošenjem naj bi bilo povezano z oblogami, ki jih dobijo leče, ko jih nosiš, na njih se nalagajo beljakovine, ki so dovzetne za take in drugačne bakterije. S tem se veča seveda možnost okužb. Mesečne oz 14 dnevne leče so bolj pomoje marketinška fora. Johnson and Johnson ki je ena največjih firm za to mesečnih leč nima več. Kako bolj strokvno razlago pa ti lahko da kak zdravnik :)

nwave ::

Imam v kratkem okulistični pregled pa ga bom vprašal. Hvala za info Tody. :) Veš še slučajno kolikšna je razlika v udobnosti več mesečnih leč z primerjavi z dvotedenskimi/mesečnimi?

Tody ::

Udobnost je samo v tem koliko ti paše. Zdaj je tehnologija tako napredovala da nebi čutil razlike, seveda če ti leče pašejo. Meni se dejansko po ene 3 tednih začnejo moti (14 dnevne). Je pa res da ko jih imam notri jih imam notri 16 ur +.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

RejZoR ::

Razlog zakaj so ACUVUE 14 dnevne je v dveh stvareh:

- vlažilno sredstvo
Za razliko od drugih leč, ki imajo površino leče obdelano s posebnimi tehnikami, da se izboljša ddrsenje po očesu, imajo ACUVUE leče snov za vlaženje vgrajeno v sam material leče, ki se počasi sprošča z vsakim mežikom očesa. Po 14 dneh se načeloma tolk iztroši, da nima več pravega efekta.

- sam material leče
Za razliko od mnogih drugih znamk sem za ACUVUE Oasys slišal prenekatere zgodbe o tem, da so leče začele dobesedno razpadati, da so se zatrgale na robovih in podobno. Kar nisem slišal nikoli za Biofinity in PureVision 2.

Delno je razlog za to tud neobdelanost površine, ki povzroča, da se v material nabere preveč lipidov in ostale svinjarije. Spet, površinska obdelava drugih leč zagotavlja lepše drsenje in boljšo odpornost na svinjarijo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Tody ::

Vglavnem ne se preveč igrat, kak teden čez ni panike ampak ne bit škrtuh in ob prvih znakih pizdarij vrži lečo ven in daj novo. Tistih par evrov je sigurno vrednih tvojega vida.

RejZoR ::

Jezst ponavadi zgrešim mesečni rok za kakšen dan ali dva. Včasih pa zamenjam že tolk prej. Nikjer ne piše, da bo leča zanič točno na 31 dan uporabe. Sploh če jih nisi nosil čist vsak dan. Ni pa treba pretiravat...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
««
22 / 28
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Leče preko interneta - kje kupujete?

Oddelek: Loža
122260 (1900) Kleemen
»

Kontaktne leče

Oddelek: Loža
161667 (1152) buttcrack
»

Kontaktne leče pozno v noč!

Oddelek: Loža
61421 (1167) chort
»

Prilagoditev na kontaktne leče? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6717309 (14465) BigWhale
»

Kontaktne leče

Oddelek: Loža
205036 (4304) JanK

Več podobnih tem