Forum » Programiranje » [Java]Problemi z jar-om
[Java]Problemi z jar-om
miha22 ::
Pozdravljeni,
razvil sem neko aplikacijo v javi in zdaj bi rad vso to stvar zapakiral v en lep velik jar. Moj program uporablja tudi nekaj slik (*.gif) in do teh dostopam preko relativne poti ala potSlike="./slike/primernaSlika.gif". Sicer znam zapakirati vse v .jar datoteko (s primerno direktorijsko strukturo znotraj jar-a) ampak problem nastane pri tem da se moj .jar( ki je zaženljiv) obnaša kot da ne more dostopati do slik. Če imam jar v istem direktoriju kot imam kodo stvar funkcionira(zato ker je potSlike veljavna) -> očitno je problem v tem da mi program ne gleda znotraj jar-a ampak preprosto na disku. Zanima me če ima kdo kaj izkušenj s tem, tako da bi program lahko laufal iz jar-a (kjerkoli in ne samo v direktoriju, ki je isti kot koda).
Prav tako me zanima če bi se potem ta jar dalo kako zaščititi, da se ga ne bi dalo odpakirati (ali kadarkoli, ali brez gesla).
Hvala
razvil sem neko aplikacijo v javi in zdaj bi rad vso to stvar zapakiral v en lep velik jar. Moj program uporablja tudi nekaj slik (*.gif) in do teh dostopam preko relativne poti ala potSlike="./slike/primernaSlika.gif". Sicer znam zapakirati vse v .jar datoteko (s primerno direktorijsko strukturo znotraj jar-a) ampak problem nastane pri tem da se moj .jar( ki je zaženljiv) obnaša kot da ne more dostopati do slik. Če imam jar v istem direktoriju kot imam kodo stvar funkcionira(zato ker je potSlike veljavna) -> očitno je problem v tem da mi program ne gleda znotraj jar-a ampak preprosto na disku. Zanima me če ima kdo kaj izkušenj s tem, tako da bi program lahko laufal iz jar-a (kjerkoli in ne samo v direktoriju, ki je isti kot koda).
Prav tako me zanima če bi se potem ta jar dalo kako zaščititi, da se ga ne bi dalo odpakirati (ali kadarkoli, ali brez gesla).
Hvala
kopernik ::
Sklepam, da v kodi potrebuješ vsebino slike kot InputStream. No, namesto new FileInputStream("slika.gif") uporabi this.getClass().getResourceAsStream("slika.gif") če jo imaš v classpathu oz. v tvojem jaru.
v bistvu imam to preprosto tko: Toolkit.getDefaultToolkit().getImage(ime_datoteke); // ime_datoteke = "./dir_slike/ime_slike.gif"-
bom proval popravit
bom proval popravit
Zgodovina sprememb…
- spremenil: miha22 ()
Zdaj dela. Najlepsa hvala za pomoc:
naredil sem pa na ta nacin:
BufferedInputStreamReader(this.getClass().getResourceAsStream("slika.gif"));
in pol iz tabele bytov skreiral image.
naredil sem pa na ta nacin:
BufferedInputStreamReader(this.getClass().getResourceAsStream("slika.gif"));
in pol iz tabele bytov skreiral image.
kocba ::
Mene pa zanima kako si vse classe zapakiral v jar file.
Sam se s tem zafrkavam vendar mi ne gre.
Bi pa sam program tudi uporabljal hsqldb bazo.
Sam se s tem zafrkavam vendar mi ne gre.
Bi pa sam program tudi uporabljal hsqldb bazo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Java]Shranjevanje/Branje nastavitev za povezavo z podatkovno bazoOddelek: Programiranje | 2609 (2383) | KernelPanic |
» | JavaOddelek: Programiranje | 5801 (4402) | Spura |
» | Kako vključiti v jar dodaten jarOddelek: Programiranje | 837 (703) | jeryslo |
» | upload v php-juOddelek: Izdelava spletišč | 1103 (896) | Baja |
» | ?? file_name ??Oddelek: Izdelava spletišč | 1085 (1018) | masticore |