Forum » Operacijski sistemi » Sveža inštalacija Win XP SP2
Sveža inštalacija Win XP SP2
nurmaln ::
Ravnokar sem na novo na računalnik namestil Windows XP Pro SP2. Na sveži inštalaciji mi Windows Task Manager prikazuje CPU usage med 60 in 80%.
Če pogledam kateri procesi laufajo mi kaže System Idle Process na 99%, tako da mi niti slučajno ni jasno kaj je lahko krivo.
Seveda bi najprej pomislil na kak virus ali trojanca ampak, kot rečeno inštalacija je popolnoma sveža.
Sploh ne vem kje naj iščem napako - SW ali HW?
Računalnik je:
AMD Barton 2500+
768 MB pomnilnika
80GB WD HDD
GF4200Ti
Ima kdo kakšno idejo?
Če pogledam kateri procesi laufajo mi kaže System Idle Process na 99%, tako da mi niti slučajno ni jasno kaj je lahko krivo.
Seveda bi najprej pomislil na kak virus ali trojanca ampak, kot rečeno inštalacija je popolnoma sveža.
Sploh ne vem kje naj iščem napako - SW ali HW?
Računalnik je:
AMD Barton 2500+
768 MB pomnilnika
80GB WD HDD
GF4200Ti
Ima kdo kakšno idejo?
OK, samo toliko v vednost, mogoče bo komu koristilo.
Problem je bil v gonilnikih za grafiko.
Problem je bil v gonilnikih za grafiko.
Tr0n ::
Po svezi instalaciji je vedno potrebno najprej instalirat vse zadnje gonilnike. Oz. vrstni red bi naj bil nekako taksen:
1. SP2
2. INF za procesor
3. Chipset gonilniki in ostala krama za maticno (SATA, mrezna, zvocna,...)
4. GPU
5. DirectX
1. SP2
2. INF za procesor
3. Chipset gonilniki in ostala krama za maticno (SATA, mrezna, zvocna,...)
4. GPU
5. DirectX
zee ::
System Idle process 99% pomeni, da računalnik ne dela nič in se dolgočasi. ni pa to noben virus in ni povezano z SP2.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
@Zee
Sej to je jasno, samo ni mi blo jasno zakaj je potem obremenitev procesorja stalno med 60 in 80%, če noben proces ne kuri procesorja.
@Tron
Naložen pa je bil zadnji Forceware, naložen direktno z nVidiine strani, pa tudi vsi ostali najnovejši gonilniki.
Sem ga (Forceware) odstranil in namestil neko staro verzijo omega driverjev pa dela normalno.
Sej to je jasno, samo ni mi blo jasno zakaj je potem obremenitev procesorja stalno med 60 in 80%, če noben proces ne kuri procesorja.
@Tron
Naložen pa je bil zadnji Forceware, naložen direktno z nVidiine strani, pa tudi vsi ostali najnovejši gonilniki.
Sem ga (Forceware) odstranil in namestil neko staro verzijo omega driverjev pa dela normalno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | upočasnjeno delovanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1349 (1192) | bozko4 |
» | Task manager-CPU usage over 80%Oddelek: Programska oprema | 1737 (1541) | Nevihta |
» | Task managerOddelek: Programska oprema | 1339 (1108) | jerneju |
» | Procesi mi obremenijo cpu na 100 % kaj je narobe?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2747 (2412) | nokia6310 |