» »

[Java]Problemi z jar-om

[Java]Problemi z jar-om

miha22 ::

Pozdravljeni,

razvil sem neko aplikacijo v javi in zdaj bi rad vso to stvar zapakiral v en lep velik jar. Moj program uporablja tudi nekaj slik (*.gif) in do teh dostopam preko relativne poti ala potSlike="./slike/primernaSlika.gif". Sicer znam zapakirati vse v .jar datoteko (s primerno direktorijsko strukturo znotraj jar-a) ampak problem nastane pri tem da se moj .jar( ki je zaženljiv) obnaša kot da ne more dostopati do slik. Če imam jar v istem direktoriju kot imam kodo stvar funkcionira(zato ker je potSlike veljavna) -> očitno je problem v tem da mi program ne gleda znotraj jar-a ampak preprosto na disku. Zanima me če ima kdo kaj izkušenj s tem, tako da bi program lahko laufal iz jar-a (kjerkoli in ne samo v direktoriju, ki je isti kot koda).

Prav tako me zanima če bi se potem ta jar dalo kako zaščititi, da se ga ne bi dalo odpakirati (ali kadarkoli, ali brez gesla).

Hvala

kopernik ::

Sklepam, da v kodi potrebuješ vsebino slike kot InputStream. No, namesto new FileInputStream("slika.gif") uporabi this.getClass().getResourceAsStream("slika.gif") če jo imaš v classpathu oz. v tvojem jaru.

v bistvu imam to preprosto tko: Toolkit.getDefaultToolkit().getImage(ime_datoteke); // ime_datoteke = "./dir_slike/ime_slike.gif"-

bom proval popravit

Zgodovina sprememb…

• spremenil: miha22 ()

Zdaj dela. Najlepsa hvala za pomoc:

naredil sem pa na ta nacin:
BufferedInputStreamReader(this.getClass().getResourceAsStream("slika.gif"));
in pol iz tabele bytov skreiral image.

kocba ::

Mene pa zanima kako si vse classe zapakiral v jar file.
Sam se s tem zafrkavam vendar mi ne gre.

Bi pa sam program tudi uporabljal hsqldb bazo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Java]Shranjevanje/Branje nastavitev za povezavo z podatkovno bazo

Oddelek: Programiranje
192609 (2383) KernelPanic
»

Java

Oddelek: Programiranje
335801 (4402) Spura
»